جناب آقای لاریجانی! همه ما درباره بودجه مجلس، سرگیجه گرفته ایم!

می توان گفت، یک درصد انتقادی که از دولت و حتی به تازگی از قوه قضائیه می شود، ولی از مجلس شورای اسلامی نمی شود، انتقاد از ظلم نیست! برای ایجاد دلمشغولی و اضطراب هم نیست! برای ایجاد شفافیت است؛ همان شفافیتی که رئیس کنونی مجلس در زمان ریاستش بر صدا و سیما، از بقیه انتظار داشت!
کد خبر: ۷۵۶۶۷۳
|
۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۰ 19 December 2017
|
16089 بازدید
|

دکتر علی لاریجانی، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، امروز در واکنش به افزایش 70 درصدی حقوق نمایندگان مجلس گفته است: افزایش 70 درصد حقوق نمایندگان، صد در درصد خلاف است، زیرا عدد و رقم وجود دارد. چرا حرفی می زنید ذهن ها را خراب می کنید؟... در شرایط کنونی، کسانی که در گذشته پوپولیسم را تقبیح می کردند، امروز خودشان گرفتار یک نوع پوپولیسم جدید نشوند... یک مرتبه یک حرف خلافی زده می‌شود و در این شبکه‌ها انتقال پیدا می‌کند که بودجه نمایندگان 70 درصد اضافه شد و این موضوع قطعا خلاف است.

به گزارش «تابناک»؛ سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی و تکذیب افزایش بناگاه 70 درصدی حقوق نمایندگان در صورت صحت، در چنین شرایط اقتصادی جای بسی امیدواری دارد؛ اما رئیس محترم مجلس شورای اسلامی باید بداند که واقعا همه ما از این همه اظهار نظر ضد و نقیض، سرگیجه گرفته ایم؛ اظهارات ضد و نقیض درباره بودجه مجلس، البته فقط سرگیجه نمی آورد، بلکه اعتماد را هم از بین می برد. کافی است، رئیس مجلس به چند اظهارنظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی نگاهی بیندازند.

خانم پروانه معافی، نماینده همین مجلسی است که آقای لاریجانی ریاست آن را بر عهده دارد. وی درباره افزایش 70 درصدی حقوق نمایندگان می گوید: «من نمی‌دانم صحت دارد یا نه، چون وقتی معلوم می‌شود که در حقوق ما اعمال شود و تا به امروز چیزی به دست ما نرسیده است؛ اما اگر بخواهید واقعیت قضیه را نگاه کنید، بنا بر قانون خدمات کشوری، هر نماینده در تراز وزیر محسوب می‌شود، چون در این قانون حقوق وزرا و معاونان مبلغ ده میلیون تومان پیش بینی شده است، نمایندگان هم باید برابر با آنان دریافتی داشته باشند. به همین جهت، هیأت رئیسه مجلس کمیته‌ای تشکیل داده تا این موضع را بررسی کنند و هم ترازی اعمال شود». این سخن این نماینده مجلس هم از تشکیل کمیته سخن می گوید و هم وظیفه اش یعنی اعمال هم ترازی و رساندن حقوق نمایندگان به وزرا به 10 میلیون تومان! یعنی افزایش 50 تا 70 درصدی!

آقای لاریجانی می فرمایند: بودجه مجلس تنها توسط هیأت رئیسه تصمیم گیری نمی شود، بلکه بر اساس آیین نامه داخلی مجلس کمیسیون بودجه و هیأت رئیسه مجلس مشترکا تصمیم می گیرند؛ بنابراین، موضوع پنهانی وجود ندارد و در آنجا می نشینند و بررسی کرده  و مناسب با شرایط تصمیم گیری می کنند.

اما در این میان، محمدرضا تابش عضو کمیسیون برنامه و بودجه می گوید: مقرری نمایندگان و هزینه‌های مترتب بر کار نمایندگی و بودجه مجلس، پیش از این در جلسه مشترک کمیسیون برنامه و بودجه و هیأت رئیسه مصوب می‌شد، اما امسال با اصلاح آیین‌نامه، کمیسیون در این رابطه نقش مشورتی داشت و این امر رأسا از سوی هیأت رئیسه مجلس انجام گرفته است. اینجا هم همان سرگیجه سراغ مردم می آید و البته بی اعتمادی!

