مدیرعامل سازمان انتقال خون:

پلاسمادرمانی مرگ و میر کرونا را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد/ شیوع کرونا ارتباطی به گروه خونی ندارد/ کاهش ۱۵درصدی اهدای خون در کشور/ بدهی ۲۰۰ میلیارد تومانی بیمارستانها به انتقال خون/ پلاسما فروشی نداریم

در شاخص اهدای خون بانوان حرفی برای گرفتن نداریم. در اروپا ۵۰ درصد اهدا کنندگان خانم‌ها هستند. در ایران حدود ۴ یا ۵ درصد اهداکنندگان خانم هستند باور‌های غلطی هست که باید اصلاح شود. اهدای خون باعث کم خونی نمی شود. تازه این افراد سالانه می‌توانند ۲۴ بار پلاسما اهدا کنند.
کد خبر: ۹۸۴۵۵۶
|
۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۴ 14 June 2020
|
16308 بازدید
|
۲

تابناک اجتماعی

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: نتایج کارآزمایی پلاسما درمانی برای بیماران کووید ۱۹موفقیت آمیز بوده و میزان مرگ و میر و مدت بستری در بیمارستان را در این بیماران حدود ۵۰ درصد کاهش داده است.

به گزارش «تابناک»، دکتر پیمان عشقی در نشست آنلاین خبری با اصحاب رسانه گفت: کارآزمایی اول پلاسمادرمانی تمام شده و نتایج خوبی داشته است. گزارش آن امروز در کمیته علمی ستاد ملی کرونا مطرح می‌شود نتایج آن این بود که در بین حدود ۲۰۰ بیماری که پلاسما گرفته بودند در مقایسه با ۷۰ نفر گروه شاهد، مرگ و میر ۵۰ درصد کاهش یافته است و مدت اقامت در بیمارستان هم ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده بود.

وی افزود: میزان درمان بیمارانی که پلاسما درمانی شدند و کارشان به آی سی یو کشیده شده بود نیز بیش از ۵۰ درصد بیشتر بهبود یافتند. میزان مرگ و میر آن‌ها حداقل ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده بود. وقتی پلاسما به موقع و سریع به بیماران برسد میزان موفقیت پلاسما درمانی قابل قبول است این آمار امیدوار کننده است و سبب شد که سازمان انتقال خون کارآزمایی بالینی دوم را شروع کند و از این روش در بیماران بدحال در ۲۴ ساعت اول بستری استفاده می‌شود.
 
پلاسمادرمانی مرگ و میر کرونا را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد/ شیوع کرونا ارتباطی به گروه خونی ندارد/ کاهش ۱۵درصدی اهدای خون در کشور/ بدهی ۲۰۰ میلیارد تومانی بیمارستانها به انتقال خون/ پلاسما فروشی نداریم

عشقی گفت: در استان‌هایی که قرمز اعلام شده مانند خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، پلاسما درمانی در ۲۴ ساعت اول بستری شروع شده، ۶۰ بیمار وارد این کارآزمایی شدند تفغاوت آن با کارآزمایی بالینی اول این است که اکنون پلاسما در اخیار داریم. در کارآزمایی بالینی پلاسمای بهبود یافته کافی نداشتیم الان در حدی داریم که در ۲۴ ساعت اول به بیماران بدهیم. نتایج این کارآزمایی نیز به زودی اعلام می‌شود.

وی درباره شایعه پلاسما فروسی نیز گفت: شایعه پلاسما فروشی سازمان انتقال خون و پلاسماگیری برای تولید دارو کذب است. کیسه‌های پلاسماگیری از بهبود یافتگان فقط برای انتقال به بیماران کووید ۱۹ است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: نمی‌دانم چرا برخی در فضای مجازی مردم و بهبود یافتگان را از اهدای پلاسما برای کمک به درمان مبتلایان به کووید ۱۹ دلسرد می‌کنند. مردم بدانند کیسه‌های پلاسما نه برای تولید و نه برای ارسال به پالایشگاه است. رسانه‌ها جلوی شایعات را بگیرند. اگر می‌خواستیم پلاسما را به پالایشگاه برای تولید محصولات مشتق از پلاسما بدهیم که در همه جای دنیا به این کار جایزه می‌دهند، نمی‌گفتیم زنانی که سابقه بارداری دارند، پلاسما اهدا نکنند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: در آمریکا از یک خانم باردار پلاسما گرفتند به مریض زدند و بیمار آسیب دید. فعالیت‌های سازمان انتقال خون را رصد کنید. کسانی که این شایعات را می‌سازند و بهبود یافتگان را از اهدای پلاسما دلسرد می‌کنند. در مقابل نرسیدن پلاسمای بهبود یافتگان کرونا به شهر‌های دوردست مثل خرمشهر، سوسنگرد و میناب مسئول هستند. انتقال پلاسما کار ساده‌ای نیست. پلاسما باید در کانتیتر‌های با دمای زیر ۲۵ درجه منتقل شود و امکان انتقال پلاسما در این شرایط از مثلا مشهد به خرمشهر وجود ندارد.

