نمایندگان مجلس در گفت وگو با «تابناک»؛

بیش از 2300 کامیون قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور می شود/ ده‌ها میلیارد دلار مغایرت کمرگی در کشور وجود دارد

یکی از انتقاداتی که همواره از گمرکات کشور در سال‌های اخیر مطرح بوده، قاچاق کالا از راه‌های رسمی کشور بوده است؛ موضوعی که بار‌ها بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حتی برخی مسئولان انتظامی کشور نیز به آن اشاره‌هایی داشته اند.
کد خبر: ۸۵۶۳۲۴
|
۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸ 01 December 2018
|
13010 بازدید
|

بیش از 2300 کامیون قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور می شود/ صدها میلیارد دلار مغایرت کمرگی در کشور وجود داردیکی از انتقاداتی که همواره از گمرکات کشور در سال‌های اخیر مطرح بوده، قاچاق کالا از مبادی رسمی کشور است؛ موضوعی که بار‌ها بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حتی برخی مسئولان انتظامی کشور نیز به آن اشاره‌هایی داشته اند.

به گزارش «تابناک»؛ سردار اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، بار‌ها در این باره عنوان کرده که حجم چشمگیری از قاچاق به کشور از مبادی رسمی انجام می‌گیرد و در این مدت نیز بار‌ها پرونده‌های مختلفی از قاچاق در گمرک کشف شده که ریشه برخی از آنها به برخی از مدیران گمرک کشور می‌رسد. مثلا یکی از مباحث مطرح در طرح تحقیق و تفحص از گمرک کشور، مربوط به بحث واردات خودروست.

محسنی اژه‌ای در این باره گفته است: برخی از کارکنان و مدیران گمرک کشور و وزارت صنعت و معدن و تجارت دستگیر شده اند و مورد دیگر مربوط به واردات ۲۱۰ کانتینر کالای قاچاق بود که چند وقت پیش خبرساز شد. موارد دیگر، مربوط به پرونده‌ای است که سال گذشته مطرح شد و هفت تن از کارکنان گمرک به اتهام اخذ رشوه ۱۴ میلیاردی از ترخیص کاران دستگیر شده بودند.

امسال نیز طبق اعلام اژه‌ای، مدیر کل گمرک بوشهر به جرم دریافت رشوه به پنج سال حبس محکوم شد. البته از این دست خبر‌ها زیاد است و همین باعث شده تا مجلس دست به کار شده و به انجام تحقیق و تفحص از گمرک کشور اقدام کند.

امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی در مجلس در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: آمار واردات قاچاق کالا از مبادی رسمی بین ۷۰ تا ۹۰ درصد است و این حجم از کالا در حالی وارد کشور می‌شود که هیچ یک از مسئولان رسمی وزارت اقتصاد و گمرک در این خصوص پاسخگو نیستند.

این نماینده مجلس گفته است: نمونه این گمرکات کشور، گمرک دلوار و نیز سجافی است که ۲۳۰۰ کانتینر از آن خارج شده است. در بندرعباس پرونده مدیر آن با ۴۳ صفحه تخلف به دادگاه فرستاده شد؛ البته این مدیر با وجود این تخلفات از شهریور ۹۵ از کار برکنار نشده و توسط برخی مدیران بالا دستی حفظ شده، ولی در فروردین ۹۶ با ۶ نفر دیگر از مدیرانش دستگیر و روانه زندان شد.

به جز این نیز رئیس فراکسیون شفاف سازی مجلس گفته بود: بنا بر آمار‌های موجود، در دهه ۸۰، ۱۲۷ میلیارد دلار در واردات از امارات متحده عربی به ایران و طی سال‌های ۸۴ تا ۹۴، ۴۶ میلیارد دلار مغایرت گمرکی در واردات از چین به ایران وجود دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اصلاح نظام‌های تصمیم‌گیری در کشور، بیان کرد: متأسفانه در همه بخش‌های کشور، روند‌های فاسد در عین ابهام و عدم شفافیت شیوع پیدا کرده است. حال آنکه باید نظام تصمیم‌گیری‌های اساسی در کشور، به‌ گونه‌ای اصلاح شود که منابع حاصل از فروش منابع طبیعی به ‌عنوان سرمایه‌های طبیعی تنها مجاز به انواع سرمایه‌های دیگر انسانی از قبیل: سرمایه‌گذاری در آموزش، پژوهش و سلامت و نیز سرمایه های فرهنگی و اجتماعی ماندگار تبدیل شود و به سرمایه‌ها و منابع طبیعی در امور غیرمولد سرمایه‌گذاری بدل نشود.

