آزارهای خیابانی علیه زنان را این‌گونه متوقف کنیم!

کد خبر: ۷۷۸۲۹۲
|
۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۴ 28 February 2018
|
18912 بازدید
|

آنطور که از آمارها بر می‌آید مزاحمت توسط اتومبیل‏‌هاى شخصى ۹۲ درصد، مزاحمت کلامى ۹۰ درصد، مزاحمت لمسى ۷۵ درصد و مزاحمت لمسى در وسایل نقلیه ۶۳ درصد به ترتیب داراى بیشترین فراوانى در بین آزارهای خیابانی علیه زنان بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، هنوز بخش زیادی از جامعه ایرانی، نسبت به حقوقی که از زنان ایرانی سلب می‌شود یا رفتارها و هنجارهای غلطی که باعث خشونت علیه آنها می‌شود، آگاهی چندانی ندارند. چندی پیش نتایج تحقیقی در دانشگاه علوم اجتماعی دانشگاه تهران نشان داد، نزدیک به ۷۰ درصد جامعه هدف در آن تحقیق نمی‌دانستند خشونت‌های کلامی می‌تواند مصداقی از خشونت علیه زنان باشد و این مساله نشان دهنده یک واقعیت تلخ است؛ نبود آموزش‌های عمومی کافی در حوزه حقوق انسانی زنان ایرانی در جامعه. 
حالا چند روزی‌است که پوسترهای مقابله با آزارهای خیابانی علیه زنان در میان کاربران فضای مجازی دست به دست می شود و این پوسترها شامل بخشی از بسته طراحی شده از سوی جمع هم‌اندیشی زنان برای امنیت زنان در شهر است.

این پوسترها تا به حال به بعضی از اعضای شورای شهر و مشاور امور زنان شهردار تهران هم ارائه شده و در روزهای گذشته تعدادی از این پوسترها در بعضی از دانشگاه ها نصب شده است. سامان سلیمیان طراح این پوسترهاست وگروه هم اندیشی زنان به عنوان مجری این طرح، شامل جمعی از فعال حوزه زنان هستند که طی چندین ماه اخیر روی بحث آزار و اذیت خیابانی زنان متمرکز و نشست هایی در این زمینه برگزار کرده است.

در همین زمینه الهه محمدی کارشناس ارشد مطالعات زنان، فعال حوزه زنان و عضو گروه هم اندیشی زنان به خبرآنلاین می‌گوید: در جمع هم‌اندیشی زنان نشست‌های منظمی برای همفکری در زمینه توانمندسازی زنان داریم و حالا یکی از ابعاد برنامه‌های فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مرتبط با زنان است. نشست اولیه این گروه درباره ضرورت ورود زنان به کابینه بود اما بعد از آن نشستی با عنوان مبارزه با آزار خیابانی؛ از شورای شهر تا کارزارهای اجتماعی را برگزار کرد. همچنین این گروه یک کار پژوهشی -تطبیقی هم داشته که کارزارهای خاورمیانه را برای مقابله با آزارهای خیابانی علیه زنان بررسی کرده است.

محمدی درباره پوسترهایی که با هدف فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی در حوزه آزارهای خیابانی علیه زنان طراحی شده است گفت:این پوسترهایی که اکنون در فضای مجازی دست به دست می شود جزیی از طرح های آماده شده گروه هم اندیشی زنان برای مقابله با آزار خیابانی علیه زنان و فرهنگ سازی در این زمینه است اما از زمانی که این پوسترها در فضای مجازی منتشر شده بازخوردهای بسیار خوبی از سوی کاربران فضای مجازی گرفته است. مشخص است که دلیل استقبال گسترده از این پوسترها همذات پنداری بسیاری از زنانی است که طبق آمارها در طول عمرشان بارها با انواع آزارهای خیابانی روبرو بوده اند. همچنین بسیاری از مردان از این موضوع استقبال کرده و به ما گفته اند که جای چنین فعالیت فرهنگی-شهری بسیار خالی بوده است.

این فعال حوزه زنان درباره مصادیق اجتماعی آزارهای خیابانی علیه زنان در جامعه ایرانی می‌گوید: سال ها است که فعالان حوزه زنان و جامعه شناسان درباره انواع خشونت ها علیه زنان که شامل آزارهای خیابانی هم می شود، صحبت می کنند. آنطور که از آمارها بر می آید مزاحمت توسط اتومبیل‏ هاى شخصى92درصد، مزاحمت کلامى 90درصد، مزاحمت لمسى 75درصد و مزاحمت لمسى در وسایل نقلیه 63درصد به ترتیب داراى بیشترین فراوانى در بین آزارهای خیابانی علیه زنان بوده است. آزارهایی که ممکن است با سکوت زنان و پاسخ منفعلانه در برابر این مزاحمت ‏ها مواجه شود و حتی در بسیاری از مواقع تماشاگران این خشونت ها هم در برابر آن سکوت می کنند.

