بررسی «تابناک» از موضعگیری یک نماینده علیه بشار اسد؛

وقتی امنیت ملی با ترجمه اشتباه یک عضو کمیسیون امنیت ملی خدشه دار می شود!

اینکه یک نماینده مجلس تفاوت بین ابرقدرت یا قدرت منطقه ای را نداند و یا اینکه ترجمه درستی از اصطلاح «superpowers» نداشته، قابل تأمل است؛ اما قابل تأمل تر این که چطور نماینده ای که عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز هست، در چنین شرایط حساسی که در سوریه وجود دارد، بدون هیچ گونه اطلاعات دقیقی علیه بشار اسد اعلام موضع می کند؟
کد خبر: ۷۹۹۱۵۴
|
۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸ 15 May 2018
|
54590 بازدید

روز شنبه 22 اردیبهشت، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه بشار اسد علیه ایران موضع گیری کرده است، از رئیس جمهور سوریه انتقاد کرد.

به گزارش «تابناک»؛ حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با اشاره به مواضع بشار اسد رئیس جمهور سوریه بعد از حملات رژیم صهیونیستی به خاک این کشور گفت: طی این حملات رژیم صهیونیستی تلاش داشت، نیروهای مستشار ایرانی را آماج گیرد.

نماینده مردم اسلام آبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: موضع بشار اسد در قبال چالش اخیر در سوریه بین دولت این کشور و رژیم صهیونیستی، موضع قابل تأملی بود چون بلافاصله بعد از حملات اعلام کرد، از قدرت های منطقه می خواهم سوریه را به محل مناقشه خود تبدیل نکنند که اوضاع سوریه غیر قابل کنترل می شود.

وی افزود: این اعلام نظر بشار در حالی صورت می گیرد که سوریه عملا شش سال است درگیر تنش های نظامی است و وجود کنونی بشار اسد نیز مدیون کمک های مستشاری ایران است. با این حال در چالشی که صهیونیست ها سعی کردند پای ایران را به میان بیاورند، اسد موضع انفعالی در پیش گرفت گرفت.

فلاحت پیشه ادامه داد: موضع منفعلانه بشار اسد در حالی بود که جوانان ایرانی شش سال برای دفاع از تمامیت ارضی سوریه، جان خود را در این کشور از دست دادند و بعد از این اقدامات بود که روسیه برای حمایت وارد شد و بعد از شرایط تثبیت دولت سوریه، معادلات بین المللی بشار اسد پیش رفت.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان موضع گیری اسد را قابل تأمل برای جمهوری اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: منافع ملی و امنیت ملی کشور برای ما بسیار مهم است و این موضوعات نباید قربانی هیچ گونه رفتاری در سیاست خارجی شود.

حال پرسش اینجاست، آیا واقعا بشار اسد علیه ایران موضع گیری کرده است؟ این موضع گیری از چه تریبون و رسانه ای انعکاس یافت؟ و در صورت چنین موضعی از سوی اسد، چرا رسانه های بین المللی و به ویژه رسانه های اسرائیلی بدان نپرداختند؟ چطور ممکن است بشار اسد علیه ایران موضع گیری کند، ولی در هیچ یک از رسانه های منطقه ای و بین المللی انعکاس نیابد؟

این ها پرسش هایی است که تابناک پس از موضع گیری حشمت فلاحت پیشه علیه بشار اسد به دنبال پاسخ به آن ها بوده و طبق بررسی های انجام شده، بشار اسد نه تنها علیه ایران موضع گیری نداشته، بلکه در آخرین مصاحبه خود با روزنامه يوناني «کاتيمرني»، ایران را به همراه روسیه قدرتمندترین همپیمان سوریه معرفی کرده است و هیچ گونه موضع گیری در مورد ایران و اینکه نمی خواهیم قدرت های منطقه ای و از جمله ایران، سوریه را به محل مناقشه خود تبدیل کنند، نداشته است.

وقتی امنیت ملی با ترجمه اشتباه یک عضو کمیسیون امنیت ملی خدشه دار می شود!

