افزایش ۳۰۰ درصدی بارش در ۹۷

کد خبر: ۸۷۳۸۰۳
|
۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۲ 28 January 2019
|
2902 بازدید

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران گفت: از ابتدای مهرماه تا ۶ بهمن سال جاری، در پایتخت شاهد افزایش ۳۰۰ درصدی بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدحسن رضوی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: استان تهران با دارا بودن ۲۰ درصد جمعیت کشور، شرایط خاص در حوزه آب دارد که سبب شده، سرانه‌ آن به شدت کاهش یابد و به همین دلیل، ما ناچار به مدیریت منابع موجود هستیم.

وی افزود: سرانه آب هر ایرانی در دهه ۵۰، معادل ۷۵۰۰ مترمکعب در سال بود که در حال حاضر، این رقم به ۴۰۰ مترمکعب در کشور و ۳۵۰ مترمکعب به ازای هر نفر در تهران کاهش یافته است؛ بنابراین وضعیت آب در کشور، وارد فاز هشدار و در تهران، وارد فاز بحران شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، با بیان اینکه در پنج دهه گذشته، رویکرد ما در بخش آب، عرضه‌محور بود و فکر می‌کردیم باید هر چه بیشتر آب به مشترکان و مصرف‌کنندگان عرضه کنیم، بنابراین اقدام بزرگ‌تری انجام داده‌ایم، افزود: گذشت زمان نشان داد این رویکرد غلط بوده و قابل قبول نیست؛ همچنین رویکرد بازگشت به پیشینه مصرف آب و استفاده از قنات نیز، اشتباه بود؛ ضمن اینکه یکی دیگر از اشتباهات ما در بخش مصرف آب، تصویب قانون استانی شدن مصرف آب در سال ۸۴ بود که سبب شد از نگاه منطقه‌ای به آب دور شویم و لطمات جبران‌ناپذیری به منابع آب کشور وارد آوریم.

رضوی با تأکید بر اینکه وزارت نیرو نتوانسته با سازمان حفاظت محیط‌زیست و وزارت جهاد کشاورزی، به یک هماهنگی برسد و همین امر سبب شده تا تصمیمات در بخش مصرف آب، ناکارآمد باشد، یادآور شد: هر بار که اعلام می‌شود باید از مصرف‌کنندگان، قیمت تمام شده آب دریافت شود، سیاسیون اجازه نمی‌دادند و بلافاصله بحث دریافت جرایم از پرمصرف‌ها را مطرح می‌کردند؛ در حالیکه این رویکرد سبب شد تا اقتصاد آب به شدت دچار تزلزل شود؛ اما با این حال، شرایط آب و هوایی و اقلیمی حاکم سبب شده تا به این نتیجه برسیم که آب یک کالای استراتژیک است و باید با قیمت تمام شده و محدودیت، عرضه شود؛ ضمن اینکه سیاسیون هم باید به نظر کارشناسان صنعت آب تمکین کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به لزوم استفاده مجدد از آب مصرفی گفت: ما در ایران بازچرخانی آب را نداریم و تنها در چند شهر ۳۰ تا ۴۰ درصد آب مصرفی قابل بازیافت است؛ اما در برخی کشورهای پرآب، ۷بار آب مصرف شده را بازیافت می‌کنند.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری بالایی که در زیرساخت‌های صنعت آب در ۴۰ سال گذشته در حوزه‌هایی مانند احداث سد طالقان و انتقال آب از کرج به تهران، برای آبرسانی به پایتخت انجام شده، افزود: در حال حاضر برای تهران، ۳۴ مترمکعب بر ثانیه از ۵ سد منطقه تهران و آب‌های زیرزمینی، به پایتخت منتقل می‌شود.

