رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایجاد دوگانگی "جان و نان" و "عزاداری و سلامت" غلط است و هر دو باید در کنار هم و با رعایت پروتکلهای بهداشتی باشند، اظهار داشت: مراسم عزاداری شهادت سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) باید در سراسر کشور، با شکوه و رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی برگزار شود.
به گزارش «تابناک»؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: امسال ماسک گذاری و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از سوی عزاداران و عدم تجمع و تراکم در یک مکان نیز جزو شکوه مراسم عزاداری امام حسین (ع) است.
رییس جمهور تاکید کرد که این مراسم عزاداری با برنامه ریزیهای دقیقی که انجام شده، باید به گونهای برگزار شود که نه تنها بهانهای در اختیار معاندین قرار نگیرد بلکه ایران را به الگویی برای سایر کشورها و شیعیانی تبدیل کند که مراسم عزاداری امام حسین (ع) را برگزار میکنند.
روحانی با بیان اینکه زندگی ملت ایران با عشق به امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا و سوگواری برای سیدالشهدا عجین شده و ایرانیها همواره توجه خاصی نسبت به اهل بیت (ع) و به ویژه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) دارند، گفت: فرهنگ عاشورا و کربلا به عنوان فرهنگی بلند و منجی برای ملت ایران همواره محترم بوده و در حقیقت انقلاب، اخلاق و تعاون را مدیون امام حسین (ع) هستیم.
رییس جمهور افزود: اینکه ملت ایران در برابر زورگویی آمریکا ایستاده و مقاومت میکند به خاطر درسپذیری از فرهنگ عاشوراست و همین فرهنگ، مردم ما را استوار و مقاوم کرده است.
روحانی با اشاره به تجربه خوب برگزاری محافل مذهبی در ماه مبارک رمضان و نحوه رعایت پروتکلها در این ماه از سوی مردم، گفت: خوشبختانه برگزاری مراسم مذهبی در ماه مبارک رمضان به گونهای بود که هیچکس حتی معاندین نتوانستند بگویند که ماه رمضان موجب گسترش شیوع بیماری شده است و در ماه محرم نیز باید به گونهای مراسم عزاداری برگزار شود تا در آن پروتکلهای بهداشتی به خوبی رعایت شود.
رییس جمهور اظهار داشت: اصلِ عزاداری باید باشکوه و با عظمت مانند سالهای گذشته برگزار شود؛ با این تفاوت که امسال استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری و عدم تجمع و تراکم در یک مکان هم جزئی از شکوه مراسم عزاداری خواهد بود و باید به گونهای این مراسم انجام شود که عزاداری امام حسین در ایران به الگویی برای سایر کشورها در این زمینه تبدیل شود.
روحانی تاکید کرد: هیچکس نمیتواند میان دین و علم فاصله ایجاد کند و امیدواریم امسال فضای محرم با تلاش همه متولیان و مردم فضایی حسینی، عاشورایی و توام با رعایت دستورالعملهای بهداشتی باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود نیز با اشاره به اعمال تحریم از سوی دشمنان در سالهای اخیر و شرایطی که شیوع بیماری کرونا در ماههای گذشته برای مردم بوجود آورد و زندگی آنها را با سختیهایی مواجه کرد، گفت: ملت بزرگ ایران در طول این دو سال و چند ماه تحریم و پنج ماه مبارزه با بیماری کرونا نشان داد که توان و قدرت کافی را برای مقابله و ایستادگی در برابر فشارها دارد.
ملت ثابت کرده است که در برابر فشار دشمنان هرگز به زانو درنخواهد آمد
رییس جمهور افزود: این ملت بزرگ به خوبی ثابت کرده است که در برابر فشار و زیادهخواهی دشمنان هرگز به زانو درنخواهد آمد و با اراده، یاری و تعاون یکدیگر هر مشکل بزرگی برای مردم سهل و آسان شده است.
روحانی با اشاره به ضرورت امیدآفرینی در جامعه برای حل مشکلات گفت: یأس باید از بین برود، چون اگر ناامیدی جامعه را فرا بگیرد موفقیتی در کار نخواهد بود؛ ما همواره به آینده و کسب موفقیت امید داریم و میدانیم در نهایت پیروزی و موفقیت در اختیار ملتمان قرار خواهد گرفت.
رییس جمهور تدبیر و برنامه ریزی صحیح را از دیگر الزامات مورد نیاز جامعه برای عبور از سختیها و مشکلات برشمرد و افزود: امروز در کشور همه بخشها با برنامهریزی مناسب به وظایف خود به خوبی عمل کردند که توانستهایم در مقابله با بیماری کرونا به موفقیت برسیم و اگر یکی از این بخشهای درمانی، اجتماعی، فرهنگی و تولید کارِ خود را به خوبی انجام نمیداد نمیتوانستیم موفق شویم.
