در هفتهای که پشت سر گذاشتیم بازار سرمایه باز هم نتوانست آن گونه که باید سهامداران را راضی نگه دارد و به نظر میرسد که بیشتر بازار به سمت نوسانگیری پیش رفته است تا اینکه سهامداران (عمده) به دنبال سرمایه گذاری در این بازار باشند.
به گزارش بورس تابناک، شاخص کل بورس در هفتهای که گذشت حدود ۴۹ هزار واحد معادل ۳.۵ درصد اُفت را تجربه کرد. در حالی که روز چهارشنبه مورخه ۳ دی ماه ۹۹ شاخص کل بر روی کانال یک میلیون و ۴۴۷ هزار واحد قرار داشت در پایان معاملات روز چهارشنبه مورخه ۱۰ دی ماه ۹۹ این شاخص با از دست دادن کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد به کانال یک میلیون و ۳۹۸ هزار واحد سقوط کرد.
نمادهای شاخص ساز از جمله شستا، شپنا، خودرو، خساپا، شتران، فارس، فملی و ... هفته چندان خوبی را پشت سر نگذاشتند و همین نمادها عامل سقوط شاخص کل به زیر کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد شدند.
برخلاف هفتههای گذشته شاخص کل هم وزن نیز شرایط چندان خوبی را نداشت و در حالی که چهارشنبه هفته گذشته کانال ۴۶۸ هزار و ۴۸۵ واحدی را پیش روی خود میدید در هفته جاری به کانال ۴۶۳ هزار و ۷۱۵ واحدی سقوط کرد و اُفت یک درصدی را تجربه کرد.
بیشتر بخوانید:
آقای وزیر به فکر دارادوم نباشید، اختلال هسته را رفع کنید!
احتمال عرضه اولیه ۷ نماد، در هفته آینده!
در این هفته هم هر چند اوضاع چندان مساعد نبود، اما این نمادهای کوچک بودند که بیشتر مورد اقبال سهامداران قرار گرفتند و بیشتر روزهای هفته شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم.
محمد بامودت تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس تابناک گفت: در روزهای ابتدایی هفته پیش رو بسیاری از نمادهای بزرگ به نقاطی خواهند رسید که از منظر تحلیلگران تکنیکال نقاط حمایتی هستند، در برخی از نمادها بزرگ مانند پالایشیها شاهد رسیدن قیمت به سطوح قیمتی آبان ماه و شروع حرکت مثبت بازار هستیم.
نمادهای بزرگی از گروه فلزات اساسی مانند فولاد مبارکه، فخوز و ملی مس در سطوح قیمتی قرار گرفته اند که از منظر بنیادی با اطمینان زیادی میتوان گفت بازدهی میان مدت و بلند مدت بسیار خوبی خواهند داشت.
در گروه فولادی بهبود معاملات محصولات فولادی در بورس کالا در هفته گذشته و بهبود قیمتهای صادراتی شمش فولادی میتواند محرک این گروه باشد. هولدینگهای بزرگی مانند وغدیر، ومعادن و فارس زیر ارزش ذاتی خود در حال معامله هستند.
این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: به طور کلی برای بسیاری از نمادهای تاثیر گذار بازار به سختی میتوان اصلاح بیش از ۵ درصد را متصور بود مگر شرایط پیرامونی مانند ریسکهای سیاسی و یا تصمیمات مخربی مانند آن چه در ارتباط با محصولات فولادی رخ داد بازار را متاثر کند؛ بنابراین انتظار میرود در هفته جاری شاهد بهبود معاملات در نمادهای شاخص ساز باشیم و چنانچه این موضوع رخ ندهد ممکن است بازار مجدد با فضای هیجانی منفی مواجه شود که میتواند کلیت بازار اعم از نمادهای شاخص ساز و یا نمادهای کوچک رو متاثر کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.