اقتصاد در گذر زمان

از امضای قرارداد نفت با کنسرسیوم توسط شاه تا تایید آشنابازی در یک نظرسنجی

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفتمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۸۴۶۹۶۵
|
۰۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 29 October 2018
|
2902 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفتمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

7 آبان 1333، شاه قرارداد نفت با كنسرسيوم را امضا كرد. اين قرارداد روز قبل در مجلس سنا تصويب شده بود.

7 آبان 1353، قرارداد اعطاي وام ۴۰۰ ميليون دلاري ايران به انگلستان براي تقويت سيستم آبياري آن كشور ميان جمشيد اشراقي معاون وزارت اقتصاد و دارايي ايران و « پيتر استات » مدير عامل سازمان ملي آب انگلستان امضا شد.

7 آبان 1357، خبرگزاري فرانسه اعلام كرد روزانه 50 ميليون دلار ارز از ايران خارج مي‌شود. اين خبر حاكي از خروج ارز توسط خانواده پهلوي و وابستگان دربار است.

7 آبان 1362، امام در پاسخ به يكي از مسئولان اداره ضرابخانه بانك مركزي، با ضرب آرم جمهوري اسلامي بر روي سكه هاي رايج در كشور مخالفت كردند.

7 آبان 1366، راديو صداي آمريكا فهرست كالاهاي صادراتي آمريكا را كه صدورشان به ايران ممنوع شده است اعلام كرد. اين كالاها شامل انواع قايق هاي موتوري آبي، وسايل يدكي هواپيما، وسايل رمز، عكسبرداري زيرآبي و... مي باشد.

7 آبان 1390، پس از آنکه تخلف بانکی با استفاده از اعتبارات اسنادی ریالی رخ داد، بانک مرکزی در بخشنامه ‌ای گشایش اعتبارات اسنادی ریالی را برای بخش خصوصی ممنوع و مشروط به معامله با دستگاه‌ های دولتی کرد.

7 آبان 1391، به دنبال اجرای برنامه های پی در پی برای ساماندهی بازار ارز و متغیرهای تابع آن، دولت در تصمیمی جدید قیمت‌گذاری کالاهای وارداتی برخوردار از ارز مرجع و ارز مبادلاتی را در اختیار گرفت تا از افزایش سوداگرانه بهای کالاها جلوگیری کند؛ بر اساس بخشنامه ‌ای که از سوی معاون اول رییس‌ جمهور به وزارت صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و رییس بانک مرکزی ابلاغ شد، اقلامی که ارز با نرخ مرجع و کمتر از نرخ بازار دریافت کردند، مشمول قیمت‌ گذاری شدند و فرآیند تعیین قیمت، به ترتیب در «بانک مرکزی، گمرک و سازمان حمایت» انجام شد.

7 آبان 1392، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود رتبه ایران از نظر شاخص فضای کسب‌ و‌کار را ۱۵۲ دنیا قرار داد. در این رتبه بندی 189 کشور حضور داشتند.

7 آبان 1393، در این روز طی خبری اعلام شد که به دلیل کاهش قیمت نفت درآمدهای نفتی ایران 30 درصد کاهش یافته است.

7 آبان 1396، نتایج یک نظرسنجی نشان داد که اکثر مردم کار آشنایان خود را زودتر از افراد داخل صف انجام می ‌دهند. مرکز افکار‌سنجی دانشجویان ایران یک پرسش از دانشجویان پرسیده بود، مبنی بر اینکه «اگر شما در اداره‌ ای مشغول به کار باشید و یکی از آشنایان شما بخواهد کارش را زودتر از بقیه راه بیندازید شما چه می‌ کنید؟» پاسخ این پرسش به این شکل بوده که ۴۵ درصد نوبت را رعایت می‌ کنند، ۸/ ۳۴ درصد کار را راه می ‌اندازند و ۴/ ۱۹ درصد به دور از چشم دیگران کار را راه می ‌اندازند، در مجموع ۲/ ۵۴ درصد در شرایطی که بر سر این دو راهی قرار بگیرند، تخلف خواهند کرد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
پاسخ های رئیس جمهور پزشکیان در اولین نشست خبری را چطور ارزیابی می کنید؟