وی درباره سرنوشت پالایشگاه خون در ایران نیز گفت: در مورد پالایشگاه خون در کشور نیز هیچ خبر جدیدی ندارم. برخی شرکت‌های خصوصی ادعا کرده بودند که پالایشگاه خون می‌سازند، اما فعالیت آن‌ها در حد تولید صنعتی نبود. امیدواریم بتوانند در آینده به اهداف خود برسند.

عشقی درباره شاخص اهدای خون در کشور گفت: در آستانه روز اهداکنندگان خون قبل از هر نکته‌ای به کسانی که بیش از دوبار در سال خون اهدا می‌کنند و کسانی که یکماه بعد از بهبودی از کووید۱۹ برای اهدای پلاسما مراجعه می‌کنند تبریک می‌گویم. این روز برای این است که مردم را به اهدای خون و پلاسما تشویق کنیم و روز تقدیر از ارزش‌های جانبازی است، زیرا اهداکنندگان خون برای دیگران خودشان به زحمت می‌اندازند.

وی افزود: ایمنی خون در ایران بالاست، زیرا معیار‌های اهدای خون در ایران سختگیرانه است. از دو میلیون و ۷۰۰ هزار اهدا کننده فقط دو میلیون و ۱۰۰ هزار پذیرش می‌شوند و از پذیرش حدود ۴۰۰هزار نفر به علت احتیاط‌هایی که لازم معذوریم. سختگیرانه‌ترین اصول را رعایت می‌کنیم. بر خلاف جا‌هایی دیگر دنیا که در بحران کرونا استاندارد‌ها را پایین آورده اند. ما در ایران هیچ تغییری در استاندارد‌های اهدای خون به وجود نیاوردیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: اهدای خون در دوره کرونا هیچ فرقی با قبل ندارد. همه مسائل بهداشتی رعایت می‌شود. امسال این پیش بینی را کردیم که برای تکریم بیشتر اهداکنندگان برای اهداکنندگان مستمر پکیج‌های خدمات ویژه در نظر بگیریم.

وی افزود: اپلیکیشنی را به نام قطره طراحی کرده و در اختیار اهداکنندگان قرار می‌دهیم که اهداکنندگان، به‌ویژه اهداکنندکان مستمر در جریان ارتباط دائمی با سازمان انتقال خون باشند و بتوانیم خدمات ویژه‌ای هم به آن‌ها ارائه دهیم.

عشقی گفت: از بهبود یافتگان کرونا می‌خواهم امسال به کمک بیماران کووید بشتابند، امسال شرایط خاصی داریم. برخی استان‌های کشور در وضعیت قرمز هستند و پادتن موجود در پلاسمای خون آن‌ها می‌تواند به بهبود این بیماران کمک کند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: در ۲۲ پایگاه آمادگی داریم با دستگاه پلاسماگیری بدون اینکه خونی از بهبود یافتگان گرفته شود، برای پلاسماگیری به منظور نجات بیماران اقدام کنیم. فقط یک ساعت وقت می‌گذارند. پلاسما را بگیرند و در اختیار هموطنان قرار دهد. کسانی که نذر خون کردند یا در ماه مبارک برای شفای خود و خانواده شان دعا کردند برای اهدای پلاسما تشریف بیاروند.

وی ادامه داد: در قبال پلاسمای خون و پلاکت بیماران هیچ وقت نه پولی می‌گیریم نه پولی می‌دهیم پلاسمایی که از خون بیماران می‌گیریم را می‌شود دور ریخت، چون گلبول قرمز و پلاکت بیشتر کاربرد دارند، اما این پلاسما را برای بهبود بیماران استفاده می‌کنیم و اگر این ماده برای تهیه دارو هم استفاده شود کار خلافی نیست.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: دور ریختن این پلاسما خیانت است نه در سطح ملی و نه داخلی. این کار جایز نیست. پلاسما فروشی معنی ندارد. مردم اهدای خون می‌کنند نه پولی می‌گیرند و نه پولی می‌دهند. سالی ۲۰ هزار لیتر پلاسما از خون‌های اهدایی اضافه می‌آید. این پلاسما به قدری استاندارد است که به عنوان ماده اولیه دارو آن را می‌گیرند و دارو به ما تحویل می‌دهند. دارویی ارزانتر از آنچه با پلاسمای آلمانی، اتریشی و آمریکایی تهیه می‌شود.

