سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: بر اساس اقدامات صورت گرفته برای مقابله با ملخهای مهاجر، این آفات دیگر تهدیدی برای استانهای نیمه شمالی کشور از جمله تهران و خراسان رضوی به حساب نمیآیند.
محمد رضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور در گفتگو با تسنیم درباره احتمال ورود ملخهای مهاجم صحرایی به نیمه شمالی کشور و شهرهایی مانند تهران و مشهد اظهار کرد: ملخهایی که در فضای مجازی از آن یاد میشود که به نیمه شمالی کشور آمده اند مهاجر یا صحرایی نیستند و ملخهای بومی کشور خودمان به حساب میآیند که هر ساله در نیمه شمالی کشور مشاهده میشود.
وی افزود: این ملخها به مراکشی معروف هستند و با توجه به شرایط آب و هوای مناسب کشور این ملخها مانند دیگر آفات جمعیت آنها در کشور زیاد شده است که امری طبیعی به حساب میآید.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: افزایش تعداد پروانهها که در سطح شهر تهران نیز به خوبی قابل مشاهده است به خاطر همین افزایش بارندگیها است، اما این حشرات (پروانه) در دسته آفات قرار نمیگیرند.
وی تصریح کرد: در استانهای نیمه شاملی مانند اردبیل، گلستان، مازنداران همکارانمان در سطحی بالغ بر ۳۰ هزار هکتار مبارزه با ملخهای بومی انجام داده اند.
میر گفت: نباید این آفت را با ملخ صحرایی مقایسه کرد، زیرا از نظر فزیولوژی، میزان خسارتی که بر جای میگذارد و قدرت جابجایی، تفاوتهای زیادی با ملخ صحرایی مهاجر دارند.
وی اظهار داشت: بر اساس اقدامات صورت گرفته برای مقابله با ملخهای مهاجر، این آفات دیگر تهدیدی برای استانهای نیمه شمالی کشور از جمله تهران و خراسان رضوی به حساب نمیآیند.