نشریه «استراتژی بریج» تحلیلی کرد؛

«پراکنده سازی» جدیدترین استراتژی دولت آمریکا علیه ایران!

نشریه استراتژی بریج که یکی از نشریات تخصصی پیرامون مسائل نظامی و استراتژیک جهانی است، در مطلبی جالب توجه ـ که از یک رویکرد ضد ایرانی نوشته شده ـ به تحولات اخیر در روابط ایران و آمریکا و استراتژی که آمریکا باید و در حال پیگیری آن برای کوتاه کردن دست ایران در منطقه است، پرداخته.
کد خبر: ۹۰۲۰۲۵
|
۰۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۸ 28 May 2019
|
23295 بازدید
|

نشریه استراتژی بریج که یکی از نشریات تخصصی پیرامون مسائل نظامی و استراتژیک جهانی است، در مطلبی جالب توجه ـ که از یک رویکرد ضد ایرانی نوشته شده ـ به تحولات اخیر در روابط ایران و آمریکا و استراتژی که آمریکا باید و در حال پیگیری آن برای کوتاه کردن دست ایران در منطقه است، پرداخته.

به گزارش «تابناک»؛ این نشریه در ابتدا با یک مقدمه ضمن بیان وضعیت گروه هایی که آنها را نایبان و متحدان منطقه ای ایران می خواند (حزب الله در لبنان، حوثی ها در یمن و گروه های شبه نظامی شیعه در عراق) بیان می کند، در سال های گذشته، ایران از یک استراتژی ویژه با ماهیت نامتقارن برای ایجاد نفوذ منطقه ای در خاورمیانه استفاده کرده است.

این موضوع به گفته این نشریه منجر به آن شده است که ایران از حالت یک بازیگر متعارف با ابزار شناخته خارج شده و شبکه ای پیچیده از گروه های متحد را تشکیل دهد که در زمینه شناسایی و تقابل شباهت بسیاری به شبکه های نامتقارن در گروه القاعده و داعش دارد.

این مطلب ضمن بیان ویژگی های اساسی با ماهیت نامتقارن در میان گروه های متحد ایران در منطقه بیان می کند که ایالات متحده نیازی به تغییر رژیم یا جنگ پیشگیرانه برای مقابله با ایران ندارد، زیرا ایران از پروکسی های خود به عنوان اولین ابزار نفوذ در منطقه استفاده کرده و ایالات متحده می تواند استراتژی مقابله با القاعده و داعش را برای مقابله با توانایی های جنگی ایران تطبیق دهد.

استراتژی «پراکنده سازی» که آمریکا در حال عمل به آن علیه ایران است

این نشریه در ادامه دست به تحلیلی از ماهیت و چگونگی این استراتژی که توسط «دیوید کیلکولن» استراتژیست استرالیایی و استاد کالج دفاعی استرالیا، تدوین شده است، می پردازد که با نگاهی کلی به آن، می توان شباهت های بسیاری بین این مطالب و آنچه در عمل در حال رخ دادن در منطقه است، پیدا کرد.

بر اساس این استراتژی که نام آن «پراکنده سازی» یا disaggregation گذاشته شده، مقابله از جایی شروع می شود که یک بازیگر ایدئولوژیک مرکزی، اقدام به ایجاد شبکه وابستگی های مرکزی می کند، که «از نارضایتی های محلی تغذیه شده، و همه آنها را در یک ایدئولوژی وسیع تر ادغام کرده و از طریق ارتباطات، حمایت مالی و تکنولوژی همه این تعارضات پراکنده را با هم متصل می سازد.»

نقاط آسیب پذیر در این شبکه ها، لینک هایی هستند که برای اتصال تنش های جداگانه به یک کمپین گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرند؛ در حالی که اسرائیل و عربستان سعودی بر هدف قرار دادن گره های شبکه های ایران متمرکز شده اند، مانند حمله علیه متحدان ایران، استراتژی «پراکنده سازی» بر متلاشی کردن اتصالات مالی، تکنولوژیکی و فرقه ای ـ ایدئولوژیکی که ایران به عنوان پیوند از آن استفاده می کند، تمرکز دارد.

به گفته کیلکولن، در نهایت نتیجه استراتژی پراکنده سازی، منتهی به «یکسری تعارضات محلی ناهمخوان می شود که می تواند در سطح منطقه ای یا ملی بدون دخالت [خارجی] مورد توجه قرار گیرد.»

