تایید اولین ترکیب دارویی HIV با اثری بلندمدت

سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف Cabenuva را برای بزرگسالانی که بیماری خود را با استفاده از دارو‌های متداول HIV کنترل کرده‌اند، مورد تایید قرار داده است.
کد خبر: ۱۰۳۰۰۱۶
|
۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶ 24 January 2021
|
9215 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از پایگاه خبری ساینس، سازمان غذا و داروی آمریکا اولین ترکیب دارویی ضد HIV با اثر بلندمدت را تایید کرد. این ترکیب دارویی به صورت تزریق‌های ماهانه بوده و جایگزینی برای قرص‌هایی است که در حال حاضر به صورت روزانه برای کنترل آلودگی به ویروس ایدز استفاده می‌شود.

تایید این ترکیب دارویی که با عنوان Cabenuva شناخته می‌شود، امکان درمان افراد مبتلا به HIV را با حفظ حریم خصوصی آن‌ها و ردگیری ساده‌تر مصرف دارو‌ها فراهم می‌کند. تایید این دارو در مقایسه با گذشته که بیماران ناچار به مصرف روزانه چندین وعده قرص در فواصل زمانی کوتاه بودند، پیشرفت بزرگی محسوب می‌شود و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به HIV را بهبود می‌بخشد.

داروی Cabenuva ترکیبی از دو داروی Rilpivirine و Cabotegravir است که توسط شرکت‌های Johnson&Johnson و ViiV Healthcare تولید شده‌اند. به گفته تولید کنندگان این دارو، اثرات مصرف آن در فواصل دوماهه نیز در دست مطالعه است.

سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف Cabenuva را برای بزرگسالانی که بیماری خود را با استفاده از دارو‌های متداول HIV کنترل کرده‌اند و همچنین افرادی که هیچ اثری از مقاومت ویروسی در برابر دو داروی مذکور در آن‌ها دیده نمی‌شود، مورد تایید قرار داده است.

به گفته شرکت ViiV، تزریق اولین دوز از دارو مبلغ ۵۹۴۰ دلار آمریکا و تزریق دوز‌های بعدی آن ۳۹۶۰ دلار هزینه دارد. این مبلغ تقریبا با هزینه لازم برای تهیه قرص‌های متداول در روش‌های درمان فعلی بیماری HIV، برابری می‌کند.

آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت در مورد اچ آی وی:
اچ آی وی و ایدز یکی از بزرگترین معضلات حوزه سلامت عمومی؛ به ویژه در کشور‌های کم درآمد است و آمار نشان می‌دهد تا به حال بیش از ۳۳ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده‌اند.
با افزایش آگاهی افراد در زمینه پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت‌های لازم در مقابل انواع عفونت، بیماری ایدز به یک شرایط کنترل‌شده تبدیل شده و برای بیمار امکان زندگی طولانی و سالم را فراهم می‌کند.
بر اساس آمار انجام شده تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی، ۳۸ میلیون نفر به ایدز مبتلا هستند.
در نتیجه تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله با اچ آی وی، پوشش خدماتی به طور پیوسته رو به افزایش است. در سال ۲۰۱۹ میلادی ۶۸ درصد از بزرگسالان و ۵۳ درصد از کودکان مبتلا به ایدز در کشور‌های فقیر و متوسط تحت درمان‌های ضد ویروسی مادام‌العمر قرار گرفتند.
پوشش درمان‌های ضد ویروسی برای زنان باردار و شیرده مبتلا به HIV در حدود ۸۵ درصد گزارش شده است.
در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی بر اساس آمار حدود ۸۱ درصد از افراد مبتلا از شرایط خود آگاه بودند. از این میان ۶۷ درصد تحت درمان ضد ویروسی دریافت کردند.
تا ژوئن سال ۲۰۲۰ میلادی، ۲۵.۴ درصد به دارو‌های ضدویروسی دسترسی داشتند که نسبت به سال گذشته ۲.۴ درصد رشد داشته است.
بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ میلادی، میزان ابتلا ۳۹ درصد و مرگ و میر مرتبط با اچ آی وی ۵۱ درصد کاهش یافت و زندگی ۱۵.۳ میلیون نفر به دلیل درمان‌های ضد ویروسی نجات یافت.
علائم و نشانه‌های بیماری ویروسی اچ‌ای وی بسته به مرحله عفونت متفاوت است. معمولا برخی از بیماران در ماه‌های اولیه آلودگی از شرایط خود آگاهی ندارند. ممکن است در چند هفته اول ابتلا به عفونت، علائمی شبیه به آنفلوآنزا از جمله تب، سردرد، بثورات پوستی یا گلودرد دیده شود.

