حذف ۴ صفر اولویت اقتصادی کشور نیست

کد خبر: ۹۱۵۳۳۰
|
۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۵ 01 August 2019
|
6355 بازدید
|
۳

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع حذف ۴ صفر اولویت اقتصادی کشور نیست، اما اینکه می‌تواند آثار مثبتی داشته باشد قابل قبول است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، محمدرضا پور ابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ارتباط تلفنی با برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره حذف ۴ صفر از پول ملی افزود: با توجه به اینکه مسائل مهم و کلان اقتصادی از جمله فرمان اجرایی مقام معظم رهبری در طرح اصلاح ساختار بودجه کشور بعداز ۴ ماه هنوز مدل عملیاتی مشخصی برای آن تعریف و اجرایی نشده است لذا "حذف ۴ صفر" از نظر ما (مجلس) اولویت نیست، اما اینکه این موصوع به طور اساسی کار درستی است مجلس معتقد است که درست است.

وی گفت: حذف ۴ صفر در جامعه‌ای که با تورم مواجه است آثار مثبتی دارد، ولی اینکه در قالب لایحه ۲ فوریتی باشد به طور قطع اینگونه نخواهد بود.

پورابراهیمی تصریح کرد: اینکه این کار به شرایط جامعه کمک خواهد کرد و آثار مثبتی خواهد داشت موافق هستیم و موضوعی مثبت است، اما اینکه به کجا منتهی می‌شود باید با دولت به تفاهماتی برسیم که اثرات تورمی از بین خواهد رفت و دولت باید در کاهش تورم و از بین بردن تورم تلاش کند.
وی افزود: اساس این کار از نظر مجلس مورد تائید است، اما اولویت مجلس نیست.

پورابراهیمی گفت: وقتی دولت لایحه می‌دهد و هنوز متنی به مجلس ارائه نشده است که نظر بدهیم و آینده این کار به این دولت نیز مربوط نخواهد بود. مسیر حرکت در دولت‌های دیگر و آینده برمی گردد بنابراین برای توافق با دولت در این زمینه باید مسیر حرکت درآینده را در نظر بگیریم و اگر روند شوک‌های ارزی که به این کار مربوط می‌شود استمرار داشته باشد و روند کاهش آثار تورمی پیش بینی شود می‌توان این موضوع را بررسی کرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از مشکلات ما این است که در دولت‌های اخیر وقتی با تغییرات نرخ ارز و شوک ارزی مواجه شدیم دولت باید در این باره که چرا ارزش پول ملی کاهش یافته است تنبیه شود، چون دولت نهم و دهم و دولت فعلی از ارزش کاهش پول ملی بعنوان افزایش درآمد‌های بانکی استفاده کرد.

پور ابراهیمی تاکید کرد: ضعف نظارتی بانک مرکزی و حجم نقدینگی به اقتصاد کشور صدمه زده است بنابراین انتظار از دولت این است که اولویت‌ها باید مبنا باشد و بر اساس آن تصمیم گیری شود و ساختار‌هایی که لازم است اصلاح شود که در صورت انجام این کار‌ها حذف ۴ صفر دیگر مطرح نخواهد بود.

وی گفت: حذف ۴ صفر حتی ممکن است در صحن علنی مجلس حذف شود و به تصویب هم نرسد.

پورابراهیمی افزود: در سال‌های پایانی دولت باید یکی از موضوعات مهم اقتصادی کشور یعنی اصلاح ساختار بانک مرکزی در اولویت قرار بگیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در اصلاح ساختار نظام بانکی انتخاب افراد با رویکرد انتصاب از جانب دولت نخواهد بود و رویکرد ساختاری با قانون فعلی کاملا متفاوت خواهد بود. چندین اقدام مستمر نیز درباره مشکلات فعالان اقتصادی انجام شده است و اصلاح ساختار نظام بانکی در هفته آینده در دستور کار علنی مجلس قرار خواهد گرفت.

ابوالقاسم حکیمی‌پور اقتصاددان نیز در این برنامه گفت:حذف ۴ صفر از دیرباز مطرح بوده است و جدیدا از طرف بانک مرکزی به دولت ارائه شد و در حال حاضر تورم لجام گسیخته در کشور وجود دارد و باید دید آیا این کار در تورم تاثیر خواهد گذاشت‌ی خیر؟ چون در کشور ما نرخ اقلام سوختی بین ۳ تا ۴ و نیم درصد در سال بر افزایش تورم تاثیر گذار است همچنین نوسانات شدید نرخ ارز در تورم اثر گذار است بنابراین حذف ۴ صفر از پول ملی اولویتی برای اقتصادی کشور مانیست.

وی افزود: اولویت اقتصادی کشور ما در شرایط فعلی تورم و تولید ملی است و همه اولویت‌ها باید به تولید ملی اختصاص داشته باشد بنابراین در این شرایط اقتصادی و تحریم تعجب آور است که اولویت را بر حذف ۴ صفر قرار داده اند.
وی تصریح کرد: اگر ۱۰ هزار ریال را یک تومان در نظر بگیریم شاید از نظر حسابداری سیستم بانکی فقط هزینه‌های چاپ اسکناس را کم خواهد کرد، ولی آیا این هزینه‌ها جزء اولویت‌های اقتصاد اول کشور است؟

حکیمی پور افزود: تمرکز ۸۴ کشور توسعه یافته بر نظام مالیاتی و نرخ سود بانکی بوده که بسیار در تحولات کشورشان تاثیر گذار بوده است و اگر مشکل اقتصادی نداشتیم، رکود و تورم نبود می‌توانستیم حذف ۴ صفر را در اولویت قرار دهیم، اما در شرایط فعلی این کار در آداب و رسوم متداول و فرهنگ اقتصادی فعلی مردم تاثیر زیادی خواهد گذاشت و از نظر فرهنگ سازی نیز زمان بر خواهد بود.

