کیوسک بین الملل تابناک: تنش در دریای چین جنوبی با ورود و مداخله ناوگروه آمریکایی، اعتراضات گسترده در روسیه با حمایت آشکار سفارت آمریکا، موافقت اسرائیل و آمریکا با استقرار سامانه گنبد آهنین در کشورهای حاشیه خلیج فارس، آمادگی پنتاگون برای دفاع از جزایر مورد مناقشه ژاپن با چین، حمله تروریستی به خطوط انتقال گاز ونزوئلا از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین اللملی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
تنش در دریای چین جنوبی با ورود و مداخله ناوگروه آمریکایی
در ادامه اقدامات تحریکآمیز آمریکا در قبال تایوان که چین آن را بخشی از سرزمین واحد خود میداند و بالا گرفتن تنشها در این منطقه، یک ناوگروه آمریکایی که در خط مقدم آن ناو هواپیمابر «یواساس تئودور روزولت» قرار دارد، وارد دریای چین جنوبی شد. ارتش آمریکا با اعلام این خبر مدعی شد، هدف از این اقدام، ارتقای «آزادی دریاها»ست.
به گزارش «رویترز»، ساعاتی بعد از آن که تایوان مدعی شد، چند جنگنده و بمبافکن ارتش چین «منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان» را نقض کردند، فرماندهی هند و اقیانوس آرام آمریکا در بیانیهای اعلام کرد گروه ضربت وارد دریای چین جنوبی شد.
ارتش آمریکا افزود، این ناوگروه در دریای چین جنوبی برای انجام عملیات معمول به منظور کسب اطمینان از آزادی دریاها و ایجاد شراکتهایی که امنیت دریایی را تقویت میکند حضور دارد.
فرمانده این گروه گفت: با توجه به این که دو سوم تجارت جهانی از طریق این منطقه بسیار مهم انجام میشود، مهم است که ما حضور خود را حفظ کنیم و به ترویج نظم مبتنی بر قوانین ادامه دهیم.
بنا بر این بیانیه، ناو تئودور روزولت را رزمناو «یواساس بانکر هیل» کلاس «تیکاندروگا» حامل موشک هدایت شونده و ناوشکن «یواساس راسل» حامل موشک هدایت شونده کلاس «آرلی برک» و ناوشکن «جان فین» همراهی میکنند.
پکن بارها از نزدیک شدن کشتیهای نیروی دریایی آمریکا به جزایر تحت کنترل چین در دریای چین جنوبی شکایت کرده است.
پیشتر مقامهای تایوان مدعی شدند که چند جنگنده و بمبافکن ارتش چین «منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان» را نقض کردند.
اعتراضات گسترده در روسیه با حمایت آشکار سفارت آمریکا
به گزارش اسکای نیوز روز شنبه، پس از یک وقفه بسیار طولانی به دلیل شیوع ویروس کرونا، در مسکو نخستین اعتراضات گسترده خیابانی برگزار شد. برای حمایت از "آلکسی ناوالنی"، وبلاگ نویس مخالف روس، که در بازداشت بسر میبرد، عدهای از شهروندان روس در تظاهرات اعتراض آمیزی در ۱۱۱ شهر روسیه، از شرق دور روسیه تا منطقه کالینیگراد (در غرب) شرکت کردند.
طبق اطلاعات مراکز حقوق بشر در جریان اعتراضات روز گذشته، بیش از ۳ هزار تن بازداشت شدند و سازمان دهندگان این تظاهرات، آن را "رکورد مطلق" نامیدند.
گفته میشود، در میدان پوشکین شهر مسکو، حدود ۱۵ هزار تن تجمع کرده بودند، البته مقامات پایتخت اصرار دارند که تعداد شرکت کنندگان ۴ هزار تن بودند. در هر صورت معترضین توانستند مخالفت جدی خود با بازداشت آلکسی ناوالنی را نشان بدهند.