یا می فرماید :«در شرایط کنونی، کسانی که در گذشته پوپولیسم را تقبیح می کردند، امروز خودشان گرفتار یک نوع پوپولیسم جدید نشوند. قطعا همه موضوعات شفاف است، حال چرا در یک فضا حرف خلاف واقع زده می شود، حتی من شنیدم که گفته شده که دیوان محاسبات بودجه مجلس را رسیدگی کرده و بعد رئیس این دیوان این موارد را خط می زند. قطعا این موضوع صحیح و درست نیست، بلکه دیوان محاسبات یک مرجع مستقلی بوده و من به خاطر ندارم در این چند دوره که در مجلس هستم، یک بار به دیوان محاسبات مطلبی گفته باشیم و دیوان محاسبات چنین کاری کرده باشد؛ البته من گذشته را خبر ندارم.

طبیعتا اینجا هم رئیس محترم مجلس، می تواند به جای استفاده از مغالطه نقطه گذاری برای منتقد، خیلی راحت دستور بدهد دیوان محاسبات گزارش مفصل و همراه با جزئیات تفریق بودجه مجلس و خود دیوان محاسبات را برای تنویر افکار عمومی منتشر کند. به قول معروف صد بار با ابهام کار کردیم و دیدیم ثمرش را؛ شفافیت چه بدی داشت که یک بار نکردیم!

یا می فرماید: بودجه مجلس دو بخش بیشتر ندارد؛ نخست مربوط به حقوق و مزایای کارکنان مجلس است و دومی هزینه های مربوط به خدمات مرکز تحقیقات و مرکز پژوهش‌های مجلس است؛ از این روی به جز این دو مورد، موضوع بیشتری وجود ندارد و مجلس هزینه‌های بسیار اندکی دارد؛ بنابراین، من فکر می‌کنم این گونه فضاسازی‌ها درست نبوده و به مصلحت کشور نیست.

در حالی که سید محمد ابطحی، نماینده همان مجلس می گوید: «ما یک پول زیادی در اختیار مجلس گذارده ایم که در آن بودجه تملک دارایی و بودجه هزینه های جاری آن مشخص است؛ اما این بودجه در کجا هزینه می شود، مشخص نیست. ما دوست داریم بدانیم هزینه اجلاسی که توسط مجلس برگزار شد ـ مانند تحلیف و سایر موارد ـ چه میزان بوده است. همچنین نمایندگان می خواهند بدانند پیمانکارهای این اجلاس ها چه کسانی بودند. آیا این درست است که مقدار بسیاری میوه خریداری و بعد دور ریخته شود که البته مواردی از این دست بسیار است. ایراد کار آنجاست که بودجه مجلس را از شمول دیوان محاسبات خارج کرده اند و متأسفانه هیچ مرجعی نیز نیست که بودجه مجلس را بررسی کند. به اعتقاد من، باید همه دستگاه ها زیر نظر دیوان محاسبات باشد؛ حتی بودجه های خارج از شمول که مرجع رانت هستند، هم باید مورد بررسی دیوان محاسبات باشد»!

صحبت این نماینده بدین معناست که حداقل تا زمان انجام این مصاحبه، امکان رویت هزینه کرد بودجه برای این نماینده مجلس، وجود نداشته است. اگر بر اساس صحبت این نماینده، بودجه مجلس خارج از شمول باشد که باید گفت وامصیبتا، چون رئیس دیوان محاسبات در هفته گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت، یکی از مشکلات عمده حسابرسی بودجه کشور از همین بودجه های خارج از شمول است.