وی افزود: با پلاسمایی که از خون مردم گرفته می‌شود و پلاسمای بخش خصوصی اکنون۵۵۰ هزار لیتر پلاسما تولید می‌شود یعنی ۵۰۰ هزار لیتر عقب هستیم. سازمان بداشت جهانی در قبال کمبود منابع پلاسما دستورالعمل می‌نویسد که تولید آن افزایش یابد. این پلاسما را معمولا بخش خصوصی تامین می‌کند. وقتی از اهدا کنندگان ۲۴ بار در سال می‌تواند پلاسما گرفت تا مواد اولیه دارویی تامین شود باید حداقل هزینه رفت و آمد اهداکنندگان پرداخت شود این پلاسما فروشی نیست.

عشقی افزود: این حرف‌ها و شایعات به انتقال خون ربطی ندارد. مدتی سازمان انتقال خون از اهدا کنندگان پلاسما می‌گرفت. اما بر خلاف آن بخش خصوصی مبلغی را به اهداکنندگان پرداخت می‌کرد و به آن‌ها صادقانه می‌گفت با این پلاسما دارو تولید می‌کنیم، اما سازمان انتقال خون می‌گفت این پلاسما مورد نیاز مردم است و در ذیل بقیه خدمات تعریف می‌شد به همین علت پولی پرداخت نمی‌کردند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: خرید پلاسما صورت نگرفته بود، اما مردم می‌دیدند در بخش خصوصی بابت پلاسما پول می‌دهند و پلاسمای انتقال خون به همان کمپانی برای تولید دارو فرستاده می‌شد که بخش خصوصی می‌فرستاد به همین علت سازمان انتقال خون را به پلاسما فروشی متهم کردند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا میزان ابتلا به کرونا در برخی گروه‌های خونی مثل گروه خونی او کمتر است یا نه گفت: هیچ مقاله تایید شده‌ای در این زمینه وجود ندارد.

عشقی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تاثیر تحریم بر تامین اقلام مورد نیاز سازمان انتقال خون گفت: خیلی ساده انگارانه است که بگوییم تحریم‌ها در تامین تجهیزات تاثیر نگذاشته است. همه سیستم بهداشتی ما را تحت فشار گذاشته اند، اما از پس مشکلات برآمدیم.

وی گفت: مردم نگران تامین خون و فرآورده‌های خونی نباشند. اما این دوره به عنوان لکه سیاسی در تاریح سایستگذاری آمریکا به یاد خواهد ماند و دول اروپایی که اجازه نمی‌دهند هزینه دارو‌ها را رد و بدل کنیم نیز پشیمان می‌شوند. این دوره سیاه می‌گذرد مدرم نگران تامین خون و ایمنی فرآورد‌های خونی نباشند استاندارد‌ها را پایین نمی‌آوریم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون درباره ایجاد پایگاه‌های انتقال خون گفت: برای اینکه پایگاه انتقال خون ایجاد کنیم به ساختمان و نیروی انسانی ماهر و کارشناس خونگیری نیاز داریم اکنون در ۳۱ اداره کل انتقال خون ۱۸۸ پایگاه انتقال خون داریم و هر جا نیاز باشد باز هم پایگاه انتقال خون ایجاد می‌کنیم.

وی افزود: برای انتقال پایگاه‌های سیار نیز اگر جایی باشد که اعلام کنند روزانه بین ۳۰ تا ۵۰ اهداکننده خون دارند، پایگاه سیار اعزام می‌کنیم البته امکانات پایگاه‌های سیار به اندازه پایگاه‌های ثابت انتقال خون نیست.

عشقی گفت: ایران از نطر شاخص اهدای داوطلبانه خون، ایمنی خون و فرآورده‌ها خونی جز بهترین کشور‌های دنیاست در بسیاری از استان‌ها میزان دریافت خون آلوده به صفر رسیده است غربالگری سختگیرانه‌ای انجام می‌شود و در برخی استان‌ها یک در میلیون هم خون دارای تست مثبت نداشته ایم که البته این موارد از چرخه مصرف حذف می‌شوند.

وی ادامه داد: البته با سیاست جمع آوری پلاسما شاخص اهدای خون کامل از ۲۷ در هزار که بالاترین میزان در منطقه بود به ۲۵ در هزار رسیده ایم، اما ۲۵ در هزار هم از ۱۵ در هزار که میانگین منطقه است باز هم به مراتب بالاتر است.

