ارسال کمکهای امارات و عربستان برای سیل زدگان ایران، امضای سیزده توافق و یادداشت تفاهم میان عربستان و عراق، واکنش نخست وزیر عراق به ادعای سهم ۲۰ درصدی سپاه در اقتصاد عراق، آغاز موج بازداشت فلسطینیهای مقیم عربستان و نامه ظریف به وزرای خارجه تمامی کشورها جهان، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام زمان رونمایی از طرح معامله قرن از سوی داماد ترامپ نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ جرد کوشنر، مشاور ارشد کاخ سفید و داماد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز چهارشنبه در دیدار با یکصد تن از سفرای کشورهای دیگر در کاخ سفید ضمن اعلام این خبر افزود: هر دو طرف باید برای پذیرش این طرح از برخی خواستههای خود عقب نشینی کنند.
داماد ترامپ همچنین تصریح کرد، اوایل ماه ژوئن، پس از تشکیل کابینه ائتلافی ژیم صهیونیستی، از معامله قرن رئیس جمهور آمریکا رونمایی خواهد شد.
کوشنر، یکی از معماران این طرح به اصطلاح صلح خاورمیانه است. این طرح دو بخش اصلی دارد؛ بخش سیاسی که به قدس اشغالی میپردازد و بخش اقتصادی. داماد ترامپ همچنین در این دیدار گفته، بخش سیاسی این طرح دارای جزئیات دقیقی است.
ارسال کمک های امارات و عربستان برای سیل زدگان ایران
هلال احمر امارات از ارسال کمک برای سیل زدگان ایران خبر داد. در بیانیه هلال احمر امارات آمده است: به دستور شیخ خلیفه بن زائد آل نهیان رئیس امارات، هواپیمای حامل کمک برای سیل زدگان ایران ارسال شد. این هواپیما حامل ۹۵ تُن کمکهای ضروری شامل مواد غذایی، چادر و دیگر اقلام برای سیل زدگان ایران است.
هلال احمر امارات اعلام کرد: این در راستای پیوندهای انسانی و همبستگی با ملت ایران است. ارسال کمک به ایران در راستای خط مشی امارات و مقامات آن در حمایت از تأثیرپذیرفتگان از بحرانهای انسانی و بلایای طبیعی در هر مکان و هر زمان صرف نظر از اعتبارات غیرانسانی است. این در راستای اهتمام مقامات امارات برای کاستن از حجم فاجعه از آسیب دیدگان سیل در ایران است.
در بیانیه هلال احمر امارات آمده است: طرح امارات ـ عربستان به مثابه حرکتی انسان دوستانه است تا به بهبود شرایط سیل زدگان در ایران کمک کند و به سیل زدگان برای عبور از شرایط کنونی کمک کند.
هلال احمر امارات بیان کرد، از هیچ کوششی در حمایت از شهروندانی که از سیل آسیب دیده اند، دریغ نخواهد کرد.
امضای سیزده توافق و یادداشت تفاهم میان عربستان و عراق
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق که به عربستان سفر کرده با سلمان بن عبدالعزیز پادشاه این کشور دیدار نمود.
ملک سلمان در این دیدار گفت که کشورش علاقه مند به همکاری با عراق و حمایت از این کشور در همه زمینه هاست.
عبدالمهدی نیز در این دیدار اظهار داشت، عراق شاهد ثبات و امنیت است و ما به تحقق شکوفایی اقتصادی و آبادانی چشم دوخته ایم.
روز چهارشنبه دفتر عبدالمهدی در اطلاعیه ای اعلام کرد، در جریان سفر عبدالمهدی به عربستان سیزده سند و یادداشت تفاهم با طرف سعودی در زمینه همکاریهای سیاسی، تشویق و حمایت از سرمایه گذاری، همکاری های کشاورزی، صنعت و منابع زیرزمینی، نفت و گاز، انرژی برق، همکاریهای علمی و آموزشی، همکاریهای فرهنگی و فنی، همکاری های دریایی و... امضا شد.
هیأتی بزرگ متشکل از وزیران نفت، دارایی، خارجه، برنامه ریزی و تجارت و آموزش عالی و تحقیقات علمی و کشاورزی و جوانان و ورزش و صنعت و معدن و برق و حمل نقل نخست وزیر عراق را در این سفر همراهی می کنند.
هیأت عراقی همچنین متشکل از شماری از مسئولان دولتی و نمایندگان و استانداران و مشاوران و رؤسای هیأت ها و بازرگانان همراه با سفیر عراق در عربستان است.
واکنش نخست وزیر عراق به ادعای سهم 20 درصدی سپاه در اقتصاد عراق
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا سهشنبه ادعا کرد، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران کنترل 20 درصد از اقتصاد عراق را در دست دارد.
«عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق در واکنش به این ادعای پامپئو تأکید کرد، سپاه پاسداران در عراق فعالیتی ندارد.
پایگاه خبری «المعلومه» عراق به نقل از عبدالمهدی گزارش داد، پامپئو درباره فعالیت سپاه پاسداران در عراق دروغ گفته است.
وی تصریح کرد: «آنچه وزیر خارجه آمریکا درباره فعالیت سپاه در عراق گفته، نادرست است».
ادعای پامپئو در حالی مطرح میشود که وی 21 فروردین ماه جاری اعتراف کرد، دولت این کشور سپاه پاسداران را به خاطر رژیم صهیونیستی در فهرست سازمانهای «تروریستی» آمریکا قرار داده است.
آغاز موج بازداشت فلسطینیهای مقیم عربستان
«سعید بن ناصر الغامدی» استاد دانشگاه و از مخالفان حکومت سعودی که مقیم خارج از عربستان است، از افزایش بازداشت فلسطینیان مقیم عربستان خبر داد.
