فتاوای آیت الله العظمی گلپایگانی (قدس سره) در مورد اشیائی که از بلاد کفر وارد می شود

فتاوای آیت الله العظمی گلپایگانی (قدس سره) در مورد اشیائی که از بلاد کفر وارد می شود
کد خبر: ۸۵۶۱۳۲
|
۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۴ 01 December 2018
|
3226 بازدید

فتاوای آیت الله العظمی گلپایگانی (قدس سره)


اشيائى كه از بلاد كفر وارد مى شود
سؤال50 - با تجويز دكتر، آمپولهائى تزريق مىكنند كه از جمله مواد آن اجزاء جگر گوساله است و آنها را از ممالك خارجه مىآورند در اين صورت از جهت ذبح و عدم ذبح آن گوساله اشكالى هست يا نه؟.

جواب: معلوم نيست كه آمپولهاى مذكور، از اجزاء ميته اخذ شده باشد ولى با علم به اين كه از اجزاء ميته است احتياط واجب، ترك آن است.

سؤال 51 - لباسهائى كه از ممالك غير اسلامى مىآيد و در يقه آنها پوست روباه مىباشد در موقع بارندگى چه بايد كرد آيا اين پوست پاك است يا نه؟

جواب: اجزاء حيوان كه حليت يا طهارتش متوقف بر تذكيه است اگر از بلاد كفر آورده باشند محكوم به ميته بودن و نجاست است مگر آن كه علم داشته باشند كه مسلمان، آن را تذكيه نموده است

سؤال 52 - كنسرو ماهى كه در كشورهاى خارج بسته بندى شده و به فروش مىرسد خوردن آن چه صورت دارد؟

جواب: اگر از ممالك كفار مىآورند محكوم به عدم تذكيه است و خوردنش حرام است.

سؤال 53 - اخيرا از بلاد كفار ماده‌اى بنام پنير مايه وارد مىگردد و گفته مىشود كه آن از مواد شيميائى، تركيب شده تكليف چيست؟

جواب: پنير مايه با شك در نجاست عارضه، محكوم به طهارت است و فرق نيست كه از حيوان باشد يا از مواد شيميائى چون پنير مايه از ميته هم طاهر است مگر از ميته نجس العين و با شك در نجس بودن، محكوم به طهارت است.

سؤال 54 - در تهران، پنيرى به بازار آمده بنام پنير بلغارستان و مىگويند در بلغارستان كليمى زياد است و در تهران از نظر طهارت و نجاست آن سر و صدائى است و عده‌اى به زحمت افتاده‌اند لذا از محضر حضرت آية الله استفتاء مىنمائيم كه اين پنير كه از مملكت خارج، وارد مىشود پاك است يا نجس و خوردن آن چه صورت دارد؟.

جواب: پوست و گوشت و اجزاء حيوان كه از بلاد كفار آورده شود محكوم به عدم تذكيه و نجس است اما چيزهاى ديگر كه احتمال طهارت آن داده شود مثل اين كه احتمال بدهند كافر با رطوبت با آن ملاقات نكرده ظاهرا محكوم به طهارت است ولى سزاوار و بهتر است مسلمانان از خريد و فروش اجناس كفار تا ميسور و مقدور ايشان است خود دارى نمايند و اگر نظر شما از سؤال، از جهت وارد نمودن از بلاد كفار است با اين كه مسلمانان خودشان تهيه مىنمايند سزاوار و بهتر است از پنيرهاى داخلى خريدارى نمائيد.

سؤال 55 - قوطىهاى گوشت و ماهى كه در كيسه نايلونى مىگذارند و معلوم نيست از كدام كشور است خوردن آن حلال است يا نه؟.

جواب: گوشت حيوان حلال گوشت و گوشت طيور و ماهى حلال كه در بلاد مسلمين ىفروشند اگر يقين نباشد كه از بلاد كفر وارد شده و محتمل باشد كه از بلاد اسلام است محكوم به حليت و طهارت است و اگر يقين باشد كه از بلاد كفار است محكوم به نجاست و حرمت مىباشد مگر آن كه مسلمان با آن معامله طهارت و حليت بكند و محتمل باشد كه تذكيه شرعى آن را احراز نموده است بلى خصوص حيوانى كه نفس سائله ندارد، مانند ماهى، در هر حال پاك است.

سؤال 56 - پوشيدن كفشهاى خارجى چه صورت دارد آيا چرم آن محكوم به طهارت است يا نه؟.

جواب: چرم يا اجزاء ديگر حيوان كه طهارت آنها موقوف به تذكيه است اگر از بلاد كفر باشد محكوم به ميته بودن و نجاست است مگر آن كه شرعا احراز تذكيه آن (بدست مسلمان) بشود

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