هر آنچه لازم است از «رجیستری» بدانید

کد خبر: ۷۵۵۷۱۸
|
۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۱ 16 December 2017
|
22454 بازدید
|
۲

این روزها یکی از خبرهای مهم حوزه تکنولوژی در کشورمان، اجرای طرحی با نام “رجیستری” است. به همین دلیل تصمیم داریم تا بررسی کنیم، طرح رجیستری چیست و چرا اهمیت دارد؟

به گزارش تابناک، رجیستری، طرحی است که برای اولین بار در اواسط سال ۸۵ در کشورمان اجرایی شد. اما به دلیل مشکلاتی که داشت، در اوایل سال ۸۶ متوقف شد. این طرح سال هاست که طراحی شده اما به دلیل مشکلات فنی به مرحله اجرای کامل نرسیده است. تقریبا از سال ۹۴ بود که اجرایی شدن طرح رجیستری جدی تر شد و کارگروههایی برای بررسی تخصصی این طرح تشکیل شدند. اما از 14 آذرماه 96، فاز اول طرح رجیستری رسماً آغاز شده و تمامی محصولات سیم کارت خور خانواده اپل (آیفون و آیپد) را در بر می‌گیرد.

اما رجیستری چیست؟

از آنجایی که درصد بالایی از گوشی های هوشمند موجود در بازار ایران به صورت قاچاق وارد کشور می شوند، طرحی به نام رجیستری اندیشیده شده تا با این موضوع مقابله شود. در این طرح، تنها گوشی های موبایلی که از طریق گمرک ایران به صورت قانونی وارد کشور شده اند، فعال خواهند شد. گوشیهایی که از طریق قاچاق وارد بازار شده باشند نیز تنها برای مدت محدودی میتوانند با سیم کارت های ایرانی فعالیت کنند.

این طرح چگونه اجرایی می‌شود؟

پس از اجرایی شدن طرح رجیستری، کد IMEI (یا شناسه 15 رقمی) گوشیهای موبایلی که از طریق گمرک ایران وارد کشورمان میشوند، در سامانه ثبت میشود. با این شرایط، تنها گوشیهای موبایلی که IMEI آنها در سامانه گمرک ثبت شده باشند، با سیم کارتهای ایرانی فعال و کد فعالسازی آنها در سامانه همتا معتبر خواهد بود.

در این شرایط، تکلیف کاربران چیست؟

کاربران گوشیهای موبایل پس از اجرای طرح رجیستری، هنگام خرید یک گوشی موبایل، باید دقت زیادی داشته باشند. تهیه گوشی موبایل در کشورمان پس از اجرای طرح رجیستری، باید فقط از نمایندگی‌های مجاز و مراکز معتبر انجام شود.

آیا کاربران فعلی گوشی‌های هوشمند با مشکل مواجه می‌شوند؟

پاسخ منفی است. با اجرای طرح رجیستری، کسانی که پیش از اجرای رسمی طرح یعنی پیش از 14 آذر 96، گوشی موبایلی را خریداری کرده و سیم کارت در آن قرار دادهاند، با مشکلی مواجه نخواهند شد. طرح رجیستری، در مورد گوشیهایی است که پس از اجرای طرح، روشن نشده اند و سیم کارتهای ایرانی در آنها قرار نگرفته است.

تکلیف برندهای بدون نمایندگی در ایران چیست؟

یکی از سؤالات اساسی کاربران در مورد طرح رجیستری، تکلیف برندهایی از گوشی های موبایل است که نمایندگی رسمی در ایران ندارند. مطمئناً کاربران و طرفداران بسیاری از برند اپل در کشورمان، این نگرانی را دارند که پس از طرح رجیستری، برای تهیه یک دستگاه آیفون جدید باید چه کار کنند؟

برای این کاربران نیز راه حلی اندیشیده شده است. کاربران محترمی که قصد تهیه گوشیهای آیفون را دارند، باید آنها را از شرکتهای وارد کننده رسمی محصولات اپل به ایران از طریق مبادی رسمی کشورمان تهیه کنند. یکی از شرکت های وارد کننده رسمی محصولات اپل به ایران، توسعه سرمایه گذاری گروه آروند است. با تهیه محصولات اپل از این شرکت، نگرانی بابت طرح رجیستری برای کاربران وجود نخواهد داشت.