او در صفحه توئیتر خود نوشت: شمار بسیاری از فلسطینیان مقیم عربستان بازداشت شده و حسابهای بانکی آنها مسدود و اموالشان مصادره شده است. همچنین تعدادی از آنها اجازه خروج از عربستان را ندارند.
به نوشته الغامدی موج بازداشتها حتی شهروندان عربستانی که کفالت این فلسطینیان را بر عهده داشته یا در شرکتهای فلسطینی مشغول به کار بودند نیز در بر گرفته است. اتهام آنها توجه به مسأله مقاومت فلسطین، بیتالمقدس، غزه و حمایت از حماس است.
نامه ظریف به وزرای خارجه تمامی کشورها جهان
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نامهای مشروح خطاب به وزرای امور خارجه کشورهای جهان، با اشاره به تبعات خطرناک حقوقی و سیاسی بدعت اخیر رژیم آمریکا در تروریست نامیدن بخشی از نیروی نظامی رسمی یک دولت مستقل که عضو سازمان ملل متحد و عضو کنوانسیونهای بین المللی در حوزه حقوق بشردوستانه (حقوق ناظر بر درگیریهای مسلحانه) است تصریح کرد: البته بی شک دولتهای مختلف در خصوص بسیاری از موضوعات بین المللی دچار اختلاف نظر و دیدگاه هستند، اما در دنیای پس از جنگ جهانی دوم، همه ما پذیرفتهایم که هر اختلافی که تداوم آن بتواند صلح و امنیت بینالمللی را به مخاطره بیفکند، مسالمت آمیز و در چارچوب حقوق بین الملل و منشور ملل متحد حل و فصل کنیم.
وی افزود: هرچند دولتهای قبلی آمریکا اغلب به این قواعد و اصول اساسی این ساختار بی اعتنایی کرده و آنها را نقض کردهاند، دولت کنونی این کشور در حال انجام تحرکات و ایجاد رویههای خطرناکی است که غایت آنها ویرانی و نابودی کل این ساختار است.
ظریف اقدام اخیر آمریکا را یکی از جدیترین تهدیدها علیه نظم بین المللی خواند و افزود: اثرات این عمل خطرناک، صرفا محدود به فرسایش و نابودی تمامیت نظم جهانی در دراز مدت نمی شود، بلکه این اقدام ـ که با تحریک و حمایت برخی عناصر ایدئولوژیک در دولت کنونی آمریکا و نیز معدودی رژیمها در منطقه ما صورت گرفته ـ بخشی از یک تلاش کلی تر و فوریتر است که با هدف افزایش شدید تنشها بین ایران و آمریکا و از بین بردن تمام سازوکارهای کاهش تنش و نابود کردن گزینههای سیاسی و زایل کردن ابزارهای صلح آمیز برای حل اختلاف انجام می شود تا نهایتا چاره و گزینه دیگری جز توسل به مواجهه مستقیم نماند.
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از این نامه تأکید کرد: این اعلام شناسایی به همراه اتهامات جعلی مبنی بر وجود «ارتباط» بین ایران و القاعده بخشی از برنامهای هستند که با هدف آماده سازی افکار عمومی مردم آمریکا برای یک ماجراجویی جدید در منطقه غرب آسیا طراحی شده تا زمینه را برای قوه مجریه آمریکا فراهم کند که بتواند مدعی دارا بودن اختیار قانونی برای استفاده از نیروی نظامی علیه یک کشور دیگر شود.
وزیر امور خارجه در این نامه تصریح کرد: همه دولتها برای جلوگیری از تحقق چنین برنامه اقدام یکجانبه و شرورانهای باید دست به کار شوند.
وی همچنین در این نامه با اشاره به سابقه اعمال دارای ماهیت تروریستی که از سوی نیروهای آمریکا در منطقه غرب آسیا ارتکاب یافتهاند، به همتایان خود اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در یک عمل متقابل، فرماندهی مرکزی نیروهای مسلح آمریکا در منطقه غرب آسیا به نام سنتکام را به عنوان سازمان تروریستی شناسایی کرده است.
با این حال، وی تصریح کرد، به رغم نمونههای متعدد از ماهیت تروریستی اقدامات این نیروها، اقدام کشورمان در شناسایی این بخش از نیروهای رسمی آمریکا صرفا در مقام رفتار متقابل بوده و موضع حقوقی کشورمان در قبال اصل حقوقی بین المللی «برابری حاکمیت دولتها» و نیز تعریف تروریسم تغییری نکرده است.
ظریف همچنین در بخشهای بعدی این نامه، با مقایسه اقدامات جنایتکارانه نیروهای آمریکا در منطقه و حمایتهای آشکار و پنهان آنها از سازمان های تروریستی و افراطی ـ که حتی در زمان مبارزات انتخاباتی مورد اذعان رئیس جمهور کنونی این کشور قرار گرفت ـ با مجاهدتهای مستمر و فداکاریهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مسیر مبارزه با گروه های تروریست و افراطی که از شهرهای دورافتاده کالیفرنیا و شهرهای اروپایی گرفته تا کابل و بغداد به طور مستمر به کشتار انسانها و دهشت پراکنی پرداختهاند، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در پرتو این حقایق است که قویا اقدام غیرقانونی و تحریک کننده آمریکا را محکوم کرده و نسبت به تبعات درازمدت و عواقب فوری این اقدام هشدار میدهد، و از دولتها میخواهد در برابر این ماجراجویی اخیر آمریکا موضعی اصولی، دقیق و مبتنی بر قانون در پیش گیرند.