رهبر انقلاب در آغاز سال ۹۹ همچون سنوات گذشته، بار دیگر با مردم به گفتوگو نشستند و ضمن قدردانی از مردم به خاطر ایستادگی ملت به ویژه در ماجرای ویروس «کرونا» نسبت به انتخاب یک نام اقتصادی دیگر به عنوان شعار سال اقدام کرده و سال جاری را «جهش تولید» نامگذاری کردند؛ موضوعی که نشان میدهد رهبری نیز نیاز جدی کشور را تحول در حوزه اقتصادی میدانند.
به گزارش «تابناک»؛ حضرت آیت الله خامنهای در خصوص نیاز قطعی کشور به تولید، سال ۹۹ را سال «جهش تولید» نامگذاری و خطاب به دستاندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم پدید آید. ایشان در عین حال افزودند: البته لازمه تحقق این هدف برنامهریزی است و بخشهای مختلف مانند سازمان برنامه، مجلس و مرکز تحقیقات آن، قوهقضائیه، مجموعههای دانشبنیان و گروههای پر شمار جوان، مبتکر و فعال باید در این برنامهریزیها شرکت کنند.
رهبری، مجلس و مرکز تحقیقات آن ـ که منظور مرکز پژوهشهای قوه مقننه است ـ یکی از مراکز تاثیرگذار و بازوهای تحقق شعار سال یعنی «جهش تولید» عنوان کردند. مجلس یازدهم ـ که ترکیب آن نسبت به مجلس قبل از خود به طور کلی دگرگون شده و بیش از ۷۵ درصد نمایندگان آن نسبت به مجلس دهم تغییر کرده اند ـ نیز با شعار اقتصادی و تاکید بر تحول در این حوزه پای به میدان گذاشته است و باید دید چه تدبیری برای تحقق منویات رهبری خواهد کرد؟
مجلس آغازگر «جهش تولید»
سید مصطفی میرسلیم که در انتخابات اسفند ماه سال ۹۸ به عنوان منتخب دوم مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی برگزیده شد، در گفتوگو با خبرنگار «تابناک» درباره رسیدگی به دل نگرانی مقام معظم رهبری در پیام نوروزی ایشان، اولین اقدام مجلس یازدهم را برنامه ریزی و قانونگذاری برای «جهش تولید» عنوان کرد و این موضوع را رمز برون رفت از وضع موجود دانست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این خصوص گفت: کارخانهها و کارگاههای تولیدی کشور در حال حاضر با ظرفیتی بسیار کمتر از حد معمول خود فعالیت میکنند که باید با برنامه ریزی دقیق، ارتقای بهره وری و استفاده از فناوریهای نوین به افزایش تولید برسند.
تولید و اشتغال مهمترین مصائب کشور است
وی افزایش تولید و اشتغالزایی را از بزرگترین و اساسیترین مسائل و مصائب کشور دانست و افزود: کارخانجات متعددی در کشور داریم که بعضا با پراکندگی نامتوازن و یکی از مهترین عوامل مؤثر بر فعال سازی ظرفیت خالی واحدهای تولیدی حذف دیوانسالاری زائد و تسهیل استفاده از ظرفیتهای موجود است که حتما مجلس یازدهم بجدّ آن را پیگیری خواهد کرد.
میرسلیم با تاکید بر اینکه جهش تولید، نیازمند مجلسی پویا، دردمند و انقلابی است، یادآور شد: شکل گیری چنین مجلسی به تنهایی کافی نیست، بلکه مجلس باید با درکی درست از مشکلات موجود برای رفع آنها گامهای مؤثر بردارد. این راه عملی و عقلانی برای از میان برداشتن مشکلات و ایجاد جهش در اقتصاد و تولید است.
چه عواملی نفس تولیدکنندگان داخلی را گرفته است؟
وی تصریح کرد: مثلا ادام یافتن اخذ سود بانکی بدین سبک و سیاق و عدم استفاده از سپردهها برای فعالیتهای تولیدی، نفس تولیدکنندگان را گرفته که در کنار کاهش تقاضای داخلی ـ که نتیجه قاچاق کالا و واردات بیرویه است ـ تولیدکنندگان داخلی را با مشکلات اساسی مواجه کرده است.
منتخب مردم تهران در مجلس در پاسخ به این که آیا مجلس نباید با بررسی کارشناسانه و تشویق دولت به اقدامی جهادی به این اوضاع سر و سامان دهد، خاطرنشان کرد: یکی از اولین دستورکارهای مجلس یازدهم استفاده از ابزار تقنینی و نظارتی برای انداختن کشور در مسیر حمایت جدی از تولید ملی و انشاءالله رسیدن به جهش تولید مورد نظر مقام معظم رهبری خواهد بود.