از بشار اسد این گونه پرسیده شد: بزرگترين هم پيمانان شما در اين نبرد (سوريه) چه کساني هستند؟ به نظر مي رسد روسيه و ايران باشند؟ آيا شما نگران نيستيد که اين دو با پايان جنگ، چه بسا نقشي بيشتر از آنچه بايد، در آينده سوريه ايفا کنند، که وی در پاسخ گفت: اگر شما از هم پيمانان من به عنوان رئيس جمهور صحبت مي کنيد، بايد بگويم که هم پيمان من ملت سوريه است و اگر منظور شما هم پيمانان سوريه است، ايراني ها و روس ها هستند. اينها قدرتمندترين هم پيمانان ما هستند. همچنين چين هم از لحاظ سياسي از ما در شوراي امنيت حمايت کرده است. اما درباره چگونگي نقش اين کشورها در آينده سوريه بايد بگويم که اين کشورها به استقلال و حاکميت سوريه و تصميم ملي اين کشور احترام مي گذارند و در اين چارچوب هم حمايت هاي خود را ارائه مي کنند. اين غير منطقي است که آنها براي کمک به سوريه به منظور دفاع از تماميت خود مشارکت کنند و در عين حال، اين تماميت و استقلال را نقض يا در امور آن دخالت کنند. ايران و روسيه بيشترين احترام را براي تماميت و استقلال سوريه قائلند.

حال پرسش اینجاست، چرا فلاحت پیشه به رغم موضع گیری صریح بشار اسد به نفع ایران، از وی انتقاد کرد و مدعی شد، اسد علیه ایران موضع گیری کرده است؟

به نظر می رسد، پاسخ را باید در اطلاعات نادرست نماینده محترم و یا ترجمه غلط متن از سوی وی یا کسانی که چنین اطلاعاتی را به وی منعکس کردند بررسی کرد.

آنچه بشار اسد در پاسخ به این سؤال گفت:

آيا شما از احتمال بروز جنگ جهاني سوم که در اينجا يعني سوريه آغاز شود، نگرانيد؟ مقصودم اين است که اسرائيلي ها به ايراني ها حمله کنند، همان طور که مي دانيد اينجا در کشور شما، روس ها و آمريکایي ها حضور دارند، آيا شما از اين احتمال نگرانيد؟

بشار اسد: نه، به يک دليل زيرا خوشبختانه رهبري خردمندي در روسيه است که مي داند پيشينه دولت آمريکا ايجاد درگيري هاست و از زمان برگزاري تبليغات انتخاباتي ترامپ، طرح هاي اصلي وي ضد روسيه، ايجاد نزاع با آن،‌ ذليل کردن و تضعيف آن بود و هنوز در قالب همين روند با عناوين مختلف و ابزارهاي ديگر ادامه دارد و به لطف خردمندي روس ها توانستيم از بروز چيزي مثل اين جلوگيري کنيم؛ شايد جنگ جهاني سوم با ابعاد کامل نباشد، ولی جنگ جهاني است و شايد به شيوه اي متفاوت باشد و مثل دو جنگ جهاني نباشد، شايد جنگ هسته اي نباشد، اما قطعا يک جنگ سرد نيست، بلکه بيش از يک جنگ سرد و کمتر از يک جنگ با ارکان کامل است و اميدوارم هيچ برخورد مستقيمي بين قدرت هاي بزرگ رخ ندهد زيرا در آن صورت امور از کنترل خارج خواهد شد.

و اما آن چیزی که فلاحت پیشه ترجمه یا تفسیر کرد؛

موضع بشار اسد در قبال چالش اخیر در سوریه بین دولت این کشور و رژیم صهیونیستی، موضع قابل تأملی بود، چون بلافاصله بعد از حملات اعلام کرد از قدرت های منطقه می خواهم سوریه را به محل مناقشه خود تبدیل نکنند که اوضاع سوریه غیر قابل کنترل می شود.

به نظر می رسد، فلاحت پیشه در ترجمه اصطلاح «superpowers» به معنای «ابرقدرت ها» دچار اشتباه شد و آن را قدرت منطقه ای ترجمه کرده است!

"I hope we don't see any direct conflict between these superpowers, because this is where things are going to be out of control for the rest of the world," Assad said in the interview, which was aired on Thursday by DW partner, Greek broadcaster SKAI TV.

در نهایت اینکه یک نماینده مجلس تفاوت بین ابرقدرت یا قدرت منطقه ای را نداند و یا اینکه ترجمه درستی از اصطلاح «superpowers» نداشته، قابل تأمل است؛ اما قابل تأمل تر این که چطور نماینده ای که عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز هست، در این شرایط حساس در سوریه، بدون هیچ گونه اطلاعات دقیقی علیه بشار اسد اعلام موضع می کند؟ انتظار می رود این نماینده محترم بیشتر در وهله اول با مباحث و مبانی امنیت ملی آشنا شود  و ثانیا در کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در مورد صحت اطلاعات و اخباری که به وی می رسد، بیشتر تحقیق و بررسی کند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