بانک ملی ایران به عنوان مهمترین بانک کشور همواره در رفع فقر و محرومیت از کشور و ایجاد توسعه پایدار پیشرو و طلایه دار بوده است. این بانک به مقوله محرومیت زدایی توجه زیادی داشته است.
به گزارش تابناک اقتصادی، از لحاظ علم اقتصاد توسعه با رشد تفاوت زیادی دارد. رشد را میتوان افزایش ثروت و پیشرفت یک کشور در اعداد و ارقام دانست. البته رشد هم مقوله بسیار مهمی است. توسعه، همه جانبه، پایدار و دراز مدت و برای همه جامعه است. رشد یک کشور امکان دارد فقط به سود اقویا باشد و به زیان فقرا و اقشار ضعیف، ولی توسعه پایدار و متوازن به سود همه جامعه و از جمله فقرا است. در فرهنگ دینی اسلامی و به ویژه شیعی ما توجه به نیازمندان و محرومان محور اصلی اقتصاد است. البته غربی ها نیز در توسعه پایدار به این مقوله توجه دارند.
توسعه پایدار محورهای زیادی دارد که اصلی ترین آن محرومیت زدایی از کشور و کاهش فاصله طبقاتی است. رشد متوازن و توسعه پایدار با کاهش فقر و فاصله طبقاتی ایجاد می شود. امروز امنیت نیز یک بعدی و نظامی نیست و امنیت چند بعدی شده است و فقر عامل اصلی ناامنی است. به عبارتی محرومیت زدایی محور اقتصاد کشور و این اقتصاد محور امنیت است.
یک تفاوت بنیادی انقلاب اسلامی با دوران سابق توجه به محرومان است. در زمان شاه حلقه نزدیک به وی همه قدرت ثروت را در دست داشتند و افزایش فاصله طبقاتی فزاینده در نهایت پابرهنگان و زاغه نشینان را به سوی سقوط شاه سوق داد. امام (ره) با تکیه بر محرومان انقلاب کرد و طی 40 سال اخیر این قشر مورد توجه نهادهای انقلاب بوده است. از کمیته امداد و بنیاد مستضعفان که بگذریم در میان بانک ها واقعا بانک ملی ایران با اقدامات خود جزو موفق ترین بانک ها در این زمینه بوده است.
بانک ملی ایران به عنوان مهمترین بانک کشور همواره در رفع فقر و محرومیت از کشور و ایجاد توسعه پایدار پیشرو و طلایه دار بوده است. این بانک به مقوله محرومیت زدایی توجه زیادی داشته است. طی این سال ها با شعار پیاپی سالیانه از سوی رهبر انقلاب بر محور فقر زدایی و رشد اقتصادی، بانک ملی ایران این امر را محور اقدامات خود قرار داده است. بانک ملی ایران با استفاده از توانمندیها و ظرفیتها، تلاش خود را در راستای تحقق بخشیدن به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل و ایجاد رونق در چرخه اقتصادی استان و رفع محرومیت به کار بسته است. زنده ماندن و رونق بخش روستایی و کشاورزی که محور اقتصاد کشور است هدف اصلی بانک ملی ایران در این زمینه است.
تعدادی از این اقدامات به قرار زیر هستند:
-رفع مشکلات روستاییان و عشایر کشور
-تسهیلات اشتغال زایی و ازدواج
-تسهیلات خاص مددجویان
-امضای تفاهمنامههای متعدد با استان های کشور و اجرای آنها
-سرمایه گذاری در جهت توسعه زیرساخت ها، عمران، کارآفرینی و ایجاد اشتغال
-حمایت از سرمایه گذاری و تامین مالی طرح های صنعتی، کشاورزی و خدماتی
البته موارد فوق فقط تعداد اندکی از اقدامات بیشمار بانک ملی ایران در این زمینه است. همچنین این بانک در سال 1399 با عنوان جهش تولید نیز اقدامات زیادی در رفع چهره فقر از کشور به خصوص مناطق محروم در دست اجرا دارد.