طبق این استراتژی، پایان دادن به پرداخت های مالی و بازگشت تحریم ها علیه تهران، تنها نقطه شروع کاهش توانایی های ایران برای تأمین مالی نیروها و نایبانش است. معرفی رسمی نیروهای ایران و یا متحدان به عنوان سازمان های تروریستی، مانند آنچه در مورد سپاه پاسداران صورت گرفته، اجرای این تحریم ها را تسهیل می کند. کاندیداهای بعدی شامل شبه نظامیان حوثی است که قبلا به عنوان یک سازمان تروریستی توسط عربستان سعودی و امارات متحده عربی به عنوان گروه تروریستی معرفی شده اند و بعد از آن هم شبه نظامیان متحد ایران در عراق را تشکیل می دهند.

این مطلب بیان کرده که یکی از مهمترین کلیدهای این استراتژی، جلوگیری از ارسال سلاح از سوی ایران به سمت متحدان در منطقه است و در همین راستا، ایالات متحده باید به حمایت ها از عربستان سعودی برای ناتوان سازی کمک های نظامی ایران به حوثی ها ادامه داده و در عراق و سوریه نیز با انجام حملات هوایی (کاری که اسرائیل اکنون مدتهاست در حال انجام آن است) و همچنین هشدار دادن به روسیه برای عدم مداخله در این حملات اقدام کند.

از سوی دیگر، یکی از بخش های دیگر این استراتژی شامل یک روند دیپلماتیک ـ فرققه ای است که نمونه بارز آن به گفته این مطلب تلاش های عربستان در عراق برای نزدیکی به مراجع شیعه در راستای متلاشی کردن پایگاه های ایدئولوژیک و فرقه ای ایران است. همچنین در این استراتژی آمریکا و عربستان سعودی باید به دنبال نابودی ایران به عنوان مرجع اسلام شیعی، و جایگزین کردن عراق با ایران در این خصوص باشند. در این راه، آمریکا باید از افراط گرایی عربستان در برابر شیعیان خود و یمن جلوگیری کند.

این استراتژی می گوید، ایالات متحده باید به ایران هشدار دهد، به هر گونه حرکت تلافی جویانه توسط نیروهای ایران و متحدانش علیه نیروهای ایالات متحده یا متحدان ایالات متحده پاسخ داده خواهد شد. یک طرح عملیاتی و عرض اندام در منطقه باید پایه ای از الگوی ایجاد و گسترش بازدارندگی در برابر تهران باشد.

استراتژی «پراکنده سازی» به همراه بازدارندگی، بهترین گزینه برای ایالات متحده است. این استراتژی ممکن است تهدیدات تهران را از بین نبرد؛ اما می تواند دامنه و پتانسیل تشدید تنش را محدود کند. خطرات اشتباه محاسباتی بین ایالات متحده و ایران باید در برابر خطرات عدم اطمینان در مورد توانایی های ایالات متحده و تصمیم گیری برای دفاع از منافع آمریکا و متحدان آن در خاورمیانه، سنجش شود.

