هشدار درباره احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی اصفهان باتوجه به فرا رسیدن فصل گرما و فعالیت کنه‌ها در باره احتمال شیوع تب کریمه کنگو در استان هشدار داد.
کد خبر: ۹۷۹۶۳۰
|
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۲ 20 May 2020
|
9601 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک»، محمد کشتکار روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: از یکسال پیش تاکنون هیچ موردی از بروز این بیماری در استان مشاهده و گزارش نشده است اما این فصل امکان بروز آن وجود دارد به همین دلیل باید مراقبت‌ها و اقدام‌های پیشگیرانه لازم انجام شود.

وی ادامه داد: بیماری تب کریمه کنگو نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش دام توسط نوعی کنه بروز می‌کند و تاکنون در استان شیوع بیماری تب کریمه کنگو گزارش نشده است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: کنه عامل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال می‌شود و از این رو اداره کل دامپزشکی اصفهان برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدام‌های پیشگیرانه انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه سم‌پاشی از جمله اقدام‌های پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری تب کریمه کنگو محسوب می‌شود، اضافه کرد: محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو سمپاشی می‌شود و تاکنون سه هزار و ۳۰۰ لیتر سم مصرف شده است.

وی با بیان اینکه تامین سم برای همه دامداری‌ها توسط دامپزشکی اصفهان مقدور نیست و سم پاشی تنها برای موارد کانون بیماری و گزارشی انجام می‌شود تصریح کرد: سال گذشته ۸۰۲ هزار راس گوسفند و بز، ۱۰۱ هزار و ۵۰۰ راس گاو و گوساله و بیش از ۱۵ میلیون متر مربع جایگاه‌های نگهداری دام سمپاشی شد که این برنامه امسال نیز تداوم دارد.

کشتکار با بیان اینکه دامداران باید از طریق تشکل‌ها و تعاونی‌ها نسبت به خرید سم و ضد عفونی دام و جایگاه‌ها اقدام کنند یادآور شد: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در اثر تماس با دام آلوده و گوشت آلوده به انسان منتقل می‌شود اما ویروس عامل این بیماری به شدت به سرما حساس است و در اثر سرما غیرفعال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دام در کشتارگاه‌ها با نظارت دامپزشکی ذبح و بعد از ۲۴ ساعت جمود در بازار عرضه می‌شود و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه گوشت از ابتلا به بیماری مصون می‌مانند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: شهروندان برای اطمینان از سالم بودن گوشت تازه خریداری شده، آن را بعد از ۲۴ ساعت انجماد در دمای صفر تا منفی چهار درجه سانتی‌گراد یخچال مصرف کنند.

به گفته وی بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده آن بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی اصفهان از شهروندان خواست فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.

"تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)" یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تب‌دار حاد است که توسط کنه در بین حیوانات و دام‌ها گسترش می‌یابد.

این بیماری از آسیا، آفریقا و اروپا گزارش شده و در کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع است.

شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنه‌ها) بیشتر مشاهده می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
دمای صفر تا منفی چهار درجه سانتی‌گراد یخچال ؟!!!!!!!!!!!!!

لطفا در خبر رسانی دقت کنید تا بیشتر از این سردرگم نشویم ...یخچال منفی 4 داره؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