در هفتهای که پشت سر گذاشتیم، اعداد و ارقام متعددی در ارتباط با اقتصاد، تجارت و کسبوکار در اقصی نقاط جهان، از سوی رسانهها، نهادهای اقتصادی ملی و بینالمللی و مراکز تحقیقاتی منتشر شد که مهمترین آنها را میتوان در موارد ذیل خلاصه کرد:
400 میلیون نفر
بانک جهانی: دستکم 400 میلیون نفر از ساکنان قاره آفریقا برای تأمین غذا، انرژی، اقلام درمانی و معیشت خود به جنگلها وابسته هستند.
2.5 تریلیون دلار
کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) خواستار تخصیص یک بسته 2.5 تریلیون دلاری به کشورهای درحالتوسعه جهان برای مقابله با تأثیرات نامطلوب بحران کرونا بر اقتصاد این کشورها شد.
40 میلیون دلار
فوربس: شرکت فیسبوک قصد دارد 40 میلیون دلار به حدود 10 هزار کسبوکار کوچک در آمریکا که بهشدت از بحران کرونا آسیب دیدهاند، کمک کند.
از 3.1 به 2.1 میلیارد دلار
فوربس: طی یک ماه اخیر ثروت شخصی ترامپ از 3.1 میلیارد دلار به 2.1 میلیارد دلار سقوط کرده است. از زمان شیوع ویروس کرونا در آمریکا، ارزش داراییهای فیزیکی و مالی در این کشور به میزان قابلتوجهی کاهش یافته و داراییهای دونالد ترامپ نیز از این بحران جدید در امان نبوده است.
6.6 میلیون نفر
والاستریت ژورنال: در هفته پایانی ماه گذشته میلادی بیش از 6.6 میلیون نفر در آمریکا برای دریافت مستمری بیمه بیکاری تقاضا دادند که این رقم در تاریخ آمریکا یک رکورد محسوب میشود.
1 میلیارد نفر
بلومبرگ: بانک جهانی برای حمایت از هند در مبارزه با شیوع کرونا، یک میلیارد دلار کمک مالی اضطراری در نظر گرفته است.
4.1 تریلیون دلار
بلومبرگ: بانک توسعه آسیایی در گزارشی پیشبینی کرد که بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در اقصی نقاط جهان میتواند تا 4.1 تریلیون دلار به اقتصاد جهانی هزینه تحمیل کند.
10 هزار نفر
بلومبرگ: شریل سندبرگ، مدیر عملیاتی ارشد شرکت فیسبوک، اعلام کرد که این شرکت احتمالاً در سال جاری میلادی 10 هزار نفر را در بخشهای تولید و مهندسی خود استخدام خواهد کرد.
1.1 میلیون نفر
سیانان: بیش از 1.1 میلیون نفر از کارگران شرکتهای خودروسازی در اروپا بر اثر شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از کارخانهها خودروسازی و قطعهسازی در این قاره، خانهنشین شدهاند.
30 هزار نفر
سیانان: شرکت هواپیمایی «بریتیش ایرویز» که به دلیل شیوع جهانی ویروس کرونا و بروز بحران در صنعت حملونقل هوایی جهان از لحاظ مالی بهشدت تحت فشار است، قصد دارد حدود 30 هزار نفر از کارکنان خود را به مرخصی اجباری همراه با کاهش حقوق بفرستد.
34 درصد و 15 درصد
سیانبیسی (CNBC): اقتصاددانان شرکت خدمات مالی و بانکداری گلدمن ساکس در گزارشی پیشبینی کردهاند که در پی تداوم بحران کرونا در آمریکا و دیگر نقاط جهان، اقتصاد آمریکا در سهماهه دوم سال جاری میلادی در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 34 درصد کوچکتر خواهد شد. اقتصاددانان گلدمن ساکس در گزارش خود از احتمال افزایش نرخ بیکاری در آمریکا به 15 درصد ظرف دو ماه آینده خبر دادهاند.
20 درصد
سیانبیسی (CNBC): مایک منلی، مدیرعامل شرکت خودروسازی فیات-کرایسلر اعلام کرد که بهمنظور کاهش هزینههای شرکت در بحبوحه بحران کرونا، در سه ماه آینده دستمزد کارکنان ستادی (یقهسفید) این شرکت با 20 درصد کاهش پرداخت خواهد شد. به گفته وی، حقوق و مزایای مدیرعامل و اعضای هیئتمدیره این شرکت نیز طی دوره مذکور نصف خواهد بود.
20 دلار و 28 دلار
سیانبیسی (CNBC): در معاملات روز دوشنبه بورس کالای نیویورک، قیمت هر بشکه نفت سبک تگزاس تا مرز 20 دلار سقوط کرد که این رقم پایینترین قیمت نفت سبک تگزاس در 17 سال اخیر به شمار میرود. با این حال در روزهای پنجشنبه و جمعه قیمت نفت خام سبک تگزاس با افزایشی چشمگیر نسبت به روزهای قبل، به بیش از 28 دلار در هر بشکه رسید.
2.2 درصد
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD): شاخص تورم مصرفکننده در کشورهای عضو OECD طی ماه فوریه (12 بهمن تا 10 اسفند) نسبت به ماه مشابه سال قبل 2.2 درصد افزایش یافته است. برآوردهای اولیه حاکی از این است که نرخ تورم در کشورهای OECD طی ماه مارس به دلیل افت تقاضا در کشورهای اروپایی –که بهشدت درگیر بحران کرونا هستند- به میزان قابلتوجهی کاهش یافته است.
0.7 درصد
یورو استات: شاخص تورم مصرفکننده در منطقه یورو طی ماه مارس (11 اسفند تا 12 فروردین) در مقایسه با ماه مشابه سال قبل 0.7 درصد افزایش نشان میدهد.
منبع: پایگاه خبری اتاق ایران