در آستانه نمایش فیلم سینمایی «شاه کش»، حمیدرضا صفت به عنوان خواننده این اثر مطرح شده و ظاهراً برخی درصددند این خواننده با آن سوابق سیاه را وارد فضای رسمی موسیقی کشور کنند؛ اتفاقی که قطعاً قابل پذیرش نیست و اگر قرار است موسیقی رپ در فضای رسمی شناخته شود، چهرههای دیگری بودند که نسبت به این شخص قابلدفاعتر هستند و از قضا از اقدام مشابه در قبال آنها ممانعت شد و از آن جمله به یاسر بختیاری اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ فیلم سینمایی «شاه کش» به کارگردانی وحید امیرخانی و تهیه کنندگی عباس نادران آقازاده الیاس نادران و بازی مهناز افشار، هادی حجازی فر، فرید سجادحسینی، مجید صالحی، مهدی کوشکی و... جزو آثاری است که ظاهراً قرار است در فصل تابستان اکران شود و حالا اعلام شده که قطعه موسیقی این فیلم را حمیدرضا صفت میخواند و بدین ترتیب این خواننده رپ از این طریق وارد فضای رسمی موسیقی ایران میشود؛ اتفاقی عجیب و غیرقابل باور، اما چرا؟
مهناز افشار در نمایی از فیلم شاه کش
برای پاسخ به این پرسش باید به حدود دو سال پیش بازگشت؛ مأموران کلانتری 145 ونک در 28 مرداد 1396 در جریان مرگ مرد 66 سالهای به نام هوشنگ در بیمارستان قرار گرفتند و زمانی که تیمی از مأموران برای تحقیقات ابتدایی پای در بیمارستان گذاشتند، مشخص شد، این مرد به خاطر ضربه جسم سخت به ناحیه سر و شکستگی جمجمه جان باخته است. کارآگاهان با حضور در بیمارستان پی بردند، مرد 66 ساله قبل از مرگش ادعا کرده که حمیدرضا، پسر همسرش عامل این درگیری بوده است.
حمیدرضا صفت ادعا کرده بود: «...می خواستم او را بترسانم. به همین خاطر یک گلدان را که در نزدیکم قرار داشت، برداشتم و به سمت راست مبل پرتاب کردم سپس میز را برگرداندم تا کمی او را بترسانم. او نیز می خواست بلند شود و به سمت من بیاید که در همین هنگام مادرم بین ما قرار گرفت و من با یک دست به صورتش زدم. در همین هنگام همسایه ها با صدای درگیری ما به جلوی در خانه آمدند که مادرم به سمت در رفت و من نیز هوشنگ را رها کردم و به درگیری مان پایان دادم. در این هنگام هوشنگ به سمت آشپزخانه رفت تا با چاقو به سمت من هجوم آورد که متوجه کارش شدم و به سرعت خودم را به او رساندم و دستانش را گرفتم که نتواند کاری کند. در این لحظه یک لیوان آب را برداشت که او را از دستش گرفتم و به زمین زدم و در ادامه همسایه ها وارد خانه شدند و ما را از هم جدا کردند و من نیز همراه مادرم از خانه خارج شدیم.»
سال پیش مشخص شد حمید صفت که وکلایی چون نورالله عزیزمحمدی را در اختیار داشت، قرار نیست اعدام شود و عسکر قاسمی آقباش، یکی از وکلای مدافع حمیدرضا صفت(خواننده رپ)، با بیان اینکه درخواست تبدیل قرار بازداشت موقت موکلم به شعبه 10 بازپرسی ارسال شد، گفت: «آقای منافی آذر بازپرس شعبه 10 قرار وثیقه 600 میلیون تومانی را برای موکلم تأیید کرده و آزاد میشود. در ادامه جرم موکلم در دادسرا در دو شاخه قتل غیر عمد و شبه عمد بررسی میشود... کمیسیون 7 نفره پزشکی قانونی تشخیص دادند که 50 درصد علت فوت مقتول ناشی از مسأله و بیماریهای شخصی وی بوده است. اگر حمیدصفت متهم به قتل شبه عمد شود، باید به پرداخت دیه اقدام کند و اگر اتهامش در قتل غیر عمد ثابت شود، علاوه بر دیه باید بین یک تا سه سال در حبس بماند.» و بعد با سلام و صلوات آزاد شد و ماجرا ظاهراً تمام شد!
جزئیات این پرونده به لحاظ قضایی مرتبط با حوزههای دیگری است؛ اما آنچه قابل تأمل است، تلاش برای بازسازی چهره این خواننده است. در جریان مراحل رسیدگی به این پرونده، برخی اشخاص و حتی یکی از مسئولین مرتبط درباره حفظ آبرو این خواننده سخن گفته بود؛ موضوعی که طرح آن دست کم درباره پروندههای قتل تازگی داشت. سال گذشته بحث درباره حضور حمید صفت در برنامه ماه عسل مطرح شد که پس از نقدهای مطرح درباره چرایی استفاده از تلویزیون برای بازسازی چهره چنین اشخاصی، اساساً حضور این رپر در ماه عسل از بیخوبن تکذیب و همه چیز منتفی شد!
در شرایطی که مسئولین موسیقی کشور تاکنون موسیقی رپ را به عنوان یک سبک رسمی نپذیرفتهاند و این موسیقی به صورت «عمده» و در چهارچوب «سیاستهای رسمی» همچنان یک موسیقی زیرزمینی و فاقد مجوز مورد برخورد متولیان امر است؛ بنابراین اگر حمید صفت با این سوابق عجیب بتواند برای فیلم «شاه کش» بخواند و فیلم با چنین آهنگی پخش شود، نخستین صدور مجوز رسمی برای یک قطعه موسیقی رپ از یک رپر زیرزمینی در فیلمهای سینمایی که روی پرده تداوم اکران خواهد داشت.
پیش از این همین اتفاق برای یاسر بختیاری رخ داده بود. یاس قطعهای برای فیلم «بارکد» به کارگردانی مصطفی کیایی خواند که در نهایت در ممیزی این قطعه حذف شد و مسئولین اجازه پخش صدای این خواننده رپ که به مراتب قابل دفاع تر از عنصری چون حمید صفت است را ندادند. به تعبیر سادهتر اجرای رسمی حمید صفت، عملاً به منزله تغییر سیاست پیرامون موسیقی رپ نیز قلمداد خواهد شد؛ بنابراین، اگر قرار است موسیقی رپ در فضای رسمی به رسمیت شناخته شود، بهتر است دستکم با خوانندگان قابل دفاعتری این اتفاق رخ دهد.
سوای اینها، اساساً شخصی که به هر ترتیب دست به قتل عمد، شبه عمد یا غیرعمد ناپدریاش زده و رفتار و ادبیاتش بیشتر شبیه هر چیزی به جز یک هنرمند، چهره موجهی برای به تغییر فضا نیست؛ مگر اینکه اساساً این مسائل برای مسئولین در اولویت بعد باشد و دستهایی در کار باشد که چهرهای چون حمید صفت به هر ترتیبی وارد فضای رسمی موسیقی ایران شود؛ رویکردی که البته دیگر از منطق و مصلحت تبعیت نمیکند و عنوان دیگری دارد!
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.