تلاش پشت پرده آلمان برای متصل ماندن ایران به شبکه سوئیفت، عملیات نظامی امارات با پشتیبانی اسرائیل در سینای مصر، بازگشت هفده ملوان ایرانی محبوس در سومالی به کشور، رایزنی نمایندگان ترامپ با امیر قطر درباره «معامله قرن» و درخواست دو قانوگذار ارشد آمریکایی برای قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به حمله جنگنده های ائتلاف آمریکایی به سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ جنگنده های ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا، مناطق مسکونی حومه شرقی دیرالزور را بمباران کردند و منجر به کشته شدن ۸ شهروند و زخمی شدن شماری دیگر شدند.
به گزارش خبرگزاری سانا، منابع محلی اعلام کردند، جنگنده های ائتلاف بین المللی مناطقی را در شمال شهر البوکمال هدف قرار دادند که بر اثر آن ۸ غیر نظامی کشته و شماری دیگر زخمی شدند.
همچنین بنا بر اعلام منابع محلی، در این حمله، شمار بسیاری از منازل مسکونی و زیرساخت های منطقه بمباران شده تخریب گشت و شمار زیادی از غیر نظامیان به علت ترس از حملات، خانه های خود را ترک کردند.
ائتلاف بین المللی از اوایل ماه جاری، پنج بار در حملاتی غیر نظامیان را هدف قرار دادند که در این حملات دستکم ۶۰ غیر نظامی که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند، کشته شده اند.
تلاش پشت پرده آلمان برای متصل ماندن ایران به شبکه سوئیفت
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی به قلم مارک دوبوویتز و ریچارد گلدبرگ نوشت: در حالی که آمریکا برای اعمال مجدد تحریمها علیه ایران اقدام میکند، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در پشت صحنه تلاش میکند، این تلاشها[ی آمریکا] را تضعیف کند.
این گزارش افزود: نحوه واکنش ترامپ میتواند راهبرد او برای اعمال فشار حداکثری به ایران را چه پیروز شود یا شکست بخورد، تضعیف کند.
وال استریت ژورنال در ادامه افزود: مقامات آلمانی در بریفینگهایی در واشنگتن هدفشان را نشان دادهاند و آن این است که آنها اطمینان حاصل کنند که ایران به سیستم سوئیفت متصل بماند.
این روزنامه نوشت: با حمایت از دسترسی ایران به شبکه سوئیفت، آلمان امیدوار است که توان و امکان اروپا برای پرداخت پول نفت ایران را حفظ کند، و پول صادرات اروپایی را دریافت کند، اقدامی که تحریمهای آمریکا را نقض میکند.
عملیات نظامی امارات با پشتیبانی اسرائیل در سینای مصر
مجله آمریکایی نیویورکر در گزارشی نوشت: همکاری بین اسرائیل و امارات و کشورهای عرب دیگر خلیج فارس در برهه اخیر به صحرای سینای مصر کشیده شده است.
این مجله افزود: امارات با حمایت و پشتیبانی نیروی هوایی اسرائیل به ادعای شرکت در جنگ علیه داعش در صحرای سینای مصر دخالت نظامی کرده است.
نیویورکر نوشت: محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی نیروهای اماراتی را در صحرای سینای مصر برای آموزش و حمایت از نیروهای مصری با کمک جنگنده های اسرائیلی و هماهنگی با دستگاه های اطلاعاتی اسرائیل مستقر کرده است.
این محله تأکید کرد: نیروهای اماراتی گاهی آنچه آن را «مأموریت های مبارزه با تروریسم در سینا توصیف می نمایند»، اجرا می کنند.
نیویورکر افزود: با وجود تمایل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای اعلام روابطش با محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، نمی خواهد آنها را به مخاطره بیندازد اما در بلند مدت، نتانیاهو از بن زاید و بن سلمان می خواهد که گام هایی را برای به رسمیت شناختن اسرائل بردارند که باعث تنفر فلسطینی ها خواهد شد.
بازگشت ۱۷ ملوان ایرانی محبوس در سومالی به کشور
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه از ورود 17 تن از ملوانان ایرانی محبوس در سومالی به میهن خبر داد.
