پیمانه اقتصادی، هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون نماگر بورس تهران ۱۹۷۴ واحد دیگر تقویت شد، لیست خریداران کالاهای عرضه شده در بورس منتشر شود، نوسان سکه در کانال تاریخی 4 میلیون تومان، توصیه های شورای جهانی طلا برای بهبود اوضاع بازار چین، قیمت مسکن در گرانترین منطقه تهران، سازمان حمایت: تخلفی در بررسی ابتدایی ثبت نام مزدا3 احراز نشد و بازگشت آرام «تسه»ها از کف را در بر دارد.
نماگر بورس تهران ۱۹۷۴ واحد دیگر تقویت شد
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز یکشنبه، با افزایش 1974 واحدی معادل 1.76 درصد به رقم 113 هزار و 852 واحد رسید. همچنین، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش 578 واحدی معادل 1.76 درصد به رقم 33 هزار و 384 واحد رسید. شاخص کل هم وزن بر خلاف روز قبل، با افت 4 واحدی معادل 0.02 درصد، عدد 18 هزار و 345 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با کاهش 2 واحدی معادل 0.02 درصد به رقم 12 هزار و 988 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 2174 واحد افزایش معادل 1.80 درصد را رقم زد و به سطح 123 هزار و 71 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول، با 1902 واحد افزایش معادل 2.34 درصد به رقم 83 هزار و 98 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با 1796 واحد افزایش معادل 0.79 درصد همراه بود و عدد 230 هزار و 459 واحد را به نمایش گذاشت.
لیست خریداران کالاهای عرضه شده در بورس منتشر شود
محمد شریعتمداری در نامهای خطاب به رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیرعامل شرکت بورس کالا، خواستار انتشار لیست اشخاص حقیقی یا حقوقی خریدار تمامی کالاهای عرضه شده در بورس از زمان اعلام ارز ۴۲۰۰ تومانی در سایت رسمی بورس کالا شد. در نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت آمده است: به منظور شفافیت کامل عملیات فروش بازار بورس کالا لیست اسامی اشخاص حقیقی یا حقوقی خریدار کلیه کالاهای عرضه شده در بورس، با اولویت محصولات فولاد و سایر محصولات فلزی عرضه شده و نیز اقلام پتروشیمی و سپس سایر کالاها را از زمان اعمال قیمت نرخ رسمی ۴۲۰۰ تومانی در محاسبه قیمت پایه محصولات بورسی برای اطلاع عموم با ذکر تناژ و قیمت خرید و فروشنده، در سایت رسمی بورس کالا اعلام و اطلاع رسانی نمایید. بر اساس درخواست شریعتمداری، دستگاههای نظارتی خصوصاً سازمانهای حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و تعزیرات حکومتی مکلف به رسیدگی به نحوه بهره برداری از کالاهای مذکور هستند و هر گونه فروش خارج از شبکه تولید و یا با قیمت های بالاتر را مورد تعقیب قانونی قرار خواهند داد. /وزارت صنعت، معدن و تجارت
جدیدترین واکنش بانک مرکزی به آشفته بازار ارز و سکه
بانک مرکزی در خصوص تحولات اخیر بازار ارز و طلا با انتشار اطلاعیه ای توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت در این اطلاعیه آمده است: بدینوسیله به اطلاع هموطنان عزیز می رساند، بانک مرکزی ج.ا.ایران حسب وظیفه ذاتی و قانونی خود، تحولات اخیر در بازار ارز و طلا را که عمدتاً ناشی از توطئه دشمنان کشور و در راستای ایجاد التهاب در اقتصاد و سلب آرامش روانی از مردم است را به دقت زیرنظر داشته و ضمن اعتقاد به اینکه این تحولات غیرعادی، تناسبی با واقعیات اقتصادی و توان ارزی کشور ندارد، برنامه های مقتضی و رویکردهای جدیدی را که در برنامه اعلامی رئیس کل جدید نیز آمده بود در دست تهیه دارد که ظرف روزهای آینده عملیاتی نموده و اطلاع رسانی لازم را در این خصوص به عمل خواهد آورد.
