تابناک اقتصادی بررسی می‌کند

غول تورم در یازدهمین ماه سال چه پیامی دارد؟ / آیا بودجه ۱۴۰۰ تورم زاست؟

گزارش نرخ تورم بهمن ماه ۹۹ نشان می‌دهد، نرخ تورم سالانه یک گام دیگر از نرخ تورم هدف گذاری شده دور شده و به ۳۴،۲ درصد رسیده است. نرخ تورم در پایان سال ۹۹ به چند درصد خواهد رسید و بررسی بودجه در مجلس چقدر می‌تواند در کنترل رشد نرخ تورم بااهمیت باشد؟
کد خبر: ۱۰۳۵۷۵۹
|
۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۶ 20 February 2021
|
11831 بازدید
|
۸
غول تورم در یازدهمین ماه سال چه پیامی دارد؟ / آیا بودجه ۱۴۰۰ تورم زاست؟
 
شاید برای سنجش وضعیت یک اقتصاد، بررسی سه نرخ تورم، بیکاری و رشد کافی باشد و دولت‌ها تلاش می‌کنند تا این سه نرخ را بهبود ببخشند.

به گزارش تابناک اقتصادی، در این بین، شاید توجه دولت‌ها بیشتر به نرخ تورم و کاهش آن باشد چرا که مردم تاثیر افزایش این نرخ را به سرعت در سفره‌های خود حس می‌کنند؛ بنابراین، در اقتصاد از نرخ تورم به عنوان سیاسی‌ترین نرخ یاد می‌شود.

دولت تدبیر و امید در حالی قوه مجریه را در مرداد ماه ۱۳۹۲ تحویل گرفت که یکی از وعده‌های این دولت، کاهش نرخ تورمی بود که به بیش از ۳۰ درصد رسیده بود. دولت تدبیر و امید در همان دوره اول توانست که وعده تک رقمی شدن نرخ تورم را محقق سازد و این موفقیت موجب شد تا دولت نهم و دهم را به خاطر عملکرد ضعیف در کنترل نرخ تورم به باد انتقاد بگیرد.

با پیروزی روحانی در انتخابات ۹۶ دولت تدبیر و امید توانست حضور خود بر صندلی قوه مجریه را چهار سال دیگر تمدید کند و دوباره وعده نرخ تورم تک رقمی و ماندگاری آن را بدهد.

در همان ماه‌های ابتدایی حضور دولت تدبیر و امید، نرخ تورم صعودی و از حالت تک رقمی خارج شد، اما رئیس جمهور روحانی در آذر ماه همان سال در گزارش ۱۰۰ روزه عملکرد دولت خود وعده داد که جلوی رشد نرخ تورم را خواهد گرفت و دوباره این نرخ را به زیر ۱۰ درصد خواهد رساند؛ وعده‌ای که هرگز محقق نشد.

با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها شرایط نرخ تورم بدتر شد و حتی رکورد‌های جالبی در تاریخ اقتصاد به ثبت رسید. نرخ تورم نقطه به نقطه در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ به ۵۲.۱ درصد رسید که بالاترین نرخ تورم نقطه به نقطه بود.

به هر صورت از تیرماه ۱۳۹۸ جلوی رشد قیمت‌ها و نرخ تورم گرفته شد، اما دوباره با شیوع ویروس کرونا در ایران و رشد نرخ دلار روند رو به رشد نرخ تورم دوباره آغاز شد.

نرخ تورم در بهمن ماه به ۳۴،۲ درصد افزایش یافت

 
به تازگی مرکز آمار ایران، گزارش نرخ تورم بهمن ماه ۹۹ را منتشر کرد. بر اساس همین گزارش، نرخ تورم سالانه بهمن ماه ۱۳۹۹ برای خانوار‌های کشور به ۳۴،۲ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۲،۰ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

غول تورم در یازدهمین ماه سال چه پیامی دارد؟ / آیا بودجه ۱۴۰۰ تورم زاست؟

خیز تورم نقطه به نقطه برای ثبت رکوردی جدیدی؟

همچنین نرخ تورم نقطه‌ای در بهمن ماه به ۴۸.۲ درصد رسیده است؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین ۴۸.۲ درصد بیشتر از بهمن ۱۳۹۸ برای خرید یک «مجموعه کالا‌ها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

همان گونه که عنوان شد، رکورد نرخ تورم نقطه‌ای در اردیبهشت ماه ۹۸ شکسته شد و این نرخ ۵۲.۱ درصد ثبت شد. حالا نرخ تورم نقطه‌ای تنها ۴ درصد تا ثبت رکوردی جدید فاصله دارد و باید منتظر ماند و دید که آیا دولت تدبیر و امید در این چند ماه پایانی می‌تواند رکورد جدیدی را به ثبت برساند.