البته در سال‌های قبل کار‌هایی هم در خصوص مبارزه با فساد در گمرک صورت گرفته که از جمله می‌توان به نصب دستگاه‌های ایکس رو و این قبیل موارد اشاره کرد؛ اما گویا اقدامات صورت گرفته در این زمینه، نتوانسته نظر نمایندگان را به خود جلب کند و به همین دلیل، طرح تحقیق و تفحص در مجلس کلید خورد.

بنا بر این گزارش، موضوع قاچاق از مبادی رسمی بار‌ها در مجلس از طریق نطق‌های میان دستور و مصاحبه از سوی نمایندگان مطرح شده و حتی یکی از محور‌های استیضاح وزیر اقتصاد سابق نیز همین موضوع بود.

اکنون نمایندگان مجلس تصمیم گرفته اند، به موضوع قاچاق از مبادی رسمی برای همیشه پاسخ دهند. به همین منظور طرح تحقیق و تفحص از گمرک کشور کلید خورده و محور‌های پنج‌گانه تحقیق و تفحص به شرح زیر است؛

۱_ برای جلوگیری از قاچاق کالا چه اقداماتی صورت گرفته است؟

۲_ علت حجم بالای قاچاق کالا از مبادی رسمی گمرک چیست؟

۳_ برای اجرای قانون ارتقای سلامت اداری و برخورد با متخلفین از کارکنان چه اقداماتی صورت گرفته است؟

۴_ علت ناکارآمدی ساماندهی گمرکی و سوءاستفاده از آن از طریق ارزیابی از دور و اقدامات انجام شده جهت اصلاح سریع آن چیست؟

۵_ گمرک جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از قاچاق سازمان‌یافته از مبادی رسمی (گمرک) از جمله اختلاس و تبانی در استرداد سپرده‌ها، جعل اسناد گمرک، جعل آرای هیأت‌های حل اختلاف گمرک، واگذاری سامانه جامع گمرکی و انعقاد قرارداد‌ها اعم از باسکول، انبار و سایر موارد و همچنین کارشناسان مجازی چه کارهایی انجام داده است؟

نمایندگان امیدوارند که بتوانند از این طریق بخشی از فساد سازمان یافته در کشور را شفاف سازی کرده و به یکی از سرچشمه‌های فساد اقتصادی پایان دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۶۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
کار کی میتونه باشه غیر از ...... ؟
پاسخ ها
حسين
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
همه چيز که داره از گمرک رد ميشه ...
بهترين راه حذف گمرک است تا مردم حداقل روي ارزاني را ببينند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
می گفت یا نمی دونی قاچاق چیه
یا دهها ملیارد دلار را نمی دونی چقدره؟!
اینا خبر سازیه برای سخن بدون سند ظریف
دهه شصتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
اتهام نزنید
مدرک ندارید چرا حرف میزنید .
ظریف یه وزیر بود بابت این حرف چکار دارن میکنن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
این همه قاچاق را که مردم عادی نمی توانند انجام دهند !پس برخی از مسئولان در این قاچاق دست دارند که کامیون های به این بزرگی را توقیف نمی کنند !
اینها بخشی از پولشویی است که محمد جواد ظریف عنوان نموده بودند.
به نظر شما جلوی این همه قاچاق را گرفتن دشوار است ؟؟؟ اگر این کامیون ها اسلحه بار می کردند جرائت داشتند یک متر وارد خاک ایران بشوند ؟؟
مردم قاضی خوبی هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
کاری با واقعیت قاچاق و مشکلات گمرکی در ایران ندارم، ولی واقعاً صدها میلیارد دلار قاچاق!؟ یا دوستاننمی دانند صدها میلیارد دلار چی هست، یا ابعاد اقتصادی ایران را نمی دانند!
ضمناً اگر انقدر قاچاق داریم چگونه پولش وارد سیستم کشور می شود، غیر از پولشویی!؟ ایا این تایید همان حرف آقای ظریف نیست!؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
بله برای خوش رقصی در قبال خارجی ها
دایی جان قانون داریم ولی همین دولتی که اقای ظریف در ان کار می کند رها کرده تا پول شویی شود
امید
| Japan |
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
اره ...تو هم هرجا رسیدی فقط ببین میتونی راهی و یا بهانه ای پیدا کنی و اراجیف سر هم کنی !!! این پولشویی مربوط به دولت نیست بلکه خارج از دایره و اختیار دولته میدونی که !!! از خدا بترس اینقدر کیلویی حرف نزن !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
کل واردات سالانه کالا به کشور کشور حدود 50 میلیارد است لذا چگونه می شود گفت صدها میلیارد ... » !؟ احتمالا ایشان معنی دقیق " صد ها " را نمی داند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
صدها میلیارد دلار مغایرت ؟؟؟؟!!!!!!!!