اعتراضات روز شنبه در بسیاری از شهرها مسالمت آمیز و آرام برگزار شد، برخورد نیروهای پلیس با معترضین ابتدا بسیار مودبانه بود، ولی پس از چند ساعت، اقدامات سخت گیرانهتر شد. البته در مواردی گلولههای برفی هم به سمت نیروهای انتظامی پرتاب میشد و در برخی مناطق درگیری بین شرکت کنندگان و پلیس نیز گزارش شد. مقامات مسئول این مساله را اقدامات تحریک آمیز ارزیابی کردند. گفته میشود، دهها پلیس تنها در شهر مسکو، زخمی شدند. وزارت کشور روسیه، از قبل حمله به مأموران اجرای قانون را "تخلف از قانون" و قابل پیگرد قضایی اعلام کرده بود.
برخی همقطاران آلکسی ناوالنی، وعده دادهاند که اعتراضات به دستگیری وی، در هفتههای آینده نیز ادامه خواهد یافت.
این در حالی است که به عقیده برخی تحلیلگران، عدم مشارکت گسترده مردم در اعتراضات برنامه ریزی شده برای روز شنبه و خشونت علیه نیروهای انتظامی، گویای شکست سازمان دهندگان آن در اهداف تعیین شده است. علاوه بر این، تلاش برای جذب کودکان در این اعتراضات که از قبل توسط مقامات روس، محکوم شده بود نیز نشانه دیگری از شکست این اقدامات بود.
"الکساندر مالکاویچ" نائب رئیس کمیسیون رسانهای مجمع مردمی روسیه اعلام کرد که اعتراضات غیرقانونی روز شنبه در روسیه آشکارا از خارج از کشور برنامه ریزی و تأمین مالی شده است.
به گفته وی، این اقدامات تحریک آمیز، قطعاً با انتخابات پارلمانی سال جاری در روسیه مربوط است و حوادث روز شنبه، نخستین صحنه از فیلمنامهای بود که از سوی برخی نقش آفرینان خارجی برای روسیه نوشته شده است.
"ماریا زاخارووا" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته اعلام کرد که دیپلماتهای آمریکایی حتماً به این وزارتخانه احضار خواهند شد تا درباره انتشار اطلاعات مربوط به "مسیرهای اعتراضات" توضیح بدهند.
سفارت آمریکا در مسکو روز جمعه، مکانها و زمان برگزاری اعتراضات غیرقانونی روز شنبه در شهرهای مختلف روسیه را منتشر کرده و از اتباع آمریکایی خواست تا از این رویدادها فاصله بگیرند.
به گفته زاخارووا، سفارت آمریکا نه تنها مسیرها را مشخص کرده بود، بلکه حرکت به سمت کاخ کرملین را نیز یادآور شده بود، در حالیکه این مطلب حتی در فراخوان سازمان دهندگان اعتراضات نیز دیده نشده بود.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه یادآور شد که چنین اقدامی از سوی دیپلماتهای آمریکایی فراتر از هر چارچوبی است و نمیتوان نامی جز ارائه "دستورالعمل" و اقدام تحریک آمیز روی آن گذاشت.
وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته این "پوشش خبری" سفارت آمریکا را دخالت آشکار در امور داخلی این کشور و تشویق شهروندان روس به شرکت در اقدامات غیرقانونی ارزیابی کرده بود.
موافقت اسرائیل و آمریکا با استقرار سامانه گنبد آهنین در کشورهای حاشیه خلیج فارس
روزنامه عبری زبان هاآرتص نوشت که آمریکا به زودی استقرار سامانههای گنبد آهنین را در پایگاههایش در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و برخی کشورهای خاورمیانه و اروپا پس از اعلام موافقت رژیم صهیونیستی آغاز میکند.
طبق این گزارش، موافقت رژیم صهیونیستی با استقرار سامانههای مذکور در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس پس از عادی سازی روابط با بحرین و امارات و معامله تسلیحاتی آمریکا با امارات و عربستان صورت گرفته است.
