توضیحات بورد بین المللی درباره قانون شانزدهم فوتبال

کد خبر: ۹۱۵۹۴۸
|
۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۹ 04 August 2019
|
4896 بازدید

بورد بین المللی فوتبال با ارسال نامه‌ای در خصوص اصلاحات قانون شانزدهم بازی فوتبال بخشنامه‌ای را به فدراسیون‌های عضو ارسال کرد.

به گزارش تابناک ورزشی و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، اجرای قوانین بازی فوتبال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ در مسابقات جام جهانی فوتبال بانوان و جام جهانی زیر ۲۰ سال موفقیت آمیز بوده است. تغییراتی در قانون ۱۶ ضربه دروازه (شروع مجدد) باعث شروع سریعتر مسابقه شده، ولی تحت دو شرایط بین جامعه جهانی فوتبال سوال برانگیز بوده که ذیلا به شفاف سازی آن پرداخته می‌شود:

۱- در شرایطی که دروازه بان توپ را با پا “بلند کند” برای همدسته خود و او نیز با سر یا سینه توپ را به دروازه بان برگرداند.

بحث زیادی درمورد اینکه در ضربه دروازه، آیا دروازه بان مجاز است که توپ را با استفاده از پا برای همدسته خود بلند کند و هم دسته با استفاده از سر یا سینه آن را به دروازه بان برگرداند و دروازه بان توپ را با دست بگیرد و در بازی قرار دهد، مطرح شده است. نگرش کارشناسان فنی و متخصص داوری در مورد این که آیا این موضوع در “روح قوانین” دیده شده یا نه موجب شده این موضوع توسط کمیته فنی بورد بین المللی فوتبال مورد بحث قرار بگیرد. بر این اساس چنین عملی نباید مجاز گردد و نباید جریمه نیز داشته باشد – در صورت وقوع این عمل، داور باید دستور تکرار ضربه دروازه را بدهد (اما هیچگونه اقدام انضباطی به عمل نمی‌آید).

۲- زمانی که ضربه دروازه زده می‌شود حریف درون محوطه جریمه باشد

قانون ۱۶ مقرر کرده که کلیه بازیکنان حریف باید بیرون محوطه جریمه قرار بگیرند تا ضربه دروازه زده شود و اگر قبل از اینکه ضربه دروازه زده شود حریف درون محوطه جریمه باقی بماند یا وارد محوطه جریمه شود، برای تصاحب توپ رقابت کند یا توپ را لمس نماید، ضربه دروازه تکرار می‌شود.

با این وجود، در قانون ۱۶ هم اصول زدن “سریع” ضربه آزاد در قانون بیان شده است. اگر هر یک از بازیکنان حریف درون محوطه جریمه باشند و زمان ترک محوطه جریمه را نداشته باشند، داور اجازه می‌دهد تا بازی ادامه یابد. 

از نظر عملی، این بدان معنا است که داوران باید ضربات دروازه (و ضربات آزاد به نفع تیم مدافع از درون محوطه جریمه خودی) را به همان شیوه که ضربات آزاد را مدیریت می‌نمایند، مدیریت کنند:

– در شرایطی که ضربه سریع زده می‌شود، بازیکنان حریف ملزم هستند تا خارج از محوطه جریمه باشند و تا ضربه زده شود خارج از محوطه جریمه باقی بمانند.

– اگر ضربه سریع زده شود و حریف واقعاً زمان خروج از محوطه جریمه را نداشته باشد، حریف نمی‌تواند در زدن ضربه دخالت کند یا مانع زدن ضربه شود، اما زمانی که توپ در بازی قرار گرفت می‌تواند آن را قطع نماید. این عمل مجاز است چرا که تیم مدافع با زدن سریع ضربه آزاد سعی می‌کند با زدن ضربه سریع منفعتی به دست آورد و اگر در این “جریان زدن ضربه اشتباه کنند” قانونی برای ” نجات ” آن‌ها وجود ندارد

-بازیکنانی که قبل از ضربه زدن، آگاهانه درون محوطه جریمه باقی می‌مانند یا وارد محوطه جریمه می‌شوند، نباید یک منفعت غیرمنصفانه به دست آورند، حتی اگر ضربه سریع زده شود

اگر بازیکن حریف مرتکب تخلفی شود (همانطور که در بالا ذکر شد) ضربه دروازه تکرار می‌شود؛ تنبیه انضباطی وجود ندارد، مگر اینکه این تخلف چندین بار اتفاق بیفتد (تکرار رفتار ناشایست).

داوران در مدیریت فاصله ۹.۱۵ متر در ضربات آزاد مهارت دارند و باید این مهارت‌ها و اصول را در مدیریت ضربه دروازه و ضربات آزادی که به نفع تیم مدافع از درون محوطه جریمه خودی می‌زده می‌شود به کار گیرند.

لازم به توضیح است، این اطلاعات پیش از بخش‌نامه است و بخش‌نامه رسمی به چهار زبان رسمی فیفا و بورد بین المللی فوتبال در تاریخ ۶ آگوست (۱۵ مرداد) منتشر خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