یا خدا .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
این حجم از قاچاق کار افراد عادی جامعه نیست

رانت و فساد بیداد میکنه.

درست شدنی نیست
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
همه در ایران از مقامات مسئول تا مردم عادی می دانند که در ایران قاچاق گسترده از مواد مخدر تا بنزین و گازوییل و تا لوازم خانگی و کالاهای مصرفی و خلاف ها و فسادهای سنگین در مورد واردات خودرو و و ارز و الکل و در نتیجه پولشویی گسترده درامد ناشی از این اقدامات در ابعاد بسیار گسترده ای جریان دارد که شاید به راحتی به بالای 20 میلیارد دلار برسد و غیر ممکن است که تصور کنیم همانطور که در جریان ثبت سفارش و ورود چند هزار خودرو ثابت شد همه این قاچاق فقط توسط عده ای کوله بر فقیر مرزی جریان دارد. مثلا باور کنیم چند ده یا چند صد لنجی که همه روزه سوخت چند تنی تا چند ده تنی را بارگیری کرده و به انور اب انتفال می دهند بارگیری انها توسط دبه بنزین و پمپ بنزین روستاهای دور افتاده ساحل جاسک یا بندر لنگه می باشد؟ یا خیر جواب در برخی گمرکات و اسکله ها و... نهفته است که هنوز هم دستگاههای عریض و طویل دولتی و انتظامی و اطلاعاتی نتوانسته اند یا نخواسته اند سازماندهی این حجم عظیم قاچاق را شفاف سازی کنند. حالا این جور که در این یادداشت اورده شده ایا منطقی است از هر شخصی که این واقعیات را بیاورد حتما انتظار مدرک و سند و جزییات ادعای خود بطلبیم که حتی همان دستگاههای عریض و طویل دولتی و مربوطه در چند ده سال گذشته نتوانستند بیاورند؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
واو عجب مملكتي شده . 39 سال جانانه از نظام دفاع كردم اما تو اين چند ماه ديگه واقعا نميتونم دفاع كنم خيلي قاراش ميش شده اوضاع
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
اين بالا كامنت خود منه ،تو همين يك ساعت كه اين كامنت را زدم فهميدم اشتباه كردم. نه چون ما راهمان درسته همچنان به دفاع از راهمان خواهم پرداخت. خدايا منو ببخش .اين مشكلات هم به فضل خدا حل خواهد شد. حرفمو تو كامنت فوق پس مي گيرم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
خود گمرک هم همه مشغول تبانی و اختلاس کوچک و بزرگ هستند همون بهتر که از طرف گمرک نیومده!!!!
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
در کل خط ساحلی .. شناورهایی هستند که با رانت و ارتباط های مافیایی سهمیه گازوییل لیتری ۸۰۰ تومان را گرفته و ۲۱۰۰۰ تومان برابر با ۲ دلار در سواحل امارات میفروشند و از لنجهای ماهیگیری تا شناورهای فلزی به تعداد بسیار زیاد هستند و جالبه که لنجهای ماهیگیری حتی ماهیهای ممتاز و درجه یک و دو را هم همراه گازوییل قاچاق به اماراتی ها با دلار میفروشند و ماهی های درجه ۳ و ۴ خودشون را به بنادر ایران میاورند و هیچ کنترل دقیق و کاملی وجود ندارد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
پیدا کنید سود ها را که که میبرد و که میخورد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
نرخ دلار در ایران هرگز به 19 هزار تومن و حتی 16 و 15 هزار تومن نرسیده. البته در یک روز به 19 تومن و یکی دو هفته به بالای 15 هزار تومن رسید ولی این نرخها هرگز معاملاتی و به قول دانش اقتصاد نرخ موثر نبود. معمولا در علم اقتصاد نرخی را نرخ موثر می دانند که حداقل برای یکماه دوام اورد ولی این نرخ 19 تومن حتی برای یک روز کامل هم دوام نیاورد.ولی خبر خوب این است که قیمتها در ایران نشان می دهد که نرخ ارز موثر و معاملاتی همان حدود 11 تا 12 هزار تومن است ولی خبر بد این است که بسیاری از اقلام و حتی اقلام وارداتی هنوز به این نرخ هم نرسیدند و قیمت پایینتری دارند و هنوز این نرخ در بازار کالا تخلیه کامل نشده و قطعی بدانید که نرخها و به خصوص اقلام اساسی رو به بالا خواهند بود که دولت فعلا در مواردی انها را ممنوع کرده و لی نمیتواند همیشه ان را ممنوع کند چون اقتصاد را با خطر عظیم مواجه می نماید. نمونه همان نرخ های خودرو و لوازم خانگی داخلی و البته کالاهای اساسی مانند سوخت و بنزین و برق و ارد و برنج و....
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