به فاصله کوتاهی از آغاز سال تحصیلی جدید، باز اخبار زیادی پیرامون اعتراضات دانشجویی به گوش میرسد؛ اعتراضاتی که ظاهرا برخی مسئولان راه کارهای عجیب و غریبی برای پاسخ به آنها کشف کردهاند!
به گزارش «تابناک»، اگر قرار به دسته بندی اعتراضات دانشجویی باشد، اعتراضات صنفی سهم بسیار بزرگی را به خود اختصاص میدهند، اما نه پرشمار بودن این اعتراضات و فراگیری آنها در دانشگاههای مختلف و نه تکراری بودن دستمایه بسیاری از این اعتراضات موجب نشده که شاهد اتخاذ راهکارهایی برای پایان دادن به آنها باشیم.
اعتراضاتی که از وضعیت خوابگاهها و دانشکدهها تا غذای دانشگاه و موارد دیگری را شامل میشوند و همواره پای ثابت اخبار حوزه دانشگاه در کشورمان هستند. مثل اخباری که در خصوص اعتراض دانشجویان دانشگاه ارومیه در هفتههای اخیر در خصوص کیفیت غذای سلفهای این دانشگاه و قیمت آنها منتشر شد.
اعتراضی که کافی است کمی درباره تاریخچه آن کنکاش کنیم تا دریابیم در سال تحصیلی گذشته نیز در این دانشگاه به وقوع پیوسته و به ظاهر، موجب اتخاذ تصمیماتی از طرف مسئولان این دانشگاه و اعمال اصلاحاتی شده است. اصلاحاتی مقطعی که گویا زود به بوته فراموشی سپرده شده تا بار دیگر شاهد تکرار این اعتراضها باشیم.
رویدادی که موجب اتخاذ یک تصمیم عجیب شده است؛ اینکه مسئولان این دانشگاه در پاسخ به اعتراض دانشجویان به گرانی نرخ غذا، ردیف جدیدی در منوی غذایی سلفهای دانشگاه گنجانده اند: «نیم پرس». یعنی چه؟ یعنی نیم پرس غذا بخرید تا هزینه کمتری برای خرید غذا بپردازید!
راهکاری که البته ابداع مسئولان دانشگاه ارومیه نیست و پیشتر هم در برخی دانشگاههای کشورمان به کار بسته شده است. با این استدلال که گنجاندن «نیم پرس» در منوی غذا موجب میشود از اصراف جلوگیری به عمل آید. مشکلی که گفته میشود بسیاری از سلفهای دانشجویی بدان مبتلا هستند و میشود با اتخاذ این دست تصمیمات از بروز آن جلوگیری به عمل آورد.
این در حالی است که اگر از زاویه دانشجویان به ماجرا بنگریم، پی خواهیم برد که به باور ایشان، آنچه موجب اصراف غذا میشود، نه زیاد بودن آن، که کیفیت کم آن است که موجب میشود بسیاری از خریدارانش از خوردنش انصراف دهند. غذایی که جز کیفیت نازل، بهای خریدش نیز (برای قشر دانشجو) گزاف است.
مسائلی که درج «نیم پرس» در منوی غذا پاسخ مناسبی به آن نیست، بلکه راهکاری شبیه پاک کردن صورت مساله به شمار میآید. صورت مساله اعتراضی که به کیفیت غذا و قیمت آن وارد میشود، اما به جای کاهش قیمت و افزایش کیفیت آن، به فروش غذا به صورت نصفه منجر شده است!
راهکار عجیبی که بعید است بتواند به اعتراض دانشجویان پایان دهد؛ اعتراضی قدیمی که نه دانشگاهها برای رفع آن ادام اساسی صورت میدهند و نه تعدد بروز آن در دانشگاههای مختلف در طول سالهای تحصیلی موجب شده وزارت علوم برای پایان دادن به آن تدبیری بیاندیشد!