نوسان سکه در کانال تاریخی 4 میلیون تومان
روز گذشته در ساعت 17، سکه تمام طرح قدیم با رشد 98 هزار تومانی نسبت به نرخ پایانی روز قبل، به رقم 3,412,000 تومان رسید که بیشترین نرخ در بازار بود. هر سکه تمام طرح جدید (سکه امامی) بر اعلام اتحادیه طلا و ارز، 4,162,500 تومان ارزشگذاری شد. این نرخ نسبت به روز شنبه، 292,500 تومان گران تر بود. بهای سکه تمام طرح جدید در بیشترین سطح، 4 میلیون و 410 هزار تومان بوده است. هر نیم سکه بهار آزادی نیز با رشد 142,500 تومانی نسبت به روز شنبه، به رقم 1,966,500 تومان رسید. همچنین هر ربع سکه بهار آزادی 990,500 تومان ارزشگذاری شد که نشان از رشد 77,500 تومانی نسبت به روز قبل دارد. هر سکه یک گرمی نیز با افزایش 20 هزار تومانی مواجه شده و در دومین روز هفته به رقم 498 هزار تومان رسید.
توصیه های شورای جهانی طلا برای بهبود اوضاع بازار چین
شورای جهانی طلا اعلام کرد: چین باید نظارت قانونی را ارتقا و تقاضای سرمایه گذاری برای طلا را افزایش دهد و برای توسعه زیر ساخت های بازار طلا به منظور کمک به افزایش رشد آن تلاش نماید. شورای جهانی طلا افزود: 20 سال قبل بازار طلای چین کوچک بود، مردم کشورهای دیگر توجه چندانی به بازار چین نداشتند ولی با راه اندازی بورس طلای شانگهای در سال 2002 همراه با سیاست های آزادسازی تجاری و اقتصادی، شرایط لازم برای تبدیل چین به بزرگترین بازار طلای جهان فراهم شد؛ اما علی رغم آنکه چین بزرگترین تولیدکننده و مصرف کننده طلای جهان است، بازار فلزات گرانبهای این کشور با 3 چالش عمده روبه روست. نهادهای نظارتی در بازار طلای چین ضعیف عمل می کنند. بازار سرمایه گذاری برای طلا از ضعف پایه و مبنای اصلی سرمایه گذار رنج می برد و زیرساخت های بازار طلای چین می تواند قوی تر از این باشد. شورای جهانی طلا افزود: چین باید قوانین قدیمی و منسوخ خود در بازار طلا را تغییر دهد، این قوانین مانع بزرگی برای رشد بالقوه بازار طلای چین به شمار می رود. تجارت غیرقانونی مصنوعات طلا و جواهر به ضرر تولید کنندگان چینی است. مسأله دوم که باید اصلاح شود، وضعیت تقاضای سرمایه گذاری در بازار چین و اهمیت و جایگاه سرمایه گذاران است. تقاضای خرده فروشی در بازار طلای چین نقش مهمی دارد. چین باید مبنا و پایه اصلی برای رشد تقاضای سرمایه گذاری برای طلا را توسعه دهد. سومین اصلاحات لازم برای بازار طلای چین، توسعه زیرساخت های بازار است. راه اندازی بورس فلزات گرانبها در شانگهای تاثیر مهمی برای توسعه زیرساخت های بازار داشته است ولی این اقدامات به تنهایی کافی نبوده است. به نقل از سایت طلا، به نظر می رسد چین باید برای بهبود اوضاع بازار طلا طی سال های آینده با این سه چالش بزرگ و مهم مقابله کند.
