«اسمش واگذاری از یک وزارت خانه به وزارت خانه دیگر است، اما واقعیتش، نابودی کامل این دانشگاه است که ۸۰ سال قدمت دارد.»
به گزارش «تابناک»، جملات فوق، واگویههایی دانشجویی است که مدتهاست حکایت دانشگاه نسبتا کوچک، اما قدیمی شان بر سر زبان هاست. دانشگاهی که نام آن با برخی اخبار ناخوش عجین شده و حالا در آستانه یک اتفاق بزرگ و اساسی قرار گرفته است؛ کنده شدن از وزارت خانهای که زمانی اعتبار از این دانشگاه وام میگرفت و سپرده شدن به وزارت خانهای دیگر.
صحبت درباره دانشگاه صنعت نفت است که با ۸۰ سال سن، دومین دانشگاه کشور از نظر قدمت به شمار میآید و در طول همه این سالها، متخصصان زیادی به کشور معرفی کرده و در مقاطعی مثل روزهای پس از ملی شدن صنعت نفت که مهندسان انگلیسی ایران را ترک گفتند یا در دوران جنگ تحمیلی و حتی سالهای بازسازی پسازآن، عصای دست بوده و حالا ظاهرا بر سر نخواستنش دعواست.
دعوایی که به باور دانشجویان و اساتید این دانشگاه، چند سال پیش علنی و آشکار شد تا همگان دریابند دانشگاهی که روزی شهید تندگویان از بطن آن بیرون میآمد و وزیر میشد و شهد شهادت مینوشید، حالا به آخر خط رسیده و در گامهای آخر حتی قرار نیست تعهدات داده شده به دانشجویانش عملی شوند.
دانشگاهی که مدتهاست خبر واگذاری آن به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شنیده میشود، اما اکنون با گنجاندن بندی در لایجه بودجه سال ۹۸، به نظر واگذاری آن محتوم شده است. تصمیمی که از ابتدای طرح نیز دانشجویان، اساتید و کارکنان این دانشگاه با آن مخالف بودند و برای بیان مخالفت خود، دلایلی بر میشمردند، اما ظاهرا هیچ تاثیری به دنبال نداشته است.
وضعیتی که موجب شده نگارش بیاینه و ارسال نامه سرگشاده به مسئولان، آخرین تیتر معترضان این واگذاری در تاریکی باشد، به این امید که سخنان و دلایل شان مسموع واقع شود و تغییری در ماجرا پدید آورد. تلاشی همه جانبه برای رساندن ماجرا به گوش مسئولان و بیان دلایلی در مخالف با این واگذاری که به استناد برخی شان، این واگذاری فاقد وجاهت قانونی است.
دلایلی که از جمله آنها، استثنا بودن این دانشگاه از شمول ماده ۲۱ قانون برنامه پنجم توسعه کشور است که به استناد آن، واگذاری این مرکز آموزش عالی در دستور کار قرار گرفته، استناد به جزء ث. ماده ۱ «قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت (مصوب ۱۳۹۱/۲/۱۹ مجلس شورای اسلامی) است که وزارت نفت را «ملزم به حفظ و تقویت دانشگاه صنعت نفت به عنوان مرکز دانشگاهی وابسته» میکند، استناد به اساسنامه این دانشگاه است که تاکید دارد «این دانشگاه از نظر سازمانی وابسته به وزرات نفت است ولیکن از زمان تصویب در شورای گسترش عالی کشور دارای شخصیت حقوقی مستقل است» و....
مواردی که مشروحتر آنها را میتوان در نامه سرگشاده جامعه اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه صنعت نفت به رئیس محترم مجلس شورای اسلامی (برای دریافت متن کامل نامه
اینجا را کلیک کنید) یا بیانیه شورای صنفی دانشکده نفت آبادان (
اینجا) یافت و از اینکه بی پاسخ دادن به این ابهامات، نسخه واگذاری این دانشگاه از یک وزارت خانه به وزارت خانه دیگر در حال پیچیده شدن است، تعجب کرد!