آنچه به نظر می رسد این که اکنون متحدان اصلی ایالات متحده در منطقه یعنی اسرائیل و عربستان سعودی مطابق با بندهای این استراتژی در حال اقدام هستند. آنچه بر اساس این استراتژی می توان درک کرد، این است که ایالات متحده آگاه از خطرات یک جنگ تمام عیار با ایران در پی نابودی نفوذ منطقه ای ایران و انزوای استراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۵۳
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
فریب حرفهای قشنگ ترامپ رانخورید ازانطرف هرروزتحریم جدیدی اعمال میکندازاینطرف صحبت های اغواکننده میزند که قصدمن فقط این ایت که ایران به بمب هسته ای نه بگوید پس ان ۱۲ شرط کذایی چه شد؟! ایا انهابه همین راحتی ازخواسته هایشان کوتاه امدندوعقب نشینی کردند؟!!! او فقط دنبال برگزاری مذاکره وعکس گرفتن است امامذاکره برای چه؟ ساده نباشیدنابودکردن کامل دستاوردهای هسته ای وموشکی کمترین خواست انهاست و به کمترازان قانع نخواهندشد راستی نتیجه عکس گرفتن های انچنانی ترامپ با رییس کره شمالی چه شد ؟!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
به گواهی تجارب تاریخی و حکم عقل در برابر دشمن آن هم شیطان بزرگ و اذناب آن وعظ و خطابه کارساز نیست. حداقل کاری که باید صورت داد این است که باید نظامی بازدارنده با ماهیت دفاعی پایدار و رو به رشد را سریعاً ایجاد کرده و به رخ دشمنان بکشیم. این ساز و کار باید عنداللزوم استعداد تهاجم و جنگ پیشدستانه و پیشگیرانه هم داشته باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
عجب طرحی اونها بزنن و تهدید هم بکنند که حق دفاع ندارین، دنیای زور...
ناشناس
|
France
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
ترامپ پارسال هم در دیدار با همتای ایتالیا اش گفت اماده مذاکره با ایران در هر کجا و هر زمان است البته بعد از لغو برجام در اردیبهشت ۹۷(دیدار با نخست وزیر ایتالیا ۷ مرداد بود) الان هم پس از تحریم های جدید نفتی و اقدامات نامناسبش علیه ایران‌مجددا از گفتگو با ایران صحبت‌می کند.
در جریان جنگ تحمیلی هم ژاپنی ها با ادعای میانجیگری می امدند که ان زمان هم ایت الله هاشمی به انها موارد نقض عهدها توسط امریکا را یاداوری میکردند و میگفتند امریکا اگر حسن نیتی دارد اموال بلوکه شده ایران را ازاد کند.
الان هم ترامپ اگر حسن نیت دارد باید تحریم های حدیدشان را بردارند نه اینکه یک‌گام تحریم سخت و بعد انتظار مذاکره.
تحریم نفتی همین جور پیش رود ایران بازنده ان و کشورهای حوزه خلیج فارس برندگان‌نهایی ان .
عده ای فکر می کنند ترامپ وقتی گفته اماده مذاکره است دیگه تمام کار در صورتی که انها شدیدا با عربستان و امارات و رژیم صهیونیستی علیه منافع ایران در منطقه دارند کار میکنند.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
وقتی میگه باید به عربستا نکمک کنه منظورش چیزی جر فروش سلاح به عربستان نیست .
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
فروش سلاح
ایجاد شکاف بیشتر بین شبعه و سنی
حامد بازرگان
|
Finland
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
با عرض سلام . وقیتکه شیعه های عراق لبنان وحوثیها بدون سلاح وسازمان بودند همیشه فقیر

وبدبخت ودر زندان بسر می بردند وحتی در جنوب لبنان قبل انقلاب ایران زیر چادرها زندان می

کردند . اما زمانی که شیعه ها قدرت را دست گرفتند معادلات تغیر پیدا کرد این به معنی است

که اگر قوی نباشد همیشه یا در زندان بسر می برید یا زیر چادر وقبرستان می خوابید . زمان

زمان شجاعت وقدرت می باشد .
گرسماسر از کتالم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
تحلیل جالبی بود. کاملا با تحرکات آمریکا و سفرهای پامپئو و همچنین با گفتمان سیاستمداران آمریکایی مطابقت دارد. به همین دلیل میگن به ایران حمله نمیکنیم. و به نظر میرسد که این هدف نزدیک میشوند.
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
مطلب جالبی است ولی نگارش گنگی دارد. گیج شدم تا فهمیدم چی میگی!
ناشناس
|
France
|
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
اقای همتی به جای بازی با ارقام دلار در بازار بروند پیگیری مسدودی حساب ایرانیان در ترکیه باشند طبق دستور امریکا به ترکها.
چند شب پیش هم گزارشی در اینترنت بود مبنی بر سختگیری قانون پولشویی علیه ایرانیان در اروپا و پلیس رفته بود سراغ یک ایرانی در انجا پیرامون یک تراکنش ساده بانکی.
وظایف رییس بانک مرکزی رسیدگی به این‌امور نیست از طریق امور خارجه؟
فعلا یکسال که ایشان امده فقط و فقط دغدغه شان نرخ صرافی بانک ملی است منتهی کارهای بانکی خودشان را اصلا انجام نمیدهند.
وی پی ان های خارج از کشور هم‌که برای تراکنش های مالی بود مسدوده.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات