به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، معین افضلی افزود: حضور گردشگران در منطقه ثبت جهانی شهداد منجر به افزایش روزافزون زباله در محوطه اطراف دریاچه و دیگر بخش های این منطقه شده که از امروز طرح ممانعت از شب مانی و چادر زدن در منطقه کلوت ها و دریاچه بیابان لوت شهداد اجرا می شود.
وی تصریح کرد: گردشگرانی که علاقمند به اقامت شبانه در این منطقه هستند می توانند از واحدهای بوم گردی و کمپ کویری شهداد استفاده کنند.
مدیر محوطه میراث جهانی بیابان لوت شهداد بیان کرد: تعدادی از گردشگران با نگرش اینکه پوست میوه ها و دیگر زباله ها به طبیعت برمی گردند، آنها را در این منطقه رها می کنند در حالی که این دورریختنی ها پس از گذشت سه تا چهار ماه جذب طبیعت خواهند شد و چهره این اثر ثبت جهانی را مخدوش می کنند.
وی تاکید کرد: نریختن زباله نیازمند فرهنگ سازی جدی است و ریختن زباله در سطح منطقه بیابان لوت عواقب ناگواری دارد که به مرور زمان پدیدار می شود.
افضلی اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده توسط پایگاه ثبت جهانی لوت، شنبه و یکشنبه هر هفته تعدادی از نیروهای علاقمند بخش هایی از این منطقه را مورد پاکسازی قرار می دهند که اخیرا به دلیل کمبود اعتبار موفق به انجام این فعالیت نشدیم.
وی با بیان اینکه راه اندازی صندوق طبیعت با همکاری سازمان های مردم نهاد از اولویت های کاری این پایگاه است افزود: با راه اندازی این صندوق همراهی و مشاوره سازمان های مردم نهاد را در زمینه پاکیزه نگهداشتن منطقه ثبت جهانی بیابان لوت خواهیم داشت.
افضلی تاکید کرد: بر اساس تصمیم و ابلاغ ستاد مبارزه با کرونا استان از ورود تورهای گردشگری به منطقه شهداد تا ۱۵ آذرماه سال جاری خودداری می شود.
بخشی از بیابان لوت در سال ۹۵ به عنوان نخستین جاذبه طبیعی ایران به ثبت جهانی رسیده که قسمت عمده آن در استان کرمان قرار دارد و بخش شهداد یکی از دروازه های ورود به آن به شمار می رود.
بخش شهداد در ۱۰۰ کیلومتری شرق کرمان قرار دارد.