به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، در حالی که فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا هنوز از مرگ "جورج فلوید" سیاهپوست به دست نیروهای پلیس این کشور و راهپیماییهای ضد دولتی در التهاب به سر میبرد، فعالان مدنی و برخی رسانههای آمریکایی با انتشار اخبار مرگ زنجیرهای دست کم ۶ سیاهپوست در چند روز گذشته، خواستار اجرای تحقیق شفاف و فوری درباره آنها شدهاند.
بنا به گزارش نیویورک تایمز، در چند روز گذشته کشف جسد یک نوجوان سیاهپوست در نزدیکی یک مدرسه ابتدایی در شهر اسپرینگ ایالت تگزاس و یافتن جسد یک مرد اسپانیایی تبار در هیوستون و سپس گزارش پلیس نیویورک از یافتن جسد یک مرد سیاهپوست که به درختی در یکی از پارکهای منهتن بسته شده بود، توجه فعالان را به مشکوک بودن مرگ این افراد جلب کرده است.
با این حال، مقامهای پلیس ایالتی در آمریکا دلیل مرگ این افراد را خودکشی اعلام کردهاند. آنها مدعی هستند که هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مرگ آنها خودکشی نبوده است، وجود ندارد.
پیش از این نیز در شهر "ویکتورویل" کالیفرنیا، جسد "مالکوم هارش" یک مرد بی خانمان که در چادر زندگی میکرد، پیدا شده بود. این مرد سیاهپوست از درختی حلق آویز بود.
همچنین در تاریخ ۱۰ ژوئن، پلیس جسد یک مرد سیاهپوست دیگر به نام "رابرت فولر" را در یک پارک شهر پالمدال کالیفرنا یافته بود. وی نیز از درختی حلق آویز شده بود.
مالکوم هارش و رابرت فولر. فعالان و خانواده های این دو مقتول میگویند خودکشی دلیل مرگ آنها نیست. منبع: نیویورکتایمز
فعالان مدنی ادعای پلیس درباره خودکشی این افراد را زیر سوال برده و می گویند که این افراد ممکن است با انگیزه نژادپرستی و انتقام از جنبش "زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد"، به قتل رسیده باشد و پلیس باید دست به تحقیق شفاف و فوری درباره دلایل مرگ این افراد بزند.
به تازگی نیز در شمال کالیفرنیا چندین طناب حلقه شده آویزان از پنج درخت در یک پارک در اوکلند پیدا شده بود. اف بی آی اعلام کرده در این مورد تحقیق می کند.
مرگ مرموز و زنجیره وار این افراد سیاهپوست و رنگین پوست در حالی توجه رسانهها را به خود جلب کرده است که خشونت و نژادپرستی پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا جنجال و اعتراض های بی سابقهای در این کشور به وجود آورد.
فعالان حقوقی در آمریکا میگویند نیروهای پلیس نگرش نژادپرستانه دارند و جدیتی در بررسی و برخورد با جرایم با انگیزه نژادی نشان نمیدهند.
بنا بر آمارهای رسمی، بیشترین کشتههای پلیس آمریکا را افراد سیاهپوست تشکیل میدهند.
بنا به تازهترین آمار تارنمای "استاتیستیکا" در سال ۲۰۱۸ ، ۹۹۶ تیراندازی مرگبار از سوی پلیس آمریکا گزارش شده است. در سال ۲۰۱۹ این رقم به هزار و چهار مورد افزایش یافته است.
این تارنما میافزاید که اکثریت این کشتهها را سیاهپوستان تشکیل می دهند.
"ژرالد هورن" استاد "دانشکده مطالعات تاریخ آمریکا و آفریقا" دانشگاه هیوستون خشونت پلیس و نیروهای امنیتی این کشور علیه سیاهپوستان و رنگین پوستان را دارای ریشه تاریخی می داند.
وی به ایرنا گفت: ریشه این مساله را باید در دوران بردهداری جستجو کرد. سیاهپوستان به اراده خود به قاره آمریکا نیامدند، بلکه به عنوان برده توسط سفید پوستها به این قاره آورده شدند.
استاد تاریخ دانشگاه هیوستون افزود: سیاهپوستان در دوران بردگی همواره در حال شورشگری و اعتراض بودند. برخی تاریخنویسان استدلال میکنند که تاریخ شکلگیری دستگاه پلیس را باید در همین دوران بردگی دید، زمانی که سفیدپوستها برای اعمال کنترل بر بردههای سیاهپوست، دست به تشکیل نهاد پلیس زدند که در چارچوب آن وظیفه کنترل و سربه راه کردن بردههای شورشی و معترض بر عهده سفیدپوست ها قرار داده شد.
هورن تاکید کرد: این روند نطفه تلاقی میان نژادپرستی و خشونت پلیس را بست که تا به امروز در ساختار پلیس آمریکا نهادینه شده است.
مساله خشونت پلیس در آمریکا اکنون چنان جدی شده است که پای نهادهای بینالمللی مستقل را به میان کشیده است.
از جمله شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه ای اعلام کرده است که این نهاد ارشد ناظر بر حقوق بشر در نشستی اضطراری، اتهامهای «نژادپرستی نظاممندِ» خشونت پلیس آمریکا علیه اعتراضهای مسالمتآمیز را بررسی میکند.
همچنین گروهی متشکل از ۶۶ ناظر حقوق بشری سازمان ملل متحد، در بیانیهای بی سابقه از خشونت پلیس و "وحشت نژادی" مدرن در ایالات متحده انتقاد کرده و حکومت آمریکا را به خشونت نژادی دولتی متهم کردهاند.
کارشناسان سازمان ملل متحد با محکوم کردن "تروریسم نژادی مدرن در آمریکا" میافزایند: آمریکاییهای آفریقاییتبار همچنان وحشت نژادی و خشونت سازمانیافته تحت نظر دولت و اشخاص را تجربه میکنند.
واکنش نیروهای پلیس به کشف اجساد حلقآویز چند سیاهپوست را باید در پس زمینه سیاستهای نژادپرستانه در سطوح مختلف نیروهای پلیس و امنیتی جستوجو کرد و این موضوع نشان میدهد که راه اصلاح ساختاری و تغییر نگرش نیروهای پلیس دشوار و طولانی خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.