صالحی امیری: ویزر ورزشکار ما را گروگان گرفت

رییس کمیته ملی المپیک گفت: ارزیابی من از مجموع مکاتبات، برگزاری المپیک توکیو است.
کد خبر: ۹۸۷۵۵۲
|
۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۷ 30 June 2020
|
12134 بازدید
|
۱


به گزارش  تابناک به نقل از ایلنا، سید رضا صالحی امیری در نشست خبری که در کمیته ملی المپیک برگزار کرد در مورد لغو یا برگزاری المپیک توکیو بیان کرد: سوم تیر ماه نامه ای از IOC به ما ارسال شد که برای بقیه کشورها هم ارسال شده بود و در خصوص برگزاری المپیک اظهاراتی داشتند. در این نامه قید شده است: "مردم ژاپن به زندگی عادی خود با رعایت پروتکل های بهداشتی برگشته اند و ۱۲ رشته ورزشی فعالیت خود را آغاز کرده اند. مشعل المپیک می تواند مانند نوری در این تونل تاریک باشد. کمیته ملی المپیک ژاپن تلاش خواهد کرد با اولویت سلامتی ورزشکاران در راه برگزاری المپیک قدم بر دارد."

او ادامه داد: ارزیابی من این است با توجه به مکاتباتی که داریم تمام دستورالعمل ها برای برگزاری المپیک است. نقشه راه برگزاری المپیک توکیو را نیز ابلاغ کرده اند. از طرفی ارزیابی این است تا آن زمان واکسن کشف می شود. ازطرفی اگر شرایط شدید شود اطلاعی از آینده نداریم که در مورد آن قضاوت کنیم اما اراده ژاپن و IOC بر برگزاری المپیک است. ژاپن هم رسما اعلام کرده از مرحله بحران عبور کرده است. ممکن است تمهیداتی در نظر بگیرند اما اصل رویداد لغو نخواهد شد.

صالحی امیری در پاسخ به این پرسش که برای کسانی که مدال بازی های آسیایی هم دارند تندیس ساخته می شود یا خیر، گفت: در اردیبهشت سال گذشته که موزه را افتتاح کردیم فلسفه ای را مبنا قرار دادیم تا نسل جدید را با نسل قدیم پیوند بزنیم. ما از پدیده ای به نام شکاف نسلی اعلام نگرانی می کنیم. یکی از سیاست های ما افتتاح موزه بود تا شکاف فرهنگی را کم کنیم. برای موزه چند فاز تعریف کردیم که اول افتتاح آن با ۲۵۰۰ شی بود. در فاز دوم افتتاح تالار مشاهیر بود و از تندیس کسانی که از المپیک ۱۹۴۸ لندن تا ۲۰۱۶ مدال گرفتند رونمایی می‌کنیم. فاز سوم افتخار آفرینان آسیایی و جهانی خواهد بود.

او افزود: تا فروردین ۱۴۰۰ رونمایی از تندیس ۵۶ المپین مدال آور و ۱۲ پاراالمپین قهرمان را داریم. در ۱۴۰۰ قهرمانان آسیایی و جهانی هم تندیس و ویترین خواهند داشت. همچنین ساخت موزه دائم ملی ورزش را دنبال می کنیم. موزه ملی ورزش پویا خواهد بود.

صالحی امیری در مورد تعیین شاخص بودجه گفت: بودجه رابر ای فدراسیون ها به سه دسته تقسیم کردیم؛ ۱- برای کمک به هزینه های جاری فدراسیون ها به جز فوتبال که ۳۰ میلیارد تومان است. ۲- ۳۰ میلیارد تومان کمک غیر مستقیم به فدراسیون هابرای اعزام ها، پاداش ها و سایر هزینه های اردویی. ۳- از این ۳۰ میلیارد، ۵ میلیارد آن تخصیص مستقیم برای فدراسیون های المپیکی ها است. در مجموع به فدراسیون ها ۶۰ میلیارد تومان کمک مستقیم و غیر مستقیم خواهیم داشت.

او در مورد گلایه کشتی از بودجه خود تاکید کرد: کشتی اولین بودجه را در سال ۹۹ دریافت می کند و بودجه مصوب آن دو و نیم میلیارد تومان است و بودجه آن در وزارت ۱۳ تا ۱۵ میلیارد تومان است. البته نیاز کشتی بیشتر از این است. دو راه بیشتر نداریم یکی جذب اسپانسر که دبیر در این زمینه موفق بوده است و گفته ۲۵ میلیارد تومان کمک گرفته است. دوم کمک ویژه سازمان برنامه ریزی بودجه است که ۲ میلیارد تومان به کشتی دادند و ما هفته گذشته آن را به حساب کشتی واریز کردیم. کل کمک سازمان برنامه ریزی و بودجه ۱۰ میلیارد تومان است.