رضوی با اشاره به میزان بارندگی در استان تهران از ابتدای مهرماه تاکنون، گفت: از اول مهر تا ۶ بهمن امسال، ۱۸۵.۱ میلیمتر بارش داشتیم که در مدت مشابه در سال ۹۷، این شاخص ۴۶.۹ میلیمتر بود. همچنین متوسط میزان بارندگی در مدت مشابه در ۳۰ سال گذشته، ۱۱۳.۹ میلیمتر بود که در این بازه زمانی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰۰ درصد افزایش بارندگی داشته‌ایم؛ ضمن اینکه بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی، در بهمن و اسفند امسال نیز میزان بارندگی‌ها در حد نرمال یا بالاتر از نرمال خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، میزان ورودی آب به پنج سد تهران از ابتدای مهرماه تا ششم بهمن ماه را ۲۶۸ میلیون مترمکعب عنوان و اظهار داشت: در سال قبل در این مدت، تنها ۱۸۳ مترمکعب آب به سدهای تهران وارد شد که در سال جاری ۴۳ درصد رشد در میزان ورود آب به سدها را داشته‌ایم. همچنین در این مدت، از این پنج سد، ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب بهره‌برداری کرده‌ایم که خوشبختانه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۲ درصد کاهش برداشت و افزایش ذخیره آب را شاهد بوده‌ایم.

به گفته وی، با توجه به افزایش میزان ذخیره آب در سدهای تهران، پیش‌بینی می‌شود میزان تولید انرژی برقابی، افزایش یافته و در تابستان ۹۸ از میزان خاموشی‌ها کاسته شود.

رضوی، درباره میزان مصرف آب شرب در روز ۶ بهمن در تهران گفت: تهرانی‌ها دو روز پیش، دو میلیون و ۷۱۹ هزار مترمکعب آب مصرف کرده‌اند؛ اما در ۶ بهمن ۹۶ این شاخص دو میلیون و ۶۲۹ هزار مترمکعب بود. همچنین از اول فروردین ۹۷ تا ۶ بهمن ۹۷ نیز در تهران، ۹۰۹ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۶۷۸ مترمکعب آب مصرف شد که این شاخص در بازه زمانی مشابه در سال گذشته، ۸۸۴ میلیون و ۶۲۹ هزار و ۶۸۳ مترمکعب بود که نشان می‌دهد در سال جاری، نسبت به سال گذشته ۲.۸ درصد میزان مصرف آب شرب در تهران افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران به موضوع فرونشست در استان تهران اشاره کرد و گفت: در ورامین، سالانه ۱۳ سانتیمتر، در شهرری ۲۵ سانتیمتر، در تهران ۱۷ سانتیمتر و در شهریار ۳۶ سانتیمتر فرونشست داریم. به عبارت دیگر، در پایتخت روزانه یک میلیمتر فرونشست به وقوع می‌پیوندد که دلیل آن، برداشت مازاد از سفره‌های آب زیرزمینی است؛ ضمن اینکه مناطق ۱۶ تا ۲۰ پایتخت و شهرهای واقع در جنوب تهران، به شدت تحت تأثیر فرونشست هستند که سبب شده ۲۵ کیلومتر از بزرگراه آزادگان، ۲۸ کیلومتر از آزادراه تهران ـ قم و بخشی از آزادراه تهران ـ ساوه دچار فرونشست شوند.

وی عمده معضل برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی را مخصوص کشاورزی، عنوان و تصریح کرد: در کشور ۹۰ درصد و در تهران ۶۰ تا ۷۰ درصد آب سفره‌های زیرزمینی را بخش کشاورزی به خود اختصاص می‌دهد که باید حتی برای چاه‌های دارای پروانه نیز فکری کرد؛ چراکه این موضوع سبب شده تا کشاورزان استان تهران، هر دو سال یکبار، چاه کشاورزی خود را جابجا کنند.

رضوی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی علی‌رغم اطلاع از میزان برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی، با کشت محصولات آب‌بر مانند یونجه و برنج، برخورد نمی‌کند؛ به‌گونه‌ای که ما حتی در استان پرچالشی مانند اصفهان، همچنان شاهد کشت برنج هستیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