اگر برایمان یک گوشی موبایل از خارج کشور بیاورند، چه باید کرد؟

مسافران و هموطنان عزیزی که از خارج کشور، وارد کشورمان میشوند، در صورتی که گوشی موبایلی را از سایر کشورها خریداری کرده اند، در هنگام ورود به کشور باید این موضوع را به گمرک مسافری محل ورود اطلاع دهند تا با انجام اقدامات لازم و پرداخت هزینه‌های قانونی، گوشی آنها با طرح رجیستری به مشکلی برنخورد.

الان در چه مرحله‌ای از رجیستری هستیم؟

هم اکنون، تمامی محصولات سیم کارت خور شرکت اپل، شامل طرح رجیستری می شوند. و به زودی و با اجرایی شدن فازهای بعدی، سایر برندهای گوشی موبایل و تبلت نیز به تدریج وارد این طرح خواهند شد. بنابراین اگر قصد خرید آیفون 8 و یا آیفون x را دارید، حتما آنها را از واردکنندگان رسمی تهیه کنید.

آیا خرید آیفون های قانونی از واردکننده های رسمی کافیست؟

خیر. پس از آنکه هموطنان آیفون های اپل را از واردکننده های رسمی خریداری کردند، لازم است تا با مراجعه به سامانه همتا با شماره *7777# (از راست بخوانید) گوشی آیفون خود را در سامانه ثبت کنند.

گام اول: کد دستوری *۷۷۷۷# را شماره گیری کنید.

گام دوم: گزینه فعال سازی ( عدد ۲ ) را انتخاب کنید.

گام سوم: شناسه ۱۵ رقمی IMEI را وارد کنید. دقت کنید که این شناسه باید بدون هیچ خط فاصله یا نقطه ای وارد شود.

گام چهارم: در این مرحله باید شماره سیم کارتی که در دستگاه مورد نظر قرار گرفته را وارد کنید.

گام پنجم: در این مرحله باید کد فعالسازی خود را وارد کنید. این کد ۶ رقم است و شما باید آن را از فروشنده دریافت کرده باشید.

گام ششم: موارد وارد شده دوباره به شما نشان داده می شوند. در صورت صحیح بودن تایید کنید.

کار تمام شد! حالا باید پیامی مبنی بر موفقیت فعالسازی دریافت کنید. این پیغام به شما پیامک نیز می شود.

برای خرید محصولات اپل بدون مشکل رجیستری چه کنیم؟

هموطنان عزیز می توانند محصولات اپل را از گروه آروند به عنوان واردکننده رسمی محصولات اپل به کشورمان و با ضمانت 18 ماهه، خریداری کنند. محصولات وارداتی توسط این شرکت با کد فعال سازی خدمت مشتریان عزیز ارائه میشوند تا با مشکلی در ثبت کد IMEI گوشی در سامانه همتا و طرح رجیستری مواجه نشوند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۵
می توان IMEI را هک کرد مثلا در آیفون بعد از جیل بریک کردن گوشی می توان IMEI یک گوشی قدیمی که قبلا رجیستر شده را روی آن گذاشت . مخابرات که نمی تواند مردم را مجبور کند که سیم کارت خود را تنها روی یک گوشی قرار دهند . بنابراین این راه تنها یک منبع درآمد برای بعضی ها می شود که گوشی ها را به این روش رجیستر کنند و دولت به خواسته خود که حق مردم هم هست یعنی حق گمرک نمی رسد . ضمنا تابناک عزیز فکر نکن که این راه را کسی بلد نیست مطمئن باش آنهایی که بخواهند با یک جستجو در اینترنت به این راه می رسند پس این کامنت را چاپ کن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۵
این هم یک انحصار دیگر ؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