قاسمی با اعلام خبر فوق گفت: به دنبال تلاش ها و اقدامات چند ماه گذشته وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در کنیا، 17 ملوان یک لنج صیادی که مهرماه سال گذشته به اتهام ورود غیرمجاز به آبهای سومالی بازداشت و در یک دادگاه محلی هر یک به تحمل دو سال حبس و پرداخت جریمه مالی محکوم شده بودند، آزاد شدند و پس از انتقال به نایروبی و تحویل به سفارت جمهوری اسلامی ایران از طریق هوایی به کشور بازگشتند.
صیادان ایرانی در بازگشت به کشور در فرودگاه امام خمینی از سوی حسین پناهی آذر، معاون امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه و دیگر مسئولان مورد استقبال قرار گرفتند.
رایزنی نمایندگان ترامپ با امیر قطر درباره «معامله قرن»
کاخ سفید از دیدار داماد و مشاور ارشد ترامپ به همراه «جیسون گرینبلات»، نماینده ویژه ترامپ در امور صلح خاورمیانه با امیر قطر خبر داد.
بر اساس این بیانیه، «جرد کوشنر» و گرینبلات در دیدار با «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» درباره افزایش همکاریها بین دو کشور و «تلاشهای دولت ترامپ برای تسریع و پیشرفت صلح بین اسرائیلیها و فلسطینیان صحبت کردند».
کوشنر(سمت چپ) و گرینبلات
فرستادگان ترامپ پیش از این به عربستان سعودی، اردن و مصر هم سفر کرده و درباره توافق احتمالی سازش که «معامله قرن» توصیف شده، با سران این کشورها گفتوگو کردهاند.
ترامپ توافق احتمالی میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی را «معامله قرن» خوانده است.
در خبرها آمده بود که دولت ترامپ در تلاش است تا طرفین را به پذیرش این توافق راضی کند؛ توافقی که طبق برخی گزارشها با حمایت عربستان سعودی و امارات مواجه شده و آنها تشکیلات خودگردان و اردن را برای تن دادن به این معامه تحت فشار قرار دادهاند.
درخواست دو قانوگذار ارشد آمریکایی برای قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF
دو عضو ارشد کنگره آمریکا از وزیر خزانهداری این کشور خواستند، با استفاده از نفوذ واشنگتن، ایران را به لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی برگرداند.
«اد رویس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به همراه «راب پورتمن» رئیس کمیته فرعی دائمی مجلس سنای آمریکا در نامه به وزیر خزانهداری آمریکا، بر لزوم قرار گرفتن و حفظ نام ایران در فهرست سیاه پولشویی گروه ویژه اقدام مالی (FATF) تأکید کردند.
آنها در این نامه از «استیون منوچین» خواستند، با استفاده از نفوذ آمریکا، در جلسه هفته آینده گروه ویژه اقدام مالی اقدام به قرار گرفتن ایران در این فهرست سیاه کند.
این دو قانونگذار جمهوریخواه آمریکایی با انتقاد از مواضع دولت سابق دموکرات این کشور و توافق هستهای ایران، برجام را «توافقی به شدت معیوب» خواندند.
آنها همچنین از دولت باراک اوباما به دلیل کم کردن فشارهای اقتصادی و حمایت آن از تصمیم ژوئن 2016 گروه ویژه اقدام مالی برای تعلیق ایران از لیست سیاه کشورهای پرخطر در حوزه مالی و بانکی به شدت انتقاد کردند.
رویس و پورتمن در این نامه، ناخرسندی خودشان را از تمدید تعلیق ایران از لیست سیاه مذکور طی دو سال گذشته ابراز داشته و مدعی شدند، ایران در این مدت به «اقدامات خطرناک خود ادامه داده است».
به ادعای این دو قانونگذار کنگره آمریکا، «به تأمین مالی سازمانهای تروریستی از قبیل حماس و حزبالله (لبنان) ادامه میدهد».
در پایان این نامه آمده است: «زمان آن فرا رسیده که بفهمید ایران به رغم قولهایش در دو سال گذشته، اقدامات ضروری برای خارج شدن از فهرست سیاه کشورهای پرخطر گروه ویژه اقدام مالی ناکام مانده است. آمریکا باید اکنون از نفوذ خود در داخل گروه ویژه اقدام مالی برای اعمال مجدد تدابیر تنبیهی علیه ایران و حفاظت از سیستم مالی بینالمللی استفاده کند».