اقتصاد در گذر زمان

از «وزیر مالیه شدن محمود بدر» تا «سقوط کم سابقه ارزهای دیجیتالی»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۰۴۴۹۴
|
۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰ 24 September 2020
|
4378 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

3 مهر 1316، محمود جم، نخست ‌وزیر هیات دولت را به این شرح معرفی کرد: مجید آهی وزیر طرق، علی ‌اصغر حکمت وزیر معارف، عنایت ‌اله سمیعی وزیر امور خارجه، دکترمتین دفتری وزیر عدلیه، محمود بدر وزیر مالیه، سرلشکر امیرفضلی کفیل وزارت جنگ، ابوالقاسم فروهر کفیل وزارت کشور، حسین علاء رییس اداره کل تجارت، احمد حسین عدل کفیل اداره کل فلاحت.

3 مهر 1321، دولت لایحه انتشار دو هزار میلیون ریال اسکناس به منظور تهیه خواربار و معاملات خارجی به مجلس برد.

3 مهر 1323، دولت شوروي ضمن يادداشتي به نخست وزير ايران تقاضاي كسب امتياز تجسس و استخراج نفت مناطق سمنان، گرگان، مازندران، گيلان و آذربايجان را مطرح كرد.

3 مهر 1330، ابراهیم زند رییس کل بانک مرکزی به سمت سفیر ایران در اسپانیا منصوب شد و علی ‌اصغر ناصر کفیل بانک ملی شد.

3 مهر 1334، سازمان برنامه سی ‌و هشت مولد و سی و دو ترانسفورماتور و مقداری کابل برای تکمیل برق کشور خریداری کرد. همچنین در این روز، قانون سازمان بیمه ‌های اجتماعی کارگران کشور به مرحله اجرا درآمد.

3 مهر 1344، راه‌ آهن تهران- تبریز شروع به کار کرد.

3 مهر 1347، اراضی جاده قم، ملی اعلام شد.

3 مهر 1352، بين ايران و يك شركت آمريكايي پيمان جديدي راجع به اكتشاف نفت منعقد شد.

3 مهر 1357، بانک مرکزی اعلام کرد که طی سه‌ هفته اخیر بیش از یک میلیارد دلار از کشور خارج شده است.

3 مهر 1390، صندوق بین ‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش های موسوم به چشم ‌انداز اقتصادی جهان به بررسی میزان تورم در کشورهای مختلف پرداخته و در این گزارش میزان تورم برآورد شده برای ایران در سال جاری میلادی را ۵/۲۲ درصد پیش بینی کرده است. بر اساس این گزارش، در میان ۱۶۱ کشور در حال توسعه که بالاترین تورم ها را دارند، ایران سومین رتبه تورم بالا را به خود اختصاص داده است.

3 مهر 1391، دلار با نرخ ۲۴۰۴ تومان در روز آغاز به کار «مرکز مبادلات ارزی» کشف قیمت شد؛ به این ترتیب پس از ماه ‌ها بحث، بررسی و نهایتا سیاست ‌گذاری، نرخ رسمی جدیدی برای دلار در بازار ارائه شد؛ این قیمت در قالب طرحی به نام «پنجره واحد مبادلات ارزی» پا در بازار ارز گذاشت تا نیاز وارد‌کنندگان کالاهایی با اولویت سوم تا دهم را به مرور با قیمت ‌هایی نزدیک به قیمت بازار آزاد برآورده سازد.

3 مهر 1392، سومین جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی پس از پایان هیات دولت برگزار شد. در این جلسه وزرای اقتصادی دولت و معاون برنامه‌ ریزی و نظارت راهبردی رییس‌ جمهور حضور داشتند. ریاست جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بر عهده اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور بود. این سومین جلسه دولت یازدهم در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی بود که برگزار شد.

3 مهر 1394،  بانک مرکزی ایران در یک گزارش رسمی، خروج رشد اقتصادی کشور از زیر صفر را پس از ۸ فصل اعلام کرد.

3 مهر 1396، شیخ ‌محمد بن ‌عبدالرحمن آل ‌ثانی، وزیر خارجه قطر گفت تحریم‌ های طراحی شده به رهبری عربستان باعث شده کشورش از لحاظ اقتصادی به ایران نزدیک ‌تر شود.

3 مهر 1397، دو لایحه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» و «پالرمو»  از لوایح چهارگانه که دولت به توصیه FATF به مجلس ارائه کرده بود، اصلاح شد. این دو لایحه پیش‌تر به استناد نظر مشورتی هیات‌عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، ازسوی شورای نگهبان برای رفع ایرادات به مجلس بازگشت؛ ایراداتی که عمدتا شکلی اعلام شد و در برخی موارد نیز هیات‌عالی آنها را مغایر با سیاست‌های کلی نظام خواند. با این همه مجلس بخش عمده‌ای از ایرادات را اصلاح و با پافشاری بر نظر خود مبنی‌بر موافقت با این دو لایحه، آنها را برای تایید نهایی به مجمع تشخیص مصلحت فرستاد.

3 مهر 1398، به نقل از رویترز، پس از آن که یک پلتفرم معاملات ارزی در بورس نیویورک نام بیت کوین را از فهرست ارزهای مجاز برای معاملات آتی حذف کرد، ارزش بیت کوین با سقوط ۱۵ درصدی به ۸۳۷۷ دلار رسید که پایین ترین سطح به ثبت رسیده  برای این ارز محبوب در طول سه ماه اخیر محسوب می شود. علاوه بر بیت کوین ارزش دیگر ارزهای دیجیتالی نیز با سقوط های سنگینی همراه بود تا جایی که ارزش اتریوم با کاهش ۱۵.۸۴ درصدی به ۱۶۹.۶۸ دلار، ارزش بیت کوین کش با کاهش ۲۲.۶۱ درصدی به ۲۲۶.۵۶ دلار، ارزش لایت‌کوین با کاهش ۱۵.۴۱ درصدی به ۵۷ دلار، ارزش استلار با کاهش ۱۴.۷۴ درصدی به ۰.۰۵۴ دلار، ارزش مونرو با کاهش ۱۴.۲ درصدی به ۵۹.۴۰ دلار، ارزش دش با کاهش ۱۶.۲۵ درصدی به ۷۳.۸۱ دلار و ارزش زد کش با کاهش ۳۶.۳۲ درصدی به ۱۶۹.۶۸ دلار رسید.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