یک همسلولی سابق رضا ضراب ادعا کرده است که ضراب بین نوامبر ۲۰۱۶ و مارس ۲۰۱۷ (آبان تا اسفند سال گذشته) در زندان منتهن، که هر دو آنها در آن نگهداری میشدند، به او تجاوز کرده است.
به گزارش شرق، بنا به گزارش بیبیسی، او همچنین ضراب را به انجام چند مورد آزار جنسی دیگر نیز متهم کرده است. در شکایتنامهای که درباره اتهام جدید تجاوز ثبت شده، آمده است ضراب پس از شکایت همسلولیاش به محل دیگری منتقل شده است. شاکی هم هنوز در زندانی در آمریکا به سر میبرد. شاکی مردی ۶۲ساله و اهل ساحل عاج است و در انتظار حکم محکومیتش در پروندهای دیگر است.
شکایتنامه او میگوید رضا ضراب، ابتدا در زندان با او دوست شده و پس از جلب اعتمادش به او تجاوز کرده و سپس با تهدید باعث شده که او بهسرعت موارد تجاوز و آزار ادعایی را به مقامهای زندان گزارش نکند.
ضراب که از فروردین ٩٥ در آمریکا در بازداشت به سر میبرد، یک بار در تاریخ اردیبهشت ٩٥ دادگاهی شده بود. ضراب در آن جلسه دادگاه اتهامات مربوط به برنامهریزی توطئه برای انجام صدها میلیون دلار مبادلات مالی برای کمک به ایران را رد کرده بود. بااینحال او در جلسه جدید دادگاه اتهامات خود درباره دورزدن تحریمها علیه ایران را پذیرفته است.
اسناد این دادگاه که اوایل آذر برگزار شده، میگویند ضراب، ٢٦ اکتبر (چهار آبان) به شش فقره از اتهامات خود درباره دورزدن تحریمهای ایران اعتراف کرده است. در این اسناد که پیش از جلسه دادگاه منتشر شده بود، همچنین ادعا میشود ضراب به جرم خود درباره پرداخت رشوه به یک زندانبان آمریکا برای تهیه الکل و گوشی موبایل اعتراف کرده است. مشخص نشده ضراب چه استفادهای از گوشی خود کرده است. وکیل او از توضیح دراینباره به رسانههای بینالمللی خودداری کرد.
پیش از این رسانههای ترکیه نوشته بودند رضا ضراب، به کمک هالکبانک در سالهای ٢٠١٢ و ٢٠١٣، حدود هشتمیلیارد دلار طلا از طریق ترکیه به ایران منتقل کرده و فعالیتهای اقتصادی او در ترکیه برای دورزدن تحریمهای ایران بوده است.
اما روزنامه نيويورکتايمز درباره سومین روز جلسه استماع شهادت ضراب در دادگاه نوشته بود: اين تاجر ايراني-ترکيهاي در جريان سومين روز جلسه استماع شهادت، در دادگاه آمريکا «رجب طيب اردوغان» را متهم کرد که شخصا مجوز دورزدن تحريمهاي آمريکا عليه ايران را صادر کرده است. اين روزنامه همچنين نوشت ضراب شهادت داده است در سال ٢٠١٢ يک مقام ترک به او گفته اردوغان که در آن زمان نخستوزير ترکيه بوده، به دو بانک در اين کشور دستور داده است در يک معامله ميليارددلاري که گرفتار تحريم است، مشارکت کنند. تا قبل از اين دادگاه، فقط شخص رضا ضراب و «هالکبانک» از متهمان اصلي اين پرونده بودند؛ اما او در دادگاه گفته «بانک زراعت» و «واکيفبانک» ترکيه نيز در دورزدن تحريمهاي ايران نقش داشتهاند.
ادعاهاي ضراب با واکنش رئيسجمهور ترکيه مواجه شد. رجب طيب اردوغان در جمع نمايندگان حزب اعتدال و توسعه ترکيه گفت «ترکيه تحريمهاي آمريکا عليه ايران را نقض نکرده است. ما کار درست را انجام دادهايم و تحريمهاي ايران را نقض نکردهايم». «بکر بوزداغ»، معاون نخستوزير ترکيه، هم گفت: «به رضا ضراب فشار آورده و او را مجبور به اين اظهارات کردهاند. ما بهوضوح ميگوييم که اين محاکمه سياسي است و هيچ اساس قضائي ندارد. اين توطئهاي عليه ترکيه است». همچنین بیبیسی گزارش داده بود که خبرنگاران حاضر در جلسه دادگاه رضا ضراب، در شبکههاي اجتماعي نوشتهاند که او مدعي شده با رئيس سابق بانک مرکزي ايران و نيز با محمود احمدينژاد در زمان رياستجمهورياش ملاقات داشته است. گفته شده که ضراب در اين دادگاه با رسم نموداري روي يک صفحه بزرگ، به توضيح چگونگي انتقال طلا براي دورزدن تحريمها پرداخته است.
محمود بهمني، رئيس سابق بانک مرکزي، نهتنها این موضوع را رد کرده بلکه همکاری ضراب با دولت احمدینژاد را نيز تکذیب کرده بود. این در حالی بود که همان زمان، نامهاي از رضا ضراب به محمود احمدينژاد، رئيس دولت دهم، در فضای مجازی منتشر شد که در آن نامه، ضراب به احمدینژاد نوشته بود: «آمادگي دارد براي حوالههاي ارزي و همچنين تعديل نرخ ارز با نظارت مستقيم عوامل محترم اقتصادي دولت، با استفاده از کمترين تسهيلات، اعتبار و منافع فعاليت کند». این نامه مربوط به سال ١٣٩٠ است و هنوز تأیید یا تکذیب نشده است.
رضا ضراب، از شرکای بابک زنجانی، متهم ردیف اول بزرگترین فساد نفتی در ایران است. آذر ١٣٩٢ پلیس ترکیه اعلام کرد در جریان ماجرای بحران فساد مالی ترکیه، ٥٣ نفر را به اتهام پولشویی و فساد مالی بازداشت کرده است؛ یکی از این افراد، رضا ضراب بود. او در ترکیه بدون محکومیت آزاد شد؛ اما فروردین ٩٥ در آمریکا به اتهام صدها میلیون دلار معاملات مالی در نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران بازداشت شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.