هاآرتص در ادامه گزارش داد، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی دومین سکوی سامانه گنبد آهنین را سه هفته پیش به وزارت دفاع آمریکا تحویل داده است.
در همین حال، منابع وزارت جنگ رژیم صهیونیستی گفتند که آمریکاییها سامانههای گنبد آهنین را تحویل گرفتهاند و موافقت مقامات این رژیم را برای استقرار این سامانهها در پایگاههایشان در شماری از کشورها، به ویژه کشورهای منطقه خاورمیانه، اروپا و خاور نزدیک کسب کردهاند.
طبق گزارش این رسانه، مقامات رژیم صهیونیستی اسامی کشورهایی که قرار است این سامانهها در پایگاههای آنها مستقر شود، فاش نکردند.
هاآرتص در ادامه به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی نوشت، به رغم استقرار سامانههای مذکور، نیروهایی نیز در کشورهای منطقه اروپای شرقی مستقر خواهند شد، چون آمریکا نگران تهدید روسیه برای نیروهای خود و زیربناهای راهبردی در این منطقه است.
مقامات رژیم اشغالگر در حالی نام کشورهای مقصد سامانههای مذکور را اعلام نکردهاند که سپتامبر ۲۰۱۸ یک رسانه سعودی اعلام کرد، عربستان قراردادی برای خرید سامانههای گنبد آهنین از رژیم صهیونیستی به واسطه آمریکا امضا کرده است.
آمادگی پنتاگون برای دفاع از جزایر مورد مناقشه ژاپن با چین
به گزارش اسپوتنیک، لوید آستین، رئیس جدید پنتاگون، در گفتگو با وزیر دفاع ژاپن نوبو کیشی گفت که ایالات متحده آماده دفاع از جزایر سنکاکو که مورد اختلاف با چین است، میباشد.
پنتاگون در بیانیهای اعلام کرد: "وزیر دفاع، آستین تأیید کرد که ماده 5 پیمان امنیتی ایالات متحده و ژاپن جزایر سنکاکو را پوشش میدهد و آمریکا با هرگونه تلاش یک جانبه برای تغییر وضع موجود در دریای چین شرقی مخالف است."
این ماده از این معاهده حاکی از آن است که ایالات متحده و ژاپن باید مشترک از تهدید خارجی علیه یکی از این دو کشور دفاع کنند.
طرفین همچنین در مورد اعزام مجدد نیروهای آمریکایی مستقر در ژاپن و مساله جمهوری خلق کره (کره شمالی) گفتوگو کردند.
دو وزیر توافق کردند که کشورهای آنها باید نقش اساسی در افزایش همکاری بین شرکای مختلف در داخل و خارج از منطقه برای حفظ و تقویت یک منطقه آزاد در اقیانوس هند و اقیانوس آرام داشته باشند. آنها همچنین تأکید کردند که قصد دارند به کار مشترک برای حل چنین موضوعاتی در کره شمالی از جمله حذف کامل سلاحهای کشتار جمعی و موشکهای بالستیک با انواع برد ادامه دهند.
حمله تروریستی به خطوط انتقال گاز ونزوئلا
به گزارش اسپوتنیک، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا، از حمله تروریستی به «پترولئوس» شرکت نفت ملی این کشور خبر داد.
این عملیات خرابکارانه خطوط انتقال گاز در ایالت «آنزوآتگی» واقع در شمال شرق ونزوئلا را هدف قرار داد.
مادورو گفت، خوشبختانه در این حادثه هیچ کس جان خود را از دست نداده و آتش سوزی نیز تحت کنترل است.
مثل همیشه آمریکا متهم ردیف اول این اقدام تروریستی است؛ هرچند دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا، چند روزی است، کاخ سفید را به جو بایدن دموکرات تحویل داده، دولت جدید واشنگتن از همان ابتدا مدعی شد که مادورو را به رسمیت نمیشناسد و تحریمهای هدفمند علیه این کشور آمریکای لاتین را تشدید میکند.