هدف گذاری نرخ تورم بانک مرکزی چه شد؟

در ابتدای سال جاری، بانک مرکزی بر آن شد تا برای نرخ تورم هدف گذاری کند! عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی طی یک یادداشت اینستاگرامی، از اجرای سیاست هدف گذاری تورم نوشت. این سیاست برای اولین بار، قرار است در ایران اجرایی شود. در همین راستا بانک مرکزی طی اطلاعیه‌ای که در ششم خرداد ماه سال جاری منتشر کرد، چارچوب هدف‌گذاری نرخ تورم را اعلام و بر این اساس، هدف نرخ تورم خود را برای بازه زمانی یک‌ساله، ۲۲ درصد با دامنه مثبت و منفی ۲ واحد درصد تعیین کرد.
 
در این باره نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه آذرماه امسال در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: «بانک مرکزی معتقد است این اتفاق رخ خواهد داد و ما نیز به صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی اعتماد داریم.»

حالا تنها سه ماه دیگر تا رسیدن به خرداد ماه ۱۴۰۰ باقی مانده است و نرخ تورم سالانه ثابت که نمی‌ماند هیچ، ماه به ماه افزایش هم می‌یابد و از نرخ هدف گذاری شده دور و دورتر می‌شود.

نرخ تورم در پایان سال ۹۹ به ۳۸ درصد می‌رسد؟

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی اقتصاد ایران در سال ۹۹ پرداخت و در این گزارش چشم انداز نرخ تورم تا پایان سال ۱۳۹۹ را ترسیم کرد.
در این گزارش مرکز پژوهش‌ها آمده بود: در مجموع، پیش بینی می‌شود تورم نقطه به نقطه تا پایان سال حدود ۴۵ درصد و تورم سالیانه در محدوده ۳۸ درصد قرار گیرد که با هدف تورمی اعلام شده بانک مرکزی، فاصله زیادی دارد.

لزوم توجه جدی به بودجه ۱۴۰۰، کسری بودجه یکی از عوامل رشد نرخ تورم

بودجه ۱۴۰۰ بعد از کلی فراز و نشیب به یک قدمی تصویب نهایی رسیده است، اما باید نمایندگان مجلس به این نکته توجه داشته باشند که بودجه بندی نادرست در نهایت به عدم توازن هزینه‌ها و درآمد‌ها در بودجه و کسری بودجه در سال آینده ختم خواهد شد؛ کسری بودجه‌ای که نحوه تامین آن می‌تواند، یکی از ریشه‌های اصلی رشد نرخ تورم باشد.
 
در این باره علی مروی، کارشناس اقتصادی در گفتگویی با اشاره به اصلاح لایحه بودجه سال آینده گفت: این اصلاحات کسری عملیاتی بودجه سال بعد را نه تنها بهتر نکرد بلکه بدتر کرد و این بودجه تورم زاست، مگر اینکه درآمدهای ارزی زیادی در سال آینده نصیب دولت شود که این امر قیمت دلار را به شدت پایین می‌آورد و به تولید هم ضربه می‌زند.  

از این روی، اقتصاد ایران یک ماه حساس را از جهت بررسی بودجه و تصویب آن برای سال آینده پیش روی دارد.
 
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
تنها پیامش این است روز به روز بدتر از از دیروز یا امروز حسرت دیروز را بخور یا امروز مفت هست فردا گران
دلال دلار
|
Germany
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
1-خلاصه طرح بایدن. تحریمها با تمام قدرت باقی می ماند.
2- خبر خوب دیگر. در دی ماه هم چاپ پول و نقدینگی 90 تریلیون تومن بیشتر شد و در امسال با 40 درصد رشد و هزار تریلیون تومن چاپ پول جدید و نقدینگی ریالی به 3500 هزار تریلیون تومن خواهد رسید.