بازگشت آرام «تسه»ها از کف
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۵ (تسه۹۵۱۲) با رشد ۷/ ۰ درصدی به قیمت ۶۴ هزار و ۹۲۱ تومان معامله شدند. پس از رسیدن قیمت «تسه»ها به کف ۶ هفته، روز گذشته شاهد رشد اندک قیمت «تسه»ها بودیم. با وجود رشد «تسه»ها در اردیبهشت و خرداد، کاهش ۲/ ۹ درصدی تعداد معاملات تیر نسبت به خرداد و رشد ۲/ ۵۴ درصدی قیمت مسکن نسبت به تیر سال گذشته، مجددا افت «تسه»ها را در تیر رقم زد. تقویت سمت عرضه نیز مانع از رشد قابل توجه «تسه»هاست. از ابتدای فروردین تا روز گذشته، با وجود رشد ۷/ ۲۵ درصدی تعداد معاملات «تسه»ها رشد ۱۱ درصدی ارزش معاملات به دلیل پایینتر بودن قیمت رقم خورد. میانگین «تسه»ها از ابتدای سال جاری، ۶۶ هزار و ۱۰۰ تومان، در مقایسه با میانگین ۷۴هزار و ۵۰۰ تومان بازه مزبور سال گذشته است.
قیمت مسکن در گرانترین منطقه تهران
شرایط متلاطم بازار مسکن از ابتدای سال ۱۳۹۷ آغاز شده در تیرماه نیز آرام نشد؛ با این حال به دلیل رشد لجامگسیختهی قیمتها، معاملات نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۹.۲ و ۷ درصد کاهش یافت. طبق گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت مسکن شهر تهران در تیرماه نسبت به خردادماه ۴۶۰ هزار تومان افزایش یافته است. در این میان بیشترین رشد در منطقه ۵ به ثبت رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷۱.۸ درصد افزایش قیمت را نشان داد و به متری ۸ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان رسید. در منطقه ۵ تنها از خردادماه تا تیرماه میانگین قیمت ۵۵۰ هزار تومان افزایش یافت. اما بالاترین میانگین قیمت خانه متعلق به منطقه ۱ است. متوسط قیمت آپارتمان در منطقه ۱ هماکنون متری ۱۵میلیون و ۱۰۸ هزار تومان شده که نسبت به فروردین ماه ۳ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان افزایش یافته است. به نقل از ایسنا، قیمت مسکن در منطقه ۱ نسبت به تیرماه سال گذشته که میانگین قیمتها در آن زمان حدود ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود ۵۵.۲ درصد رشد یافته که به گفتهی کارشناسان، علت اصلی آن افزایش معاملات ناشی از تقاضای سفتهبازانه در این منطقه بوده است.
سازمان حمایت: تخلفی در بررسی ابتدایی ثبت نام مزدا3 احراز نشد
مدیرکل نظارت بر کالای فلزی و معدنی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد: بررسی مقدماتی سازمان حمایت از روند ثبت نام خودروی مزدا3 انجام شد که نشان داد هنوز تخلفی در این زمینه محرز نشده است. «احمد فاردار» در گفت وگو با ایرنا افزود: بررسی های مقدماتی نشان می دهد بیش از 200 هزار نفر در ساعت و تاریخ یاد شده (9 صبح چهارشنبه، سوم مرداد) برای پیش خرید تعداد محدودی مزدا3 به سایت فروش مراجعه کردند. وی ادامه داد: از آنجایی که این قیمت خودرو در بازار از حاشیه سود بالایی برخوردار بوده، طبیعی است متقاضیان زیادی برای خرید به سایت آن مراجعه کردند، به طوری که نسبت موفقیت افراد، یک تن در برابر هر 999 تن بوده است. پیش از این «محمد شریعتمداری»، وزیر صنعت، معدن و تجارت در توئیتی درباره تخلف های احتمالی در ثبت نام این خودرو اعلام کرده بود: «چگونگی پیش فروش مزدا 3 گروه خودروی بهمن به دلیل حاشیه سود و قطع و وصل های مشکوک بحث برانگیز شده؛ بر این اساس به مرکز روابط عمومی وزارتخانه دستور دادم با همکاری سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با بررسی روند پیش فروش، نسبت به شفافیت فهرست خریداران اقدام و اگر تخلفی رخ داده به سازمان تعزیرات معرفی کنند.»
میزان رشد گردشگران ایرانی به ترکیه در شش ماه اول ۲۰۱۸
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.