عفونت به تدریج سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند و علائم دیگری مانند تورم غدد لنفاوی، کاهش وزن، تب، اسهال و سرفه دیده می‌شود. بیماری ایدز در صورت عدم درمان می‌تواند شرایط پیچیده‌ای مانند سل، مننژیت، عفونت‌های باکتریایی شدید و سرطان‌هایی مانند لنفوم و سارکوم را ایجاد کند.

ایدز چیست؟
HIV نوعی ویروس نقص ایمنی است که سبب عفونت سلول‌های سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آنان می‌شود. با پیشرفت عفونت، سیستم ایمنی ضعیف‌تر می‌شود و در نهایت به سندرم نقص ایمنی پیشرفته (AIDS) منجر می‌شود. ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد تا فرد آلوده به ویروس HIV به ایدز مبتلا شود. هیچ درمانی برای این بیماری کشنده وجود ندارد و دارو‌های ضد ویروسی فقط قادرند روند سرعت بیماری را کند کنند.

مهمترین علل ابتلا به ایدز
رابطه جنسی محافظت نشده، انتقال خون آلوده، به اشتراک‌گذاشتن سرنگ آلوده، انتقال از مادر به جنین و زایمان و شیردهی، مهمترین علل انتقال بیماری هستند.

امروزه پیشرفت‌های علمی چشمگیری در درمان ایدز حاصل شده و قوانینی برای محافظت از بیماران وضع شده است؛ همچنین بشر درک بهتری از این شرایط دارد، اما هنوز افراد اطلاعات درستی از نحوه محافظت خود و دیگران از این بیماری ندارند.

سازمان جهانی بهداشت خواستار «اتحاد جهانی» برای تداوم خدمات ضروری به بیماران مبتلا به HIV در دوران شیوع کووید ۱۹ و دوران پساکروناست.

محافظت از این افراد به دلیل نقص سیستم ایمنی، در دوران پاندمی کووید ۱۹ ضروری است. مطالعات نشان می‌دهد این بیماران در برابر ویروس جدید کرونا آسیب‌پذیرترند و از طرفی درمان‌های ضد ویروسی نباید به دلیل مشکلات بهداشتی و درمانی ناشی از کرونا مختل شود.

متخصصان سازمان جهانی بهداشت در اوایل سال جاری در مورد اختلال ایجاد شده در درمان بیماران مبتلا به ویروس اچ آی وی به دلیل پاندمی کرونا هشدار دارند، اما در حال حاضر به دلیل تلاش بی‌وقفه کادر درمانی در سراسر جهان تعداد کشور‌هایی که در خدمت‌رسانی به بیماران مبتلا به اچ‌ای وی ضعیف عمل کردند، ۷۵ درصد کاهش یافته است و دلیل عمده آن تبعیت از دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت بوده است.

در ادامه این گزارش آمده است که بسیاری از کشور‌های در زمینه دارورسانی و ارائه خدمات، سازوکار‌های نوآورانه و موثری داشته‌اند که در کنترل و مراقبت از بیماران مبتلا به اچ‌ای وی نقش بسزایی داشته است.

آمار جدید نشان می‌دهد در اواسط سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۲۶ میلیون نفر تحت درمان‌های ضدویروسی بوده‌اند که نسبت به سال گذشته ۲.۴ درصد افزایش داشته است.

منبع: ایرنا
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