با اطمینان می توان گفت، یک درصد انتقادی که از دولت و حتی اخیرا از قوه قضائیه می شود، از مجلس شورای اسلامی نمی شود، انتقاد ظلم نیست. برای ایجاد دلمشغولی و اضطراب هم نیست. برای ایجاد شفافیت است؛ همان شفافیتی که رئیس کنونی مجلس در زمان ریاستش بر صدا و سیما، از بقیه انتظار داشت.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۴۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
جالبه درست می گویید واقعا سرگیجه گرفتیم تازه نمیدونم چرا اولین چیزی رو که از بودجه برای بررسی انتخاب کردن این موضوعه.چه دلسوزی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
این مادام العمر بودن حقوق نمایندگان فقط بهت اوره
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
نمیشه وزرا رو هم تراز خودتون کنید؟!! راحت تر نیست چند نفر حقوقشون با شماها تراز بشه به جای اینکه حدود 330 نفر رو با اون چند نفر تراز کنید؟ حالا قرار بود کارگرا هم حقوقشون تراز بشه اینقدر قانونمند عمل میکردین؟ واقعا یه نماینده چه کار خارق العاده ای میکنه که لایق این حقوق هستش؟ و همچنین وزرا؟ مگه وقتی رای میخوان از مردم نمیگن ما خادم شما مردم هستیم؟ خب از کی تا حالا خادمین از خود مردم حقوق بالاتری میگیرند؟ چرا حقوق یک نماینده رو با کارگر هم تراز نمیکنین تا درد مردم رو بفهمه؟ وقتی حقوق نماینده بالا بره که دیگه غصه مردم رو نمیفهمه!!!
اللهم عجل لولیک الفرج
پاسخ ها
دیزجانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
ضمن اینکه چندین سال است که همترازی حقوق بازنشستگان هم به تصویب همین مجلسی ها رسیده ولی از همترازی بازنشستگان خبری
. نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
متاسفم برای بنزین ۱۵۰۰تومانی و خودروهایی که مصرفشون چندین برابر استاندارد جهانیه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
غزیزم پزشک خرج داره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
اره راست میگی؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
برای همین نگران بنزین 1500 تومانی و عوارض خروج آنچنانی و بالا رفتن قیمت دلار نیستند ...
وقتی شکمشان سیر باشد دیگر درد محرومان که داند ..
حقوق خودشان 70 درصد بالا برود اما مردم عادی روی نرخ تورم !!! در حالی که همه میداند با این نرخ ارز و بنزین 1500 تومانی نرخ تورم سال دیگه بسیار افزایش خواهد داشت.
واقعا متاسفم
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
مصرف متوسط بنزین خودرو در کشورهای توسعه یافته 4 تا 6 لیتر در 100 کیلومتر است و در ایران بین 12 تا 15 لیتر. یک حساب ساده، مصرف خودروهای داخل را به یک سوم کاهش دهید و قیمت بنزین را به جای 1500، سه برابر کنید. هزینه بنزین مردم فرقی نمی کند. مصرف بنزین کمتر می شود. آلودگی هوا کم می شود. اما متاسفانه همیشه منافع چند نفر بر منافع ملی ترجیح دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
جناب آقای رئیس جمهور محترم، در مجلس و در تلوزیون فرمودند که ردیف های زیادی در بودجه 97 وجود دارند که نه نظارتی بر روی نحوه هزینه کرد این ردیف ها وجود دارد و نه معلوم است کی مصرف می کند. و خوب حال چند نکته مهم:
1- چرا ردیف های با صاحبان نامعلوم و یا غیر قابل حسابرسی و نظارت، در لایحه بودجه حذف نشده اند؟
2- چرا در شرایطی که دولت با کمبود نقدینگی و در آمد مواجه است، ابتدا صرفه جویی را در منابع هزینه خود و از جمله هزینه های بسیار سربار و ناعادلانه، مانند حقوق های نجومی، سفر های خارجی کارکنان و غیره اعمال نمی کند؟
3- حال که دولت دو اقدام مذکور را به هردلیلی انجام نمی دهد آیا درست است با افزایش قیمت حامل های انرژی، هم هزینه آتی خود ، هم هزینه مردم را بالا ببرد و موجب نارضایتی بیشتر مردم گردد؟ مگر نه این است دولت خود را خدمت گذار مردم می داند، و باید با تمام تلاش، در جهت بهبود حال و روز و معیشت مردم قدم بردارد.؟
در چنین شرایطی یک خانه تکانی اساسی در ردیف های بودجه ای لازم به نظر می رسد و اگر دولت با معذوراتی چنین اقدامی را ننموده، انجام این مهم به عهده مجلس خواهد بود.
ارشاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
می فرمایند "این مسایل به اعتما عمومی خدشه وارد می کند"شما فکر می کنید اعتمادی هم باقی مانده است؟چند سال است قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت قرار است به طور کامل توسط مجلس تصویب واجرا شود؟این آقایان قانونمند چرا این قدر به دنبال اجرای سایر مقررات وقوانین نیستند؟
راننده تاکسی
|
Netherlands
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
به نظر من حقوق مجلسی ها باید مطابق با قانون کار و حقوق کارگرها باشه اینطوری فقط کسانی به مجلس راه پیدا میکنن که درد مردم رو میدونن و قصد دارن واقعا به مردم و کشور خدمت کنن مثل شهید بزرگوار آقای رجایی

وگرنه هرچی حقوق و قدرت و امتیاز کرسی های حکومت بیشتر بشه رقابت ناسالم هم برای بدست آوردن آن کرسی بیشتر میشه و تنها چیزی که این وسط اهمیت پیدا میکنه رسیدن به منافع شخصی و قدرت با نردبان مردمه نه خدمت به مردم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات