حدود یک ماه دیگر تا پایان سال جاری زمان مانده است و مردم خود را برای نوروز آماده میکنند؛ اما بسیاری از آنان با وجود گرانیهای روزافزون، دچار مشکلات شدید معیشتی هستند و تلخی کام آنها حتی با تحویل سال هم شیرین نمیشود و حتی نگران این هستند که سال آینده، سال بدتری هم برایشان باشد.
به گزارش «تابناک»؛ ماه هاست کشور در بحران اقتصادی فرو رفته و فشار بیشتر نیز بر دوش قشرهای ضعیف جامعه و به ویژه حقوق بگیران سنگینی میکند؛ جالب آنکه کسی هم در این شرایط پاسخگو نیست و همه تقصیرات را به گردن یکدیگر میاندازند. برخی اما همه تقصیرات را متوجه دولت دانسته و عدهای دیگر، مجلس را مقصر ماجرا میدانند و برخی دیگر بر این باورند که دخالت نهادهای موازی در کشور، باعث شده تا همه چیز با هم گره بخورد و وضع به اینجا برسد.
محمدرضا نجفی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: من اعتقاد دارم که دولت در زمینه تنظیم بازار در حوزههایی که امکانات و قدرت عملی داشت، برای اینکه بتواند امور را اداره کند، مسئول است و باید پاسخگو باشد و حداکثر شرایط مناسب را برای زیست طبیعی مردم فراهم کند؛ اما در جاهایی که نمیتواند و نیاز مشارکت و حمایت و کمک سایر نهادها و بخشهای حاکمیتی است تا بتواند به وظیفه خود عمل کند، حتما باید موضوع را پیگیری کرده و دست کم به مردم در مورد مسائل مختلف اطلاع رسانی شود.
با محمد رضا نجفی بیشتر آشنا شوید
وی افزود: ما باید گزارش کامل و دقیق و قابل توجهی از دولت ببینیم که چرا چنین وضعیتی در کشور ایجاد شده و پدیده نکوهیده و نامطلوب در زندگی مردم و در کف جامعه اتفاق میافتد، به چه دلیل است؛ چرا باید گوشت در کشور به ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان برسد و کسی چیزی نگوید و بدتر از آن وزیر با دهن کجی بگوید که شکر کنید، همین هم هست؟!
ما در عرصه عمل هیچ تحرکی از دولت نمیبینیم و این بیش از هر چیز دیگری به مردم آسیب میزند، ولی بیش از آن کوتاهی دولت و دستگاههای مرتبط را در اطلاع رسانی و توضیح و تبیین شرایط شاهدیم. ما همین مقدار انتظار را در مورد مجلس هم محقق شده نمیبینیم.
وی در ادامه یادآور شد: هیچ کس حتی به مجلس هم نگفته که چرا چنین شرایطی در کشور ایجاد شده است! به نظر من در انجام مسئولیتها کوتاهی میشود و تعلل زیاد است. من اعتقاد دارم، دولت به تنهایی از عهده اداره مشکلات و مسائل برنمی آید و برای عبور از این بحرانها، به مشارکت همه ارکان و اشخاص که در اداره کشور دست دارند، نیاز است. اما تا زمانی که این هم افزایی اتفاق نیفتد، این مشکلات حل نمیشود. از سوی دیگر، کوتاهی دولت جایی به چشم میخورد که تلاشی برای هم افزایی ندارد و کوتاهی کرده و در مقام پیگیری و مطالبه از سایر دستگاهها و اطلاع رسانی کار خاصی صورت نگرفته است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این که کدام دستگاه ها کمک نمیکنند گفت: این یک بحث مهم دیگری است که به نظر میرسد، یکسری موانع سیاسی باعث میشود تا دولت در مسیر خود تنها بماند!
وی همچنین افزود: قوه قضاییه، مقوه مقننه و نهادهای اثرگذر مانند شورای نگهبان و همه کسانی که در اداه کشور نقش دارند، با نوع عملکرد و سیاستهایشان و مواضعی که اعلام میکنند، در کم و کیف کارآمدی دولت تأثیر دارند و دولت نمیتواند با وجود این موانع، کار خود را درست انجام دهد. ما پیش از انجام هر کار دیگری در کشور به وفاق نیاز داریم و این وفاق در کشور نیز به فرموده نیست و لوازمی دارد که اگر رعایت نشود، نمیتوان کشور را در مسیر مناسب حرکت داد.