پس نتیجه می گیریم چه بایدن وارد برجام شود و چه نشود و حتی فرض محال همه تحریمها را بردارد دلار قطعا بالا می رود. هر زمان نرخ رشد چاپ پول به شش درصد محدود شد خبر کنید که فکر کار دیگری جز دلالی دلار باشیم. انهم نشان به نشان این چهل سال گذشته با این مدیران غیر ممکن است. رفتیم برای دلار 40 هزار تومن. گوشت کیلویی سیصد مرغ کیلویی شصت . پراید دویست و......
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
این همه کارشناس و دانشگاه دیده و.... ولی باز برخی مردم ایران که خیلی هم هستند متوجه نشدند که مشکل کجاست و تصور می کنند که با یک ورد و جادو شاید دوباره نفت مانند دهه پنجاه فروش رفت و همه دوباره ریخت و پاش کنند! تا زمانیکه بانک مرکزی سالی 40 درصد چاپ پول و انتشار نقدینگی دارد و هیچ دولتی حاضر به کار علمی در اقتصاد و مدیریت کشور و صرفه جویی و همزیستی با دنیا و.... نیست قطعی بدانید که بایدن و بلینکن و پوتین و شی و... که هیچ. اگر تمام برندگان نوبل اقتصاد و سیاست و علوم در ایران جمع بشوند نخواهند توانست حتی کمی وضعیت معیشت مردمی را که هنوز با یک غوره سرد می شوند و با یک کلید و انگلیسی صحبت کردن یک وزیر داغ می شوند بهتر کنند.
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
در کشورهای دنیا که قانون مند تر هستند اگر رئیس بانک مرکزی به هدف تورم خود نرسد و یا در حد نیم تا یک درصد ان را از دست بدهد استعفا می دهد. مدیر بانک مرکزی ایران در بهار اعلام کرد که هدف تورم امسال 22 درصد است. حالا که خودش اعلام کرده 35 درصد ایا حاضر است مسئولیت این 13 درصد تفاوت ار قبول کند؟ قطعا خیر! چون همش میگه اصلا مثل من مدیر بانک مرکزی نیامده!
پاسخ ها
احمدرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
دوست عزیز همین که رییس بانک مرکزی تورم هدفش رو اعلام کرده یه گام رو به جلوست
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
بزرگترين اشتباه مسولين كه باعث افزايش تورم است ماليات است هر وقط پول كم ميارند سريعا ماليات را افزايش ميدهند ماليات باعث كنترل تورم نيست بكه باعث گراني و تورم است. به هر چيزي ماليات اضافه ميشود باعث گراني ان جنس و كمتر شدن قدرت خريد مردم است در مملكتي زندگي ميكنيم كه دولت براي هرجنسي چندين بار ماليات مي بنداد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
تورم واقعی( نه انچه اعلام میشود) ۲۰۰-۳۰۰ درصد است ونهایتا حضرات هرسال اگرهنرکنند میزان افزایش حقوق ها را۲۰-۲۵ درصد اعلام میکنند ولی ماجرابه همینجا ختم نمیشود وکارفرمایان همین راهم اعمال نمیکنند و براساس یک رویه ظالمانه تنها پایه حقوق ونه کل حقوق ومرایا راملاک افزایش قرارمیدهند به این ترتیب نهایتا میبینید کارمندی که مثلا ۴ میلیون تومان حقوق میگیرید بیشتر از ۴۰۰ هزارتومان (۱۰درصد) به دریافتی اش اضافه نمیشود !
نا شناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
دولت باید از اضافه کردن حقوق دولتیها دست برداره که اولین عامل گران شدن کالا و خدمات میشه و ارزش پول را پائین میاره در ضمن در خرج ومخارج بی مورد و بریز و بپاش خودش حسابگر باشه. یادمه آقای نهاوندیان قبل از انتخابات سال 92 با بغض وناراحتی از اینکه دلار سه هزارتومن شده بود از دولت آن موقع گله داشت وانتقاد کرد و میگفت در ایران چیزی گران بشه دیگه ارزان نمیشه . و حالا چی داره بگه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