نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی

قیمت مرغ رکورد زد؛ واردات آن کلید خورد / توان صادرات یک میلیون تن مرغ داریم، ولی واردکننده می‌شویم!

کشوری که می‌تواند ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن مرغ صادر کند، منطقی نیست در آخر سال، واردات ۵۰ هزار تن مرغ برنامه ریزی شود. مرغ وارداتی اواخر فروردین به بازار کشور خواهد رسید و مشخص نیست در آن مقطع شرایط کشور در بازار مرغ چگونه باشد.
کد خبر: ۱۰۴۱۵۳۴
|
۲۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹ 18 March 2021
|
102645 بازدید
|

قیمت مرغ رکورد زد؛ واردات آن کلید خورد/ توان صادرات یک میلیون تن مرغ داریم، ولی واردکننده می‌شویم!

اوضاع بازار مرغ اصلا مساعد نیست؛ در حالی که قیمت مرغ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام شده، در بازار آزاد حداقل بیش از ۳۰ هزار تومان است.

به گزارش تابناک اقتصادی، اوایل سال جاری بود که شاهد زنده به گور کردن جوجه های یک روزه بودیم و مرغداران در همان روزها با ضرر و زیان های هنگفتی رو به رو بودند و هیچ کس فکر چاره ای نمی کرد.

با گذشت زمان عوامل گوناگونی موجب شد تا قیمت مرغ روند صعودی به خود بگیرد که از آن جمله می توان به کاهش تولید به خاطر ضرر و زیان و نبود نهاده های دامی و افزایش تقاضا بخاطر گران شدن گوشت قرمز اشاره کرد.

هر چند مسئولین بارها وعده ارزان شدن قیمت مرغ را دادند، روز به روز به صف خرید مرغ به قیمت مصوب در شهرها اضافه شد و در این ایام کرونایی در برخی شهرها صف های خرید مرغ غلغله است!

حالا در آخرین روزهای سال جهش تولید برای تنظیم بازار مرغ یک راهکار پیشنهاد شده است؛ واردات! در 25 اسفندماه سال جاری علیرضا رزم حسینی وزیر صمت که در جلسه کمیسیون تلفیق مجلس با موضوع بررسی توزیع و تامین کالاهای اساسی برگزار شده بود، گفت: وزارت جهاد کشاورزی، باید مرغ را در اختیار ما بگذارد تا توزیع کنیم،​ ولی متاسفانه بخشی از مرغ خارج از شبکه توزیع به بازار می‌آید و قیمت مصوب در آن رعایت نمی‌شود.

وی گفت: از امروز مقرر شد، مرغ در کشتارگاه قیمت‌گذاری شود و مسیر آن تا رسیدن به میادین فروش، دقیق رصد شود. رزم حسینی افزود: همچنین مقرر گشته برای رفع نیاز بازار مرغ ۵۰ هزار تن از این محصول به کشور وارد شود و در اختیار مردم قرار گیرد.

قیمت مرغ رکورد زد؛ واردات آن کلید خورد/ توان صادرات یک میلیون تن مرغ داریم، ولی واردکننده می‌شویم!

حالا پرسش این است که آیا میزان تولید مرغ در کشور کاهش یافته که وزارت صمت به فکر واردات افتاده است؟ و اینکه این تصمیم چه تاثیری می تواند بر تولیدکنندگان داخلی داشته باشد؟

حبیب اسدالله نژاد، نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی طی مصاحبه ای با خبرنگار تابناک اقتصادی در پاسخ به این پرسش ها اظهار داشت: حدود هشت ماه پیش ما این هشدارها را داده بودیم که متاسفانه واردات مرغ در حال مهندسی شدن است و شرایط را به گونه ای پیش می برند که القا کنند کشور نیازمند واردات مرغ می باشند.

وی ادامه داد: این در حالی است که ما پتانسیل و زیرساخت های لازم برای صادرات یک میلیون تن مرغ در سال را داریم.

اسدالله نژاد با اشاره به وضع موجود در بازار مرغ گفت: این‌ها همه ناشی از تصمیمات اشتباهی است که بخش دولتی آن‌ها را اتخاذ کرده است. از جمله این تصمیمات اشتباه این که اطلاعات سامانه بازارگاه بیانگر آن است که در دی ماه ۱۲۳ میلیون قطعه و در بهمن ماه ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است. با این میزان جوجه ریزی ما هم اکنون باید ۷۳۰۰ تا ۷۵۰۰ تن مرغ در کشور داشته باشیم. این میزان مرغ نه تنها نیاز داخلی را تامین می‌کند بلکه بین ۸۰۰ تا هزار تن هم مازاد تولید داریم. با این وضعیت آیا باید دنبال واردات مرغ باشیم؟

نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی اظهار داشت: تصور من این است که اگر از تولید حمایت شود دیگر نیازی نیست که ما حتی فکر واردات را در سر خود داشته باشیم. ضمن اینکه اگر هم قصد واردات ۵۰ هزار تن مرغ را داشته باشند باید بگویم که این میزان ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز آینده به کشور نخواهد رسید. تا پروسه این واردات طی شود، در خوشبینانه‌ترین حالت اواخر فروردین ماه و ۱۴۰۰ این محموله وارداتی به بازار کشور خواهد رسید. وی ادامه داد: اواخر فروردین ماه هم ما همیشه به صورت سنتی با کاهش شدید قیمت مرغ و افزایش عرضه مواجه هستیم.

اسدالله نژاد ادامه داد: به نظر من کشوری که می‌تواند ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن مرغ صادر کند، منطقی نیست که در آخر سال واردات ۵۰ هزار تن مرغ برنامه ریزی شود. مرغ وارداتی که اواخر فروردین به بازار کشور خواهد رسید و مشخص نیست که در آن مقطع شرایط کشور در بازار مرغ چگونه باشد.

این فعال صنعت مرغ با تاکید دوباره بر اینکه واردات مرغ مهندسی شده است افزود: یک مجموعه از عوامل به دنبال جا انداختن این موضوع بودند که ما نیازمند واردات مرغ هستیم و متاسفانه به آن خواسته خود هم تا اینجا رسیده اند. من در جریان نیستم که این واردات با چه ارزی انجام خواهد شد، اما این را می‌دانم که این واردات به تولید آسیب جدی خواهد رساند و در مقطعی به دست مصرف کننده می‌رسد که التهاب بازار خوابیده است. دو ماه تا سه ماه طول می‌کشد تا مرغ باکیفیت از کشور مبدا به مقصد ایران صادر شود. البته ممکن است که برای خواباندن التهاب بازار برخی مرغ‌هایی که به تاریخ انقضای خود نزدیک شده اند را از کشور‌هایی مانند ترکیه زودتر وارد کنند.

اسدالله نژاد در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ چقدر است، گفت: با توجه به افزایش قیمت مولفه‌های تولید، قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده مبلغی حدود ۱۶۵۰۰ تا ۱۷۰۰۰ تومان می‌باشد. همچنین قیمت تمام شده هر کیلو مرغ گرم نیز حدود ۲۳ هزار تومان است که با قیمت مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی زیاد تفاوتی ندارد.

وی در مورد میزان تولید هم گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد که میزان تولید ما خوب است، ولی اینکه چرا در بازار مرغ کم است باید گفت که یا بعد از کشتار انحراف شدید داریم و یا احتمالا میزان جوجه ریزی نیاز به راستی آزمایی دارد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۵۴
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
بله آدرس مشکلات گرانی مرغ را طبق گفته مسئولین باید در آمریکا جستجو کنیم!!!!!........... این امریکاست که موجