محمدرضا قاسمی در گفتگو با
خبرنگار بورس تابناک گفت: شاخص کل بورس تهران به طور منطقی باید به کانال ۳۳۰ هزار واحدی دست مییافت و انتظار میرفت با تبلیغات دولت و ورود نقدینگی به بورس رشد شاخص تا کانال ۳۷۰ هزار واحدی نیز تداوم یابد، ولی با عرضه حقوقی ها، سهامداران ترسیدند و کلیت بازار برگشت.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه شاخص کل اصلاح بیشتری نخواهد داشت، تاکید کرد: دلیل عدم کاهش بیشتر شاخص این است که علیرغم ریزش اکثر نمادها، سهام شاخص ساز افت نخواهند داشت و البته این موضوع اصلا مطلوب نیست چرا که در شرایط فعلی شاهد اصلاح قیمتی ۲۰ تا ۳۰ درصدی در نمادهای کوچک هستیم و ضرر سهامداران این نمادها هستیم در حالی که شاخص کل فقط ۵ درصد کاهش یافته و از ۳۲۹ هزار واحد به کمتر از ۳۱۰ هزار واحد رسیده است.
قاسمی افزود: با توجه به گزارش مطلوب شش ماهه شرکتهای بزرگ در گروههای پتروشیمی و فولادی و همچنین با در نظر گرفتن قیمت سهام آنها که رشد چندانی نداشته اند، افزایش قیمت این گونه نمادها محتمل است.
وی تصریح کرد: چهارشنبه هفته گذشته نیز شاهد بودیم که شاخص کل ۲ درصد افزایش، ولی شاخص هم وزن که شرکتهای کوچک در آن لحاظ میشوند، دو و نیم درصد کاهش داشت که فاصله بین این دو عدد بزرگی است و سهامدارانی که شرکتهای کوچک را در سبد خود دارند، متضرر شده اند.
به گفته قاسمی با توجه به افزایش قیمت نمادهای شاخص ساز، برگشت چندانی برای شاخص محتمل نیست و در صورت ورود نقدینگی به بورس و افزایش ارزش معاملات به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان میتوان امیدوار بود که شاخص به محدوده ۳۷۰ هزار واحدی برسد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه گزارشهای ۶ ماهه شرکتها تا دوشنبه منتشر خواهد شد، تاکید کرد: این گزارشها میتواند همچنان قیمت نمادهای بزرگ را با رشد قیمتی ۵ تا ۱۰ درصدی مواجه کند.
وی با اشاره به عدم حمایت صندوقها و حقوقیهای بزرگ از سهام کوچک گفت: شرکتها و صندوقهایی که درکلیت بازار تاثیر گذار هستند، خریدار سهمهای بزرگ بوده و به خرید نمادهای کوچک تمایلی نشان نمیدهند، به طور مثال صندوق گنجینه شهر متعلق به تامین سرمایه تمدن، اردیبهشت و شهریور ماه در اوج بازار، اقدام به فروش سنگین کرده و در دو سه هفته اخیر نیز به طور ملایم در حال خرید نمادهای پتروشیمی و فولادی است، همچنین صندوقهای زیرمجموعههای تامین اجتماعی نیز در حال خرید سهام دارویی هستند.
به گزارش بورس تابناک، ارزش معاملات خرد بورس تهران که بیانگر مشارکت سهامداران حقیقی است نشان میدهد ارزش معاملات خرد تنها روز شنبه بیستم مهر ماه نسبت به آخرین روز معاملاتی قبلی یعنی چهارشنبه رشد داشته و در ادامه هفته روند کاهشی اشته است.
بر این اساس، ارزش معاملات خرد بورس تهران در هفته سوم مهر ماه ۶۸۰۹۲ میلیارد ریال بوده و از ۱۷۹۸۲ میلیارد ریال در روز شنبه، ۱۶۱۷۵ میلیارد ریال روز یکشنبه، ۱۱۸۰۸ میلیارد ریال روز دوشنبه، ۱۱۷۲۸ میلیارد ریال روز سه شنبه به ۱۰۳۹۹ میلیارد ریال در روز چهارشنبه رسیده است.
مشارکت سهامداران خرد و حقیقی روز دوشنبه بیشترین افت را طی هفته گذشته ثبت کرده و کاهش ۲۷ درصدی را نسبت به روز قبل نشان داده و از ۱۶۱۷۵ به ۱۱۸۰۸ میلیارد ریال رسیده است.
در پایان معاملات هفته سوم مهر ماه، شاخص کل بورس تهران با ۳۴۰۲ واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم ۳۰۹ هزار و ۶۴۷ واحدی رسید.
شاخص قیمت وزنی ارزشی با کاهش ۹۲۰ واحدی معادل ۰۹/۱ درصد، به رقم ۸۳۲۱۷ واحد رسید، شاخص کل هم وزن نیز با کاهش ۶۶۳۸ واحدی معادل ۲۹/۷ درصد، رقم ۸۴۶۶۳ هزارو ۶۶۳ واحدی را نمایش داد و شاخص قیمت هم وزن با افت ۴۴۶۴ واحدی معادل ۳۰/۷ درصد، رقم ۵۶ هزار و ۶۵۲ واحد گزارش شد.
شاخص آزاد شناور نیز با افت ۹۲۲۶ واحدی از کانال ۳۶۲۰۷۲ واحدی تا رقم ۳۵۲ هزار و ۸۴۶ واحدی عقب نشینی کرد.
شاخص بازار اول با کاهش ۱۱۲۸ واحدی معادل ۵۰ / ۰ درصد، رقم ۲۲۵۱۰۴ هزار و ۱۰۴ واحدی را به نمایش گذاشت و شاخص بازار دوم با ۱۲۹۲۹ واحد کاهش معادل ۰۱ / ۲ به ۶۲۹۴۳۶ هزار و ۴۳۶ واحدی رسید.
ارزش کل معاملات بورس ۷۵۷۵۲ میلیارد ریال بود که نسبت به هفته قبل با کاهش ۴۶/۳۰ درصدی مواجه شده است.