به گزارش «تابناک»؛ بنا بر گزارشهای منتشره از ابتلای قطعی به ویروس کرونا در بیش از ۲۱۳ کشور جهان، دقایقی پیش (حوالی ساعت ۱۰:۱۵ به وقت گرینویچ (GMT) ۷ ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۸ خرداد ۱۳۹۹ خورشیدی)، شمار مبتلایان به این ویروس در سراسر کره خاکی از مرز ۷ میلیون تن فراتر رفت.
آن گونه که آمارها نشان میدهد، کماکان آمریکا بالاترین شمار مبتلایان را در سراسر جهان دارد و آمار مبتلایانش به شدت در حال رشد است تا جایی که حدود ۲ میلیون تن از مبتلایان کووید ۱۹ (به طور دقیق یک میلیون و ۹۸۸ هزار و ۵۴۵ تن)، شهروندان این کشور هستند.
این در حالی است که حدود یک ماه پیش، یک سوم مبتلایان در جهان، شهروندان آمریکایی بودند و حالا هم شیوع ویروس در این کشور (به دلایل مختلف که التهابات در این کشور و اختلال در روند بیماریابی هم میتواند از جمله آنها باشد) کند شده و هم ابتلای پرشمار شهروندان برخی کشورهای دیگر موجب شده که روند تغییر کند؛ تغییراتی که رتبه دوم از نظر ابتلا را به برزیل داده و بعید است این رتبه تا مدتهای مدید به کشور دیگری برسد.
رتبه سوم در تعداد مبتلایان در اختیار روسیه است و اسپانیا، بریتانیا و هند در رتبههای چهارم تا ششم قرار دارند. نکته مهم در این خصوص، سقوط ایتالیا به رتبه هفتم و صعود ادامه دار هند است که با توجه به شاخصههای این کشور، میتواند مدت زیادی ادامه بیابد. دیگر نکته جالب توجه، سبقت کشورمان از ترکیه و قرار گرفتن در جایگاه دهم است که در نتیجه افزایش آمارها در هفتههای اخیر در کشورمان است.
تامل در جدول جان باختگان کووید ۱۹ در جهان هم به نکات جالب توجهی منجر میشود. نکاتی که بارزترین آنها عبور تعداد جان باختگان از ۴۰۰ هزار تن است که بر اساس آن، نرخ مرگ این بیماری در جهان تا این لحظه حدود ۱۱ درصد (دقیقا ۱۰.۵ درصد) است؛ جدولی که رتبه نخست آن هم با بیش از ۱۱۲ هزار جان باخته در اختیار آمریکاست.
رتبه دوم و سوم در اختیار بریتانیا و برزیل است و به مانند آمار مبتلایان، ایتالیا در این جدول هم نزول را تجربه کرده و در جایگاه چهارم قرار گرفته است. در این جدول هم رتبه کشورمان دهم است؛ با این یادآوری که نرخ مرگ در کشورمان به زیر ۶ درصد (دقیقا ۵.۸ درصد) رسیده که اتفاقی مبارک به نظر میرسد.
نکته جالب توجه دیگر در آمارهای رو به رشد جهانی، افزایش خوشایند آمار بهبودیافتگان است که از سه میلیون و ۴۲۲ هزار تن عبور کرده است؛ آماری که رتبه نخست آن در اختیار آمریکاست و پشت سرش برزیل و روسیه قرار دارند. در این جدول کشورمان رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.