به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا ازنیوز، این تحقیق بر روی جمعیت حشرات متمرکز شده است و شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد امواج گوشی همراه درواقع به حشراتی آسیب میرساند که برای زندگی روزمره ما حیاتی هستند.
این تحقیق توسط اتحادیه حفاظت از طبیعت و تنوع زیستی در آلمان با مشارکت سایر گروههای علمی انجامشده و یک فرایند تحلیل بیش از ۸۰ مطالعه مستقل در مورد تاثیرات تشعشعات گوشی همراه است.
آنچه محققان دریافتند این بود که از ۸۳ مطالعهای که بررسی کردند، ۷۲ مورد از آنها ارتباط واضحی بین تابش و اثرات منفی بر روی حشرات مانند مگس و زنبور نشان داده است.
نتایج تحقیقات نشان داد، اشعه حاصل از گوشی همراه و وای فای میتواند سلولهای زنده را بهویژه با جذب یونهای کلسیم با سرعت بالاتر از حد طبیعی مورد تاثیر قرار دهد.
مطالعات حاکی از آن است که این تغییر و سایر تغییرات میتوانند تاثیرات مخربی بر روی حشرات داشته باشند. این امر باعث میشود که آنها از چرخههای معمول خوابوبیداری خود خارج شوند و حتی در معرض بیماری قرار گیرند. اگر این تاثیرات گسترده باشد، مطمئنا میتواند کاهش جمعیت برخی از گونههای مهم را به همراه داشته باشد.
یوهانس انسل از اتحادیه حفاظت از طبیعت و تنوع زیستی (NABU) در بیانیهای اعلام کرد: "نتایج این مطالعه نشان میدهد که هنگام تجزیهوتحلیل علل کاهش چشمگیر حشرات باید تمامی موارد را در نظر داشته باشیم. این موضوع برای بسیاری از ما ناراحتکننده است زیرا در عادتهای روزمره ما تداخل ایجاد میکند. "
ممکن است مشاهده حشرات در خانه شما آزاردهنده باشد، اما برای زنجیره غذایی بسیار مهم هستند، نیازی به ذکر نیست که وظایف حیاتی آنها گردهافشانی است. بهویژه در مورد زنبورهای عسل که به دلیل آفتکشها و سایر مواد شیمیایی که امروزه بهطور گسترده استفاده میشوند، مورد آسیب قرار گرفتند. علاوه بر این، پرتوهای ناشی از فناوری بر کاهش سریع و زندگی گیاهان و حیوانات تاثیر دارد.
در این مورد چهکاری میتوانیم انجام دهیم؟ مشخص نیست تلفن همراه و فناوری ارتباطات بیسیم آنچنان جزئی جداییناپذیر از زندگی روزمره ما باشد که رهایی از آن سخت باشد. بااینحال، اگر به این مورد توجه نکنیم ممکن است فاجعهای به بار آید که باعث شود چنین تجملاتی بیمعنی باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.