در هفتهای که پشت سر گذاشتیم شاخص کل با افت ۸۱ هزار واحدی کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را از دست داد و تا کانال یک میلیون ۲۲۹ هزار واحد عقب نشینی کرد. همچنین خروج پول حقیقی شتاب بیشتری گرفت، به طوری که در آخرین روز معاملاتی هفته جاری، این رقم به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان رسید. هفته پیش روی بورس چگونه خواهد بود؟
به گزارش «
بورس تابناک»؛ اوضاع بازار سرمایه در هفتهای که گذشت چندان مساعد نبود و شاخص کل نتوانست کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را حفظ کند و به کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی سقوط کرد.
شاخص کل که در روز چهارشنبه ۱۷ دی ماه ۹۹ بر روی کانال یک میلیون و ۳۱۰ هزار واحدی قرار داشت، با افت ۸۱ هزار واحدی در پایان معاملات چهارشنبه ۲۴ دی ۹۹ به کانال یک میلیون و ۲۹۰ هزار واحدی سقوط کرد.
همچنین شاخص کل هموزن نیز در پایان معاملات هفته گذشته بر روی ۴۶۰ هزار و ۵۶۸ واحد قرار داشت که در پایان معاملات هفته جاری این عدد به ۴۵۴ هزار و ۷۸۵ واحد رسید.
این هفته نیز شاخص سازها نسبتا عملکرد بدتری در مقایسه با نمادهای کوچک بازار داشتند.
در بیشتر روزهای معاملاتی هفته جاری به استثنای روز یکشنبه شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم و در آخرین روز معاملاتی این خروج پول حقیقی به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان رسید!
در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، ایرانخودرو، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی، شهرسازی و خانه سازی باغمیشه، ملی صنایع مس ایران و سایپا در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
به هر صورت دوباره شاخص کل تقریبا در نقطهای قرار گرفته است که یک بار در ۲۱ آبان ماه از همین نقاط صعود ۳۰۰ هزار واحدی خود را آغاز کرد و تا یک میلیون و ۵۲۷ هزار واحد پیش رفت. حالا امید سهامداران به این است که در هفته پیش رو یک بار دیگر این سناریو تکرار شود.
اما کارشناسان چه پیش بینی را نسبت به بورس در روزهای آتی دارند؟
محمد بامودت تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با
خبرنگار بورس تابناک گفت: عوامل موثر بر بازار سرمایه ما به طور معمول شامل نرخ بهره، قمیتهای جهانی، نرخ دلار و تصمیمات سیاست گذار است. در مورد نرخ بهره با توجه به ثبات سیاست بانک مرکزی در بازار بین بانکی و کنترل نرخ بهره از طریق عملیات بازار باز، میتوان در کوتاه مدت به ثبات شرایط امیدوار بود و این محل بازار سرمایه تهدید کوتاه مدتی ندارد. قیمتهای جهانی نیز در حال حاضر در یکی از بهترین دورههای تاریخی خود قرار دارند و به صورت عام چشم انداز اکثر کامودیتیها متاثر از سیاستهای انبساطی بانکهای مرکزی دنیا را میتوان مثبت دانست.
وی افزود: اما آنچه بازار سرمایه را نگران کرده و امنیت سرمایه گذاری را از بین برده، دو مورد آخر است. متاسفانه در ماههای اخیر اظهارات مختلف در ارتباط با نرخ دلار و اعلام نرخهای گوناگون مانند نرخ برابری ۱۱، ۱۵، ۱۷ هزار تومانی موجب نگرانی فعالین بازار از تکرار سیاستهای غلط گذشته و ارز پاشی دولت و ایجاد رکود کلان در اقتصاد و بازار سهام شده است. هر چند واقعیتهای اقتصادی و عدم تغییر در وضعیت روابط خارجی، کاهش جدی نرخ ارز را دور از ذهن میکند، بازار سهام حساسیت بالایی به این موضوع دارد، گواه این موضوع معاملات روز چهارشنبه بازار سهام است، در حالی که روند بازار مطابق انتظار رو به بهبود بود پس از انتشار سخنان رییس جمهور در ارتباط با دلار ۱۵ هزار تومنی به شدت عرضه بر تقاضا غالب شد.
بامودت ادامه داد: از طرف دیگر در هفتههای گذشته، بازار با موجی از اخبار در ارتباط با قمیت گذاری دستوری محصولات فولادی، احتمال تغییر نرخ انرژی شامل برق و گاز شرکت ها، احتمال حذف معافیت مالیاتی شرکتهای صادراتی و موارد مشابه روبه رو بوده که باعث چیره شدن فضای عدم اطمینان بر بازار سهام شده است. در هفته پیش روی، به نظر هم چنان ابهامات فوق بر بازار حاکم خواهد بود و علاوه بر آن تعطیلی پیش روی، موجب معملات کم حجم در ابتدای هفته خواهد شد.
در ادامه هفته میتوان امیدوار بود اخبار پیرامون تجدید ارزیابی در زیر مجموعههای شستا و انتشار گزارش های نه ماهه، در صورتی که با ثبات در نرخ ارز همراه شوند، محرک بهبود معاملات در بازار سهام باشند.
در نقطه مقابل هر نوع افزایش در عدم اطمینانهای موجود در بازار سهام میتواند وضعیت نا مطلوب بازار سرمایه را تشدید کند و جلسات متفاوت حقوقیهای بازار سرمایه یا اخباری پیرامون تزریق مجدد ۲۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در مقابل خروج هفتگی چند هزار میلیاردی نقدینگی حقیقیها از بازار سهام کاملا بی تاثیر خواهد بود.