روحانی تصریح کرد: اگر در داخل کشور ماسک ان.۹۵، دستگاه ونتیلاتور، گان و دارو تولید نمیکردیم و نگاهمان به بیرون بود، امروز در مقابله با کرونا با مشکلات زیادی مواجه بودیم، اما با تلاش همه بخشها علیرغم تحریم و سختیهای عدیده شاهد مشکل حادی در این راستا نبودیم.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت با همه توان تلاش میکند تا از مشکلات مردم بکاهد، اظهار داشت: در همین ایام دو مصوبه برای کمک به مستاجران داشتیم که از جمله آن اعطای وام برای تهیه ودیعه مسکن با نرخ ارزان قیمت ۱۳ درصد بوده است.
وی روحانی افزود: در دیگر بخشها و کمک به کسب و کارها و افراد جامعه دولت مداوم تلاشهای گوناگون خود را انجام داده است.
رییس جمهور با بیان اینکه امروز ملت ایران با همه توان در زمینه تولید و فعالیت اقتصادی حضور دارد، گفت: افتتاح پروژههای گوناگون در بخشهای گوناگون که هر پنجشنبه انجام میشود، نشان از این است که کشور در حال تلاش و فعالیت است.
روحانی با اشاره به اینکه امروز رفع نیازهای بهداشتی، غذایی و درمانی مردم در اولویت است و همه بخشها در این زمینه تلاش میکنند، گفت: پس از گذشت چند ماه از شیوع جهانی ویروس کرونا، تقریبا همه کشورها به این نتیجه رسیدند که باید تمرکز بر نظام بهداشتی باشد و اقداماتی مانند استفاده از ماسک، دوری از تجمعات، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و مسائل بهداشتی انجام شود تا مردم نیازی به مراجعه به مراکز درمانی نداشته باشند.
رییس جمهور با بیان اینکه در ابتدای شیوع بیماری اغلب کشورها به سراغ ایجاد ممنوعیتهای کلی و تعطیل کردن تمامی بخشهای جامعه رفتند، اظهار داشت: هنگامی که ممنوعیت کلی برقرار میشود زندگی مردم با مشکلات گوناگونی مواجه خواهد شد لذا پس از مدتی همه به این نتیجه رسیدند که باید بازگشاییها با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود و راه حل این است که اصول بهداشتی در جوامع رعایت شده و نظارتهای سختگیرانه نیز اعمال شود.
وی با اشاره به ضرورت حفظ نشاط و روحیه جامعه گفت: اگر جامعهای روحیه خود را ببازد و دچار افسردگی شود و مدام اضطراب به جامعه القا شود، نمیتواند در انجام کارهای خود موفق شود. البته ترس معقول صحیح است و مردم میبایست از این بیماری به عنوان بیماریِ خطرناک، ترس داشته باشند تا اصول بهداشتی را رعایت کنند، اما بین ترس معقول با اضطراب تفاوت وجود دارد.
رییس جمهور ادامه داد: باید در تبلیغات بر اصولی که مردم برای مقابله با بیماری انجام بدهند، تاکید کنیم، اما میبایست بر اصل تولید هم تاکید داشته باشیم؛ یعنی زمانی که به مردم میگوییم باید از ماسک استفاده کنید باید ماسک به وفور و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار داشته باشد.
روحانی با تجلیل از مسئولیتپذیری و روحیه فداکاری، تعاون و یاری یکدیگر در میان مردم ایران به ویژه در ایام خاص سال مانند عرفه و ایام محرم و صفر گفت: ان شاءالله امسال مراسم دعای عرفه نیز در مساجد و محافل با رعایت پروتکلها با شکوه و به خوبی برگزار خواهد شد.
رییس جمهور ادامه داد: افرادی که تمکن مالی دارند در ایام عید قربان در حد توانشان با قربانی کردن و تقسیم گوشت آن میان فقرا به آنان یاری کنند.
روحانی تاکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند که بیماری کرونا را نباید کوتاهمدت و مختص به چند ماه در نظر بگیرند بلکه باید برای کل سال و شاید ماههای سال آینده و تا زمانی که واکسن این بیماری تولید شود و به تایید برسد، آمادگی داشته باشیم و برای بلندمدت برنامهریزی و نظارت کرده و در برابر تخلفات با قدرت بایستیم.
رییس جمهور افزود: خوشبختانه بر اساس گزارشها در برخی از استانها با اجرای پروتکلها و تلاش مردم توانستهایم از پیک بیماری عبور کنیم و در برخی استانها نیز که در حال ورود به پیک بیماری هستیم، باید مراقبتهای بیشتری اعمال کنیم.
مشروح سخنان رئیس جمهور متعاقبا منتشر میشود.