به گزارش خبرگزاری فارس، یزدان سیف مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در نشست خبری گفت: با توجه به بارندگیهای مناسب، پیش بینی میشود تولید گندم سال زراعی جاری ۴۰ درصد افزایش یابد و حداقل ۱۱ میلیون تن خرید تضمینی گندم داشته باشیم که به ۲۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز دارد.
وی برنامههای تنظیم بازار شب عید را اعلام کرد و گفت ذخایر کافی محصولات اساسی را داریم و هیچ مشکلی از نظر تامین نداریم.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در مورد تنظیم قیمتها گفت: ماهانه ۱۰ هزار تن برنج ارزان توزیع میشود که از مهر شروع شده و در آخر سال این رقم را به ۲۰ هزارتن افزایش میدهیم. سیف قیمت برنج تایلندی را از ۴۶۰۰ تا ۵۹۰۰ تومان اعلام کرد.
وی گفت: توزیع برنج ماهانه ۲۰هزارتن تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد یافت.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره برنامههای تنظیم بازار روغن گفت: تولید کشور طی ۱۰ ماه گذشته ۱۷ درصد رشد کرده و توزیع هم ۲۵ درصد رشد کرده است.
سیف اعلام کرد: با انجمن صنفی هم برای توزیع ماهانه ۲۰ تا ۲۵ هزارتن روغن قرارداد بستهایم.
وی در مورد شکر هم با بین اینکه هیچ مشکلی در تامین وجود ندارد، گفت: ۵۰۰ هزارتن شکر در انبارها وجود دارد و ۶۵۰ هزار تن شکر نیشکری و ۳۰۰ هزارتن شکر چغندری داریم.
سیف اعلام کرد: حتی با آغاز برداشت نیشکر قیمتها با کاهش مواجه خواهد شد.
*برنامههای خرید تضمینی سال 98
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران امروز درباره برنامههای خرید تضمینی سال 98 اعلام کرد: از یک ماه گذشته برنامههای خرید سال آینده آغاز شده و امسال رویکرد متفاوتی را نسبت به سال آینده خواهیم داشت، از جمله اینکه پرداختها به موقع و آنلاینتر خواهد شد، ضمن اینکه قرار است در مراکز خرید امکانات رفاهی هم دیده شود و تا خریداران و فروشندگان مشکلی نداشته باشند.
*گندم کشور کیفی اما درجه 2 است
سیف در باره وضعیت گندمها که گفته میشود کیفیت مناسبی ندارند، گفت: گندمها به لحاظ استاندارد اگر 9.5 درصد پروتئین داشته باشد، مصرف انسانی دارد و همه گندمهایی که شرکت بازرگانی دولتی خریداری میکند، بیش از 9.5 درصد پروتئین دارند، اما همین میزان هم درجهبندیهای یک، 2 و 3 دارد که گندم کشور ما متوسط محسوب میشود.
وی در ادامه به برنامههای شرکت بازرگانی دولتی برای کیفیسازی متناسب گندم در کل کشور اشاره کرد و گفت: کمیته کیفیت گندم نشستهای فصلی دارد و در آنجا تصمیم گرفته میشود که جابهجاییهای استان به استان ایجاد شود و گندم از استان به استان دیگر منتقل میشود تا کیفیت همسان شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان مثال گفت: مثلاً صد هزار تن از اردبیل و گلستان به آذربایجان شرقی ارسال شد تا ترکیب کیفی آنها متناسب شود، اگر چه آذربایجان شرقی از نظر کمی نیاز ندارد.
سیف در پاسخ به اینکه مشکلاتی در توزیع آرد کشور وجود دارد و برخی مواقع گزارش فساد در توزیع داده میشود، گفت: باید خودشان گندم یا آرد خریداری میکنند، باید خودشان حمل کنند و با توجه به مشکلات اخیری که در حملونقل ایجاد شد، این انتقال با وقفه مواجه شد، اما برنامهای داریم که انتقال گندم و آرد با کمترین اشکال انجام شود.
وی درباره اینکه گفته میشود برخی کارخانههای ماکارونی نان کپکزده قاطی گندم میکنند، گفت: این از اساس اشتباه است و بیشتر به یک جوک شباهت دارد.
*مشکل توزیع سهیمه آرد در نانواییها
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به اینکه توزیع سهمیههای کارخانهها با مشکلاتی همراه است، گفت: هیچ مشکلی از نظر اختصاص سهمیه آرد وجود ندارد، اما ما باید در زمان وفور قدر نعمتها را بدانیم ما اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و دشمن قطعاً به فکر این است که امنیت غذایی ما را نشان بگیرد و ما باید همه اینها را تدبیر کنیم.
سیف در این باره که آیا تحریم در تأمین مواد غذایی مشکل ایجاد کرده است، گفت: تا به امروز هیچ مشکلی در این زمینه وجود نداشته است و همه برنامهریزیها برای تأمین غذایی کشور به خوبی به پیش میرود.
*عرضه گندم در سامانه به جای بورس
وی در این باره که چرا عرضه گندم در بورس متوقف شد، گفت: به استناد هیأت وزیران عرصه بورس در سامانه انجام میشود که طبق بررسیها این اقدام گردش نقدینگی را افزایش داده و منجر به حذف واسطهها شده و ارزش افزوده را در زنجیره بیشتر کرده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: قرار است تا اطلاع ثانوی آرد خبازیها و نانواییهای صنعتی از طریق این سامانه عرضه شود.