وی گفت: این کار موجب سردرگمی و بدبینی مردم جامعه خواهد شد بنابراین برای برنامه‌های اقتصادی نیاز به اعتماد عمومی مردم نیز هست.

حکیمی پور افزود: جای تاسف دارد که بانک مرکزی و وزارت اقتصادی که طرح را ارائه داده اند از این طرح دفاعی نکرده اند.

وی تصریح کرد: در هر اقتصادی وقتی چالش‌هایی ایجاد می‌شود باید اولویت‌هایی قرار داد بنابراین در شرایط فعلی اعضای کمیسیون اقتصادی به شرایط جامعه و اولویت‌های اقتصادی نیز توجه داشته باشند.

حکیمی پور افزود: توقع ما از مجلس این است که همراه با دولت ابتدا مشکلات اصلی مردم از جمله اشتغال و معیشت را در اولویت قرار دهند.

وی گفت: تجربه ترکیه در این باره به دلیل متفاوت بودن ساختار سیاسی و نظام حکومتی با ما فرق می‌کند.

حکیمی پور افزود: اصلاح ساختار نظام بانکی نیز سالهاست مطرح است و تنها کاری که انجام شده فقط تغییر رئیس کل بانک مرکزی بوده است.

حسین درودیان کارشناس مسائل اقتصادی دیگر مهمان برنامه درباره حذف ۴ صفر از پول ملی گفت: فارغ از اولویت در ابتدا باید به هدف و آورده این کار توجه کنیم.

وی افزود: فلسفه اصلی حذف صفر در سهولت و آسانی محاسبه است. یکی از فواید نیز صرفه جویی در چاپ اسکناس است، ولی این درست نیست، چون صفر‌ها که هزینه‌ای در چاپ اسکناس ندارد.

درودیان تصریح کرد: در کشور‌های دیگر وقتی تورم کم می‌شود یا دوره‌های تورمی به پایان می‌رسد حذف صفر از پول ملی انجام می‌شود، اما در کشور ما که تورم هنوز وجود دارد نمی‌توان با یک عامل روانی تورم را از بین برد.

وی افزود: این کار تغییر و گشایشی در اقتصاد کشور ایجاد نخواهد کرد و سیاست اقتصادی هم نیست در حقیقت این کار درحد و اندازه لایحه هم نیست.

درودیان گفت: طراحان این امر نیز می‌دانند این مسئله (حذف ۴ صفر) از جمله مسائل کلیدی کشور نیست و در شرایط تورم فعلی کشور باید فشاری که به اقشار ضعیف جامعه وارد می‌شود را در نظر بگیریم.

وی افزود: تدابیر دوره گذار با تدابیر دوره تثبیت متفاوت است و در شرایط فعلی حتی طراحی‌هایی که برای دوره تثبیت می‌تواند خوب باشد بدین معنی است که تدابیری که اولویت نیست جای بایسته‌ها و اولویت دار را خواهد گرفت.

درودیان گفت: در هیچ جای دنیا هیچ تحولی و تغییرات مهم با جبر قانون بوجود نیامده است بنابراین اگر دولت اراده کاری را نداشته باشد با الزام قانونی نمی‌توان او را وادرا به کاری کرد.

وی افزود: در کشور ما مواجه با فقر حرکتی هستیم بنابراین حذف ۴ صفر زاییده اینچنین ذغدغه هاست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
اسماعیل زاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
اقتصاد دان ها موضوع حذف صفر که واقعا کارآمد است را تفیسر کنند. اگر مورد قبول است دیگر برای رجز خوانی نیازی نبود. اگر در کمیسیون خود را اقتصادان می دانید. نباید اقتصاد کشور به یک باره فرو می ریخت. چون عملکرد دولت زیر نظر مجلس است!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
به زیمبابه خوش امدید مهندسین اقتصاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
با حذف چهار صفر از پول ملی و آنهم درشرایط فعلی کشور اتفاقات ذیل خواهد افتاد که نگاه مسئولین را میطلبد
1-قیمت های زیر 10000 ریال بطرف رند شدن وافزایش قیمت متمایل میشوند.
2-بدلیل اینکه اکثر سهام بورس ما درکشور قیمت زیر 10000 ریال دارند،بازار بورس بهم ریخته وتورمی میشود.
3-ضرب سکه واسکناس جدید هزینه های گزافی برکشور وارد خواهد کرد
4-سیستم حسابداری وحسابرسی کشور دچار آشوب وسردرگمی خواهد شد
5-قیمت کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز مردم افزایش خواهد یافت
6.......
واما این طرح فوایدی هم دارد اما در شرایط فعلی وبا توجه به تحریم ها،تورم داخلی،قدرت خرید مردم،وضعیت آشفته تولید داخلی و.....تمامی اثرات مثبت طرح به اثرات منفی تبدیل شده و یک جمله بگویم میشود بدتر از بد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