با وجود اعلام رسمی مدیران شبکه سه درباره انتخاب مهران مدیری به عنوان مجری برنامه «هفت» برای ایام جشنواره فیلم فجر، یکباره رضا رشیدپور جانشین او شد و بدین ترتیب، لحظه به لحظه این برنامه با تغییر مجری روبه رو شد؛ اتفاقی که اکنون این پرسش را پیش آورده، اساساً رشیدپور چه نسبتی با سینمای ایران دارد که قرار است، در برنامه تخصصی سینمای ایران، به گفت وگو با سینماگران بپردازد؟
به گزارش «تابناک»؛ برنامه سینمایی «هفت»، سرنوشت عجیبی یافته و هر روز با اتفاقات تازهای روبه روست که در نوع خود اسباب شگفتی ناظران را رقم زده و این ابهام را پیش آورده که آیا اساساً این برنامه به روال قبل بازمیگردد و به شکل پایدار پخش خواهد شد یا این برنامه را باید تمام شده تلقی کرد و عناصر تأثیرگذار در روند آن، مانع از اجرای مستمر و مؤثر آن که در حوزه سینما، حکم برنامه «نود» را پیدا کرده بود، خواهند شد؟
«هفت» با مدیریت و اجرای فریدون جیرانی به سرعت به یکی از مهمترین برنامههای تلویزیون تبدیل شد و همین اهمیت افزایش فشارها به جیرانی و تیمش را در پی داشت و در نهایت آنها کنار رفتند. در ادامه محمود گبرلو به عنوان مجری و اداره کننده برنامه هفت انتخاب شد که به باور بسیاری از ناظران دوران افت برنامه هفت را با اجرای او شاهد بودیم. همراهی گبرلو و دعوت از برخی گروهها منتهی به ماندگاریاش نشد و در نهایت عذر او نیز خواسته شد.
سپس نوبت به بهروز افخمی رسید تا در مقام گرداننده و مجری برنامه «هفت» بکوشد، جنجالیترین سری این برنامه را بسازد. افخمی به سمت یک جریان خاص انعطاف نشان داد و تصور کرد، این جریان میتواند او را روی آنتن حفظ کند؛ اما به محض پایان قرارداد کاریاش، عذرش را خواستند و پس از افخمی این برنامه دیگر روی آنتن نرفت. در یک دوره طولانی، گزینههای متعددی برای اجرای هفت مطرح شد و در نهایت با مهدی کرم پور به عنوان گزینه توافق شد و قرار بود او پس از بازگشت از جشنواره ونیز، تولید این برنامه را پی بگیرد.
در شرایطی که کنداکتور تلویزیون در انتظار بازگشت هفت بود، یکباره مشخص شد زیرآب کرم پور نیز خورده و مرتضی میرباقری در اظهاراتی عجیب، با اشاره به اسامی مطرح برای تولید و اجرای برنامه «هفت» اظهار کرد: «اسامی که تاکنون برای حضور در برنامه «هفت» در خبرها عنوان شده، نادرست است و از این پس نیز هر اسمی به عنوان کاندیدا مطرح شود، صد درصد حذف خواهد شد... مهدی کرمپور هم حذف خواهد شد، چون اگر کسی به کار تیمی قائل نباشد، قواعد کار تیمی را بر هم میزند» و بدین ترتیب، برنامه هفت به عنوان یکی از مهمترین برنامههای تلویزیون مجدداً به کما رفت.
در شرایطی که انتظار میرفت، این برنامه همزمان با جشنواره فیلم فجر به آنتن صداوسیما بازگردد، علی اصغر پورمحمدی مدیر شبکه سوم سیما زمزمهها درباره انتخاب مهران مدیری را تأیید کرد و گفت: «اجرای ویژه برنامه هفت در طول مدت جشنواره فیلم فجر بر عهده مهران مدیری گذاشته شده است. مهران مدیری مجری با شایستگیها و توانمندیهای مشخصی است و هم در حوزه سینما فرد شناخته شده و مسلطی است و هم در اجرا فرد توانمندی است. همین موضوع منجر شد طی جمعبندیهایی که داشتیم، ایشان را برای اجرای برنامه هفت انتخاب کنیم.»
پورمحمدی در پاسخ به اینکه اجرای ویژه برنامه «هفت» با مهران مدیری است یا سری جدید هم به ایشان سپرده خواهد شد، عنوان داشت: «فعلا توافق صورت گرفته در اجرای ویژه برنامه برنامه هفت در طول مدت جشنواره فیلم فجر به ایشان سپرده شده و برای بعد از آن هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.» و بر اساس اظهارات مدیر شبکه سه، تصور میشد از پنجشنبه 12 بهمن ماه مصادف با افتتاحیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، فعالیت این برنامه از سر گرفته شود.
با وجود این در فاصله چند روز تا آغاز برنامه سینمایی هفت، بازی عوض و یکباره اعلام شد انتخاب مدیری منتفی است و رضا رشیدپور جایگزین مهران مدیری شد. این انتخاب اسباب شگفتی اهالی سینما گشت، چون هرچند این مجری در چند فیلم سینمایی مجموعاً چند سکانس بازی کرده، واقعیت آن است که رشیدپور اساساً چهره سینمایی محسوب نمیشود و شناختی از اهالی سینما، تاریخچه سینما و مباحث فنی، سوابق فیلمسازان و... ندارد و به تعبیر معمول، بر این حوزه سوار نیست.
به نظر میرسد، برنامه «هفت» بیش از پیش به سمت یک برنامه «فان» شبیه به حالا خورشید سوق داده میشود. واقعیت آن است که جیرانی، گبرلو و افخمی با همه تفاوتهایشان در اجرا، یک ویژگی مشترک داشتند و آن هم شناخت قابل توجه از سینما و سینماگران ایران، به عنوان پیشنیازِ حداقلی برای اداره چنین برنامهای است. با این اوصاف، بعید به نظر میرسد در حساسترین برنامه «هفت» هر سال که باید به ارزیابی کل تولیدات و ظرفیتهای سینمای ایران در بخشهای مختلف پرداخت، رشیدپور بتواند از پس این ماجرا برآید.