عشقی گفت: البته در شاخص اهدای خون بانوان حرفی برای گرفتن نداریم. در اروپا ۵۰ درصد اهدا کنندگان خانم‌ها هستند. در ایران حدود ۴ یا ۵ درصد اهداکنندگان خانم هستند باور‌های غلطی هست که باید اصلاح شود. اهدای خون باعث کم خونی نمی شود. تازه این افراد سالانه می‌توانند ۲۴ بار پلاسما اهدا کنند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: ۶۰ درصد اهداکنندگان خون در کشور اهداکننده مستمر هستند. حدود ۶۰۰ هزار نفر هستند. در سمنان ۸۰ درصد اهداکنندگان مستمر هستند و این افتخاری برای کشور است.

وی درباره میزان ذخیره خونی کشور گفت: بر اساس تعاریف انتقال خون اگر ذخایر خونی برای ۵ تا ۷ روز داشته باشیم وضعیت قابل قبول است. اگر سه تا ۵ روز باشد کمبود است. زیر ۳ روز وضعیت هشدار است و ذخیره بالای ۷ روز مازاد است. ذخیره خونی ۵ روز قابل قبول است و اگر در استانی کمبود باشد از استان دیگر تامین می‌شود. اهدای خون یک فرآیند مستمر است و روز تعطیل و جشن و عزا ندارد. مردم همان طور که در سیل و زلزله به فکر هموطنان هستند در روز‌های دیگر از جمله کرونا هم باید به فکر هموطنان خود باشند.

عشقی گفت: اکنون میزان اهدای خون نسبت به سال گذشته ۱۵درصد کمتر است، اما مصرف خون بیشتر شده است. دو سه ماهی اتاق‌های عمل تعطیل بود، اما تابستان زمان عمل‌های جراحی غیر اورژانس است امیدواریم با کمک مردم این درخواست‌ها تامین می‌شود.

وی افزود: به زودی در سایت‌های استانی انتقال خون شاخص‌های مهم انتقال خون مانند میزان اهدا، ذخیره یا میزان نیاز خونی اعلام می‌شود و این کار را از ما مطالبه کنید.

مدیرعامل سازمان انتقال خون درباره تامین پلاکت فیلتر شده گفت: همه ۳۱ استان کشور به پایگاه مجهیز به دستگاه تهیه پلاکست بدون لکوسید مجهز هستند، اما این کفایت نمی‌کند. از پلاکت‌های بازیافت شده از خون کامل که از آن گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما گرفته می‌شود. پلاکتی گرفته می‌شود که استاندارد‌های کامل را ندارد به همین علت باید تولید پلاکت‌های فیلتر شده با کیفیت را افزایش دهیم.

عشقی گفت: طول عمر پلاکت سه روز بیشتر نیست. تولید پلاکت فیلتر شده مشکلاتی دارد هزینه پلاکت آفرزیس همیشه چالش برانگیز بوده بیمه‌ها در پرداخت این هزینه موانعی دارند. بیماران به ازای پلاکت فیلتر شد در بیمارستان پول می‌دهند، اما سازمان انتقال خون پولی دریافت نکرده است. همین الان بیمارستان‌ها ۲۰۰ میلیارد تومان به سازمان انتقال خون بدهکارند این خدمات هزینه دارد و بیمه‌ها یا دولت باید پرداخت کنند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: به زودی روش‌های دیگری که پلاکت مشابه آفرزیس را هم هم راه اندازی می‌کنیم تا تمام بیماران که به پلاکت نیاز دارند به پلاکت با کفیت دسترسی پیدا کنند.

وی گفت: همه پایگاه‌های انتقال خون به امکانات آفرزیس مجهز هستند فعلا از این امکانات برای تولید پلاسمای پر پادتن شده ایم و پلاسماگیری از بهبود یافتگان کرونا استفاده می‌کنیم فعلا برای تولید ماده اولیه پلایشگاه‌ها استفاده نمی‌شوند، چون افرادی تهمت‌هایی می‌زنند. از روش پلاسمافریزس برای تولید سرم ضد هاری، کزار و ضد کرونا استفاده می‌کنیم پلاکت فرزیس هم برای بیماران نیازمند تهیه می‌شود.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۵
مگر سازمان انتقال خون براي اهدا كنندگان خون پول ميدهد
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
ترساندن بهبود یافتگان به ندادن پلاسما یا ایجاد بی اعتمادی به وزارت بهداشت برای فروش پلاسما از کجا نشأت می گیرد؟!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