اقتصاد در گذر زمان

از «تصویب قانون اختصاص اعتبار برای مخارج راه آهن» تا «به تعویق افتادن سهمیه بندی بنزین»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی یازدهمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۹۷۵۴۱۷
|
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۹ 30 April 2020
|
3688 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی یازدهمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

11 اردیبهشت 1306، قانون اختصاص پنج میلیون تومان اعتبار برای مخارج راه ‌آهن به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

11 اردیبهشت 1321، طبق تصمیم هیات وزیران صدور حبوبات، غلات و گوشت از کشور ممنوع شد.

11 اردیبهشت 1349، بانک ملی ایران‌چک ‌های مسافرتی منتشر کرد. همچنین در این روز، آلمان ۵۱ میلیون به ایران اعتبار خرید کالا داد.

11 اردیبهشت 1354، وزير دارايي اسرائيل، طي يادداشتي به سفارت آمريكا در تل آويو اعلام كرد كه اسرائيل سالانه 4 ميليون تن نفت خام از ايران وارد مي كند.

11 اردیبهشت 1380، آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب با صدور فرماني در 8 ماده رؤساي قواي سه گانه كشور را به مبارزه با فساد مالي و اقتصادي در كشور فراخواند.

11 اردیبهشت 1389، اتاق بازرگانی ایران به عنوان بزرگ ‌ترین تشکل فعالان اقتصادی ایران،‌ پیش ‌نویس قانون جدیدی را تحت عنوان «ایجاد فضای مساعد کارآفرینی و رفع موانع کسب و کار» به تصمیم‌سازان کشور پیشنهاد کرد. در ماده (۲) این پیش‌نویس تصریح شده بود که فعالیت‌های اقتصادی کشور باید برپایه اقتصاد بازار باشد و دولت مکلف است در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های خود، این مبنا را رعایت کند.

11 اردیبهشت 1391، هیات دولت در شرایطی ۲۴ میلیارد دلار به واردات ۲۰ قلم کالای اساسی اختصاص داده که «فائو» طی گزارشی نیاز ایران به واردات مواد غذایی و کالاهای اساسی را سالانه ۲/۶ میلیارد دلار برآورد کرد.

11 اردیبهشت 1393، رئیس ‌جمهور و اعضای تیم اقتصادی دولت هر کدام در سخنانی جداگانه با ترسیم نقشه راهی وعده دادند که کشور به ‌زودی از رکود خارج شده و تولید به ریل رونق خواهد افتاد. حسن روحانی، رئیس ‌جمهوری از مصمم بودن دولت برای تبدیل سال ۹۳ به سال رونق تولید و شکستن رکود اقتصادی در جشن کارگران خبر داد.

11 اردیبهشت 1395، به‌ دنبال توقیف بیش از ۲ میلیارد دلار از اموال ایران در آمریکا با صدور حکمی از سوی دیوان عالی این کشور، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که مجلس دهم مصادره دو میلیارد دلار را بررسی می ‌کند، اظهار کرد: افرادی که در خرید اوراق ملی آمریکا نقش داشتند باید پاسخگو باشند و در این راستا اینکه ما دولت یازدهم و برجام را به‌دلیل اشتباه دولت گذشته مورد شماتت قرار دهیم، اشتباه است.

11 اردیبهشت 1396، آلمانی ‌ها به دو بانک ایرانی مجوز دادند تا برای افتتاح شعبه در این کشور اقدام کنند. این خبر در جریان دیدار فعالان اقتصادی ایران با هیات تجاری ایالت باواریای آلمان اعلام شد. قائم‌مقام امور بین‌الملل وزیر اقتصاد ایالت باواریا اعلام کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده اولین بانک ایرانی تابستان امسال و دومین بانک تا پایان سال‌جاری یا نهایتا اوایل سال آینده شعب خود را در شهر مونیخ افتتاح می‌کنند.

11 اردیبهشت 1398، در پی تشدید فشار نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد؛ پنجشنبه (دوازدهم اردیبهشت ماه) زمان اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین نیست و زمان اجرا متعاقباً اعلام می‌شود.

 

منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