او افزود: از این جهت این پوسترها می تواند در جهت فرهنگ سازی برای مقابله با آزارهای خیابانی و همچنین فرهنگ سازی و آموزش در این زمینه، زبان زنانی باشد که تا به حال نتوانسته اند تجربه هایشان را از مزاحمت ‏های خیابانی به گوش دیگران برسانند. آموزشی که جای خالی آن در رسانه ملی بسیار پررنگ است و حتی در کتاب های درسی هم به آن اشاره ای نشده است. 
به گفته محمدی، مترو، اتوبوس و تاکسی از جمله مکان‏هایی است که زنان همواره از تجربه ‏های خود در آزار خیابانی به آن ها اشاره می کنند و ما در پوسترهایمان سعی کرده ایم این موضوع را در نظر بگیریم تا بتوانیم گامی در جهت کاهش آزارهای خیابانی علیه زنان برداریم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
متاسفم! اما باید به خانم ها هم توصیه کنید که خودشان با پوشش و نگاه و سایر رفتارهایشان زمینه این مزاحمت ها را فراهم نکنند. دین موجب امنیت است اگر از جانب خانم ها و آقایان رعایت شود.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
افکار انحرافی برخی آقایان ربطی به پوشش بانوان ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
شما پوستر پخش کن آدم های مریض هم کار خودشان را می کنند !!! به دزدی گفتند این هنداوانه دزدی حرام است نخور گفت من به حلال و حرامش کار ندارم به خاصیتش کار دارم . بیشتر این مزاحمت ها برای کسانی اتفاق می افتد که خودشان اهلش هستند . وقتی با سر و وضع زننده و جلب نظر کننده بیرون می روی و آدم مریض را تهییج می کنی نتیجه همین است . حالا که با این قانون حجاب نیم بند وضع این است وای به کشف حجاب !!! حالا دختران خیابان انقلاب می توانند هر روز روسری سر چوب بگیرند . چوب خدا صدا ندارد و وقتی هم که خورد دوا ندارد .
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
تازه ایران که خوبه یه نگاه به اونور اب هم بندازین بد نیست این مواقع هم مارو با اروپا و امریکا مقایسه کنید!!! نه که تو رفاه و حقوق با اونا مقایسه میکنین گفتم این موارد رو هم با اونا مقایسه کنید !!! :))
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
علاوه بر اشارات بالا , لطفا موارد زير كه جديدن عرف شده اند را اضافه كنيد.

- لگد زدن
- پرت كردن
- هل دادن
- گرفتن لباس و كشيدن به منظور زمين خوردن
دانشجو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
چقدر بی فرهنگ شدیم ما مرد ها....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
آمارها بالای 90 درصد!!!!
یک بگه دقیقا به چه باتلاق و مهلکه ای افتادیم ؟؟!!!
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
درصد که از دروغ های رایج در مملکت است. شاید ده درصد درست باشد برای اینکه بانوان علیه حجاب اجباری اعتراض می کنند این آمارها را برای انحراف افکار عمومی می دهند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
با این آمارها اصلا نیاز به داعش نیست!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
با پوستر و عکس و اینا نمیشه.باید شرایط ازدواج تسهیل بشه و مشکل اصلی بیکاریست.این حل بشه بقیه مشکلات خودبخود حل میشه.شاید بگید مرد متاهل دیدم که مزاحم میشه بله کاملا درسته چون ازدواجش از ناچاری بخاطر بی پولی و کار نچندان خوب با کسی بوده که واقعا عاشقش نبوده و مورد دلخواهش از نظر قیافه و اندام نبوده.باید ازدواجها عاشقانه بشه و باید مردها صاحب شغل شوند اونوقت خیلی از معضلات اجتماعی حل میشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
بروند در خانه بنشینند و کمتر بیرون بیایند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
این دیگه چه جور آمار دادنه!!؟
«مزاحمت توسط اتومبیل‏ هاى شخصى92درصد، مزاحمت کلامى 90درصد، مزاحمت لمسى 75درصد و مزاحمت لمسى در وسایل نقلیه 63درصد به ترتیب داراى بیشترین فراوانى ...»
معنای این درصدها چیه؟
یعنی برای 92 درصد از خانم ها این اتفاق افتاده؟
یا 92 درصد از خانم ها این گزینه رو به عنوان مهمترین مزاحمت اعلام کردن؟
یا 92 درصد اتومبیل های شخصی مزاحمند؟ و...
یا چی...!؟
جامعه آماری؟
زمان آمارگیری؟
نوع تحقیق؟
دلمون لک زد برای یه تحقیق جوندار و درست و حسابی.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
عزیزم برای اینکه حقوق بانوان را بیشتر پایمال کنند این آمار غیر واقعی را می دهند .بر اساس این آمار نود درصد مردان جامعه باید انحرافات اخلاقی داشته باشند که اینهم از شاهکار های تربیت اجباری اسلامی است.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