صالحی امیری در پاسخ به اینکه دبیر مدعی شده ۲ میلیارد مربوط به بودجه باقیمانده کشتی از سال ۹۸ بوده که به حساب کمیته واریز و آنها برای کشتی واریز کردند گفت: بحث بودجه فنی و تخصصی است. ۳۱ فروردین بودجه ها بسته می شود و اگر یک ریال مانده باشد باید به خزانه برگردد. از آن تاریخ هر عملیات مالی صورت گیرد مربوط به ۹۹ است. فرمایش دبیر را قبول دارم.

رییس کمیته ملی المپیک در مورد اینکه چه تضمینی وجود دارد که برنامه‌های موزه سالهای آینده دنبال شود، تاکید کرد: ما برنامه ها را از شخص خارج کردیم و موزه را نیز ثبت ملی و جهانی کرده ایم. هیات امنای موزه ترکیبی از مقامات کشور است. اشخاص حقوقی آن وزیر ورزش، رییس پارالمپیک و رییس کمیته ملی المپیک است و بقیه شخصیت های حقیقی و حقوقی خارج از دستگاه ورزش هستند مثل شهردار تهران و وزیر میراث فرهنگی. بنابراین اگر اراده ای داخل ورزش برای انحلال آن شکل بگیرد عملا امکان پذیر نیست.

صالحی امیری در مورد پرونده تعلیق جودوی ایران گفت: مناقشه ای بین ما و فدراسیون جهانی شکل گرفت و معتقدیم رفتار فدراسیون جهانی سیاسی و غیرحرفه ای بود و به نوعی به دنبال اجرای یک ماموریت سیاسی است. در پنج مرحله مراتب اعتراض خود را نسبت به رفتار رییس فدراسیون جهانی جودو به IOC اطلاع دادیم. تا آن روز سابقه نداشته فدراسیون جهانی وارد یک رفتار غیر حرفه ای شود که ورزشکار ما را در یک رویداد جهانی گروگان بگیرد و مربی را از سالن خارج کند و ورزشکار را وادار به گرفتن تصمیمات غیر حرفه ای کند که ورزشکار راضی به آن کار نبود.

او ادامه داد: ویزر(رئیس فدراسیون جهانی جودو) بعد از انتخابات فدراسیون جودوی ایران با ما مکاتبه کرد و تهدید کرد نباید تغییرات در فدراسیون انجام شود و ما هم پاسخ دادیم انتخابات در فضای دموکراسی انجام گرفت. سپس به ما نامه تعلیق را ارسال کرد. سپس به ما گفت برای گفتگو به مجارستان بیایید اما ما آمادگی نداشتیم و به امارات رفتیم که جلسه دو سه ساعته گذاشتیم. ادبیات او تعلیق بود و ما از رفتار سیساسی ویزر شکایت کردیم و به CAS هم منعکس کردیم. ۲۳ شهریور به دادگاه CAS می رویم که سه نفر از ایران در جلسه حاضر خواهند شد. از آن طرف سه نفر می‌آیند که هر سه ایرانی هستند. این نشان می دهد ویزر فاقد مستندات است و به جای سند شاهد می فرستد. ورزشکار ما اوایل می خواست برگردد اما ویزر اجازه نداد و این از نظر ما گروگان گیری است. من باور دارم در صورت رسیدگی عادلانه جودو ایران رفع تعلیق خواهد شد و انتظار ما هم رسیدگی عادلانه است.

او در مورد گلایه فرزانه فصیحی دونده سرعت گفت: سه مسیر برای کمک به ورزشکاران است که همه از طریق فدراسیون است. برای کسانی که کسب سهمیه المپیک کردند یک سال هر ماه ۵ میلیون و مجموعا ۶۰ میلیون طی دو قسط پرداخت می شود. قسط اول توسط وزارت ورزش و قسط دوم که ۳۰ میلیون است توسط ‌کمیته در نیمه دوم ۹۹ است. راه دوم پاداش رویدادهای آسیایی و جهانی است یکی پای سکو است که ما پرداخت می کنیم و مستقیم است. تاکنون هیچ مورد نبوده که پرداخت نشود. حتی اگر بعدا رنگ مدال ورزشکار تغییر کند هم پرداخت می کنیم. راه سوم پرداخت‌های ۵۰۰ دلاری IOC برای ۱۰ ورزشکار است که معادل ریالی آن به فدراسیون پرداخت می شود. کیانوش رستمی و فصیحی فقط گلایه داشتند که آنها را پیگیری می کنیم.

صالحی امیری در مورد اساسنامه فدراسیون های ورزشی گفت: وزارت ورزش چند سالی اساس نامه فدراسیون ها را پیگیری کرد. تا جایی که مطلع هستم ایراداتی دارد و در مسیر رفت و برگشت به دولت و شورای نگهبان است.

او در مورد حسین رسولی پرتابگر دیسک که برای اردو به بلاروس رفت و برنگشته است، تاکید کرد: رسولی از امیدهای ما در آسیا و المپیک است. تخریب او خلاف مصلحت ورزش قهرمانی و دوومیدانی است. اگر کسی برای انگیزه ای مانند ازدواج از ایران رفته نباید مورد مزمت قرار بگیرد. باور داریم باید کماکان حمایت مالی را از او داشته باشیم. صاحب نظران و مربیان او معتقد هستند آینده در خشانی دارد و هر اقدام تخریبی علیه او را نمی پسندیم. ما مانعی برای او ایجاد نخواهیم کرد. ۵۰۰ دلار بورسیه او قطع نشده و در بلاروس در حال تمرین است و اظهار علاقه کرده به ایران برگردد.

صالحی امیری در مورد حمایت از رشته های پایه و پر مدال تصریح کرد: اگر هدف گذاری ما رسیدن به قدرت های المپیک ۲۰۲۴ و بازی های آسیایی دوره های بعد است، لازم است از الان روی رشته های پر مدال سرمایه گذاری کنیم. آقای سجادی به همراه تیمی برنامه ریزی روی این موضوع را آغاز کرده است تا در ۲۰۲۴ پاریس یا ۲۰۲۸ لس آنجلس شاهد درخشش این رشته ها باشیم. تا زمانی که در این رشته ها موفق شویم نباید انتظار رسیدن به کشورهای تراز اول جهان در المپیک را داشته باشیم.

وی در خصوص اینکه چرا در سه سال گذشته در بحث رشته های پرمدال کار نشده است و اکنون دارد برنامه ریزی می شود، گفت: اصلا چنین نیست. در رشته های پر مدال کار شده و بعد از ۴۸ سال در واترپلو روی سکو رفتیم. در دوومیدانی هر روز شاهد جهش هستیم. فرزانه فصیحی و تفتیان و رسولی محصول همین فضا هستند. البته این جهش حد مورد انتظار ما نبوده است. در حوزه ورزش و قهرمانی هم باید در سال جهش تولید، نیز جهش داشته باشیم.

رییس کمیته ملی المپیک در مورد گلایه تیراندازان از نداشتن فشنگ گفت: تیراندازی جزو رشته های پر مدال است و هر چه سرمایه گذاری کنیم نتیجه آن را در المپیک و بازیهای آسیایی می بینیم. نکته مهم در مورد تیراندازی بحث فشنگ است. تولید داخل از نظر قهرمانان کیفیت لازم را ندارد و باید وارادت داشته باشیم اما هزینه واردات هم سنگین است. قرار است بتوانیم از طریق دولت و گمرک معافیت گمرکی بگیریم و یا با حداقل گمرکی باشد. می‌خواهیم مجوز دولت و نیروهای مسلح را بگیریم. خود قهرمانان به ما گفته اند تفاوت زیادی بین فشنگ های داخلی و وارداتی وجود دارد. در مجموع دادگر مدیر موفقی است و بدهی های گذشته را تسویه کرد و زیر ساخت ها را تکمیل کرده است.

رئیس کمیته ملی المپیک درباره شفاف نبودن مصوبات هیات اجرایی گفت: همه چیز در کمیته ملی المپیک شفاف است. آقای سعیدی دبیر کل کمیته و سخنگوی هیات اجرایی است و می‌توانید از او سوالات خود را بپرسید. همه تصمیمات و پرداخت ها شفاف است. امسال قراردادها را هم روی سایت گذاشته‌ایم. ما در فضای شیشه‌ای زندگی می کنیم و باید بپذیریم همه چیز در فضای شیشه‌ای شفاف است.

صالحی امیری در مورد کمک IOC و انوک به‌ کشورهای عضو گفت: ۱۱ میلیون دلار بین ۲۰۶ کشور توزیع می شود که هنوز سهم ما مشخص نشده است.

رییس کمیته ملی المپیک در مورد تعیین تکلیف کمیسیون ورزشکاران و 8 کمیسیون دیگر گفت: دوره ریاست هشت کمیسیون تمام شده است که قرار است یا رییس جدید داشته باشند یا همان افراد ادامه کار دهند. برای ۴ کمیسیون در هیات اجرایی تصمیم گیری شد. در آیین نامه کمیسیون ورزشکاران اصلاحات انجام گرفت و در هیات اجرایی تصویب شد و قرار شد خانم طاهریان و سعیدی با همکاری اعضای کمیسیون ورزشکاران در جلسه ای رییس و نایب رییس انتخاب شود. در مورد نفراتی چون کیمیا علیزاده و یوسف کرمی طبق آیین نامه هر فردی سه جلسه نباشد از علی البدل ها جایگزین می شود.

او در پاسخ به این پرسش که چرا برای آرامش روانی ورزشکاران برنامه ای در نظر گرفته نشده است، تصریح کرد: مسئله کرونا جهانی است و همه کشورها و ورزشکاران از این وضعیت خسارت دیده اند. وقتی پدیده‌ای جهانی است، خسارت آن هم همگانی است. نکته مهم این است باید برنامه ای برای کاهش خسارت و آسیب ها داشته باشیم که این کار دارد انجام شود. قهرمانان با رعایت پروتکل های بهداشتی می توانند در آکادمی ملی المپیک تمرینات آمادگی جسمانی خود را داشته باشند.

او در پاسخ به این پرسش که حذف شرایط سنی از قانون منع به کار بگیری بازنشسته ها و بازنشسته شدن دبیر کل کمیته ملی المپبک گفت: بخشنامه ای دولت صادر کرده است مبنی براینکه بدون شرط سنی، کسانی که مدرک تحصیلی لیسانس دارند با 30 سال سابقه کار بازنشسته شوند و کسانی که مدرک تحصیلی فوق لیسانس دارند با 35 سال سابقه کار بازنشسته شوند. از نظر حقوقی رییس جمهور رییس امور استخدامی و سازمان برنامه ریزی و بودجه است و این ابلاغی هم که اخیرا به ما شده به منزله ابلاغ رییس جمهور است. یک حقوقدان به من گفت اگر ابلاغ رییس جمهور باشد حقوقی و لازم الاجرا است.

او ادامه داد: اما نظر من این است که ایرادی به این بخشنامه ها وارد است چراکه استثنا قائل نشده اند. البته شورایی در امور استخدامی وجود دارد که به موارد خاص رسیدگی می کند مثلا اگر به فردی نیاز است، تا 40 سال سابقه کار در سمت خود باقی بماند و این شورا بررسی و تصمیم گیری می کند. اینکه وزارت ورزش چه روشی برای مدیریت این مسئله دارد را باید از خود وزارت ورزش سوال کنید. در مورد همکارم باید بگویم از عملکرد سعیدی راضی هستم و او دلسوزانه کارهایش را انجام می دهم و من کتبا تقاضای تداوم حضور او را داشته ام.

صالحی امیری در مورد پرداخت نشدن کمک به فرزانه فصیحی و کیانوش رستمی گفت: پول فرزانه فصیحی و کیانوش رستمی را به حساب فدراسیون هایشان ریختیم ولی آنها برای پرداخت حقوق پرسنل از آن برداشت کردند. ما با روسای فدراسیون های وزنه برداری و دوومیدانی صحبت کردیم و قرار شد فعلا علی الحساب پاداش آنها را پرداخت کنیم و بعد با فدراسیون حساب و کتاب کنیم.

او در پاسخ به این پرسش که دیدگاه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در مورد ورزشکارانی که از کشور خارج شدند یکی نیست، گفت: من تحلیل شخصی خود را گفتم و موضع من سازمانی نیست. ما گردش نخبگان و فرار نخبگان را در جامعه داریم. گردش نخبگان مربوط به افرادی است که از کشور می روند و برمی‌گردند. ما نباید عامل گریز باشیم و باید مهاجرت را به رسمیت بشناسیم. هیچ یک از افرادی که از جامعه ورزش مهاجرت کردند، سیاسی نیستند. نباید با ایجاد ترس و دغدغه آنها را برانیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
از وقتی شماها امدین در این دولت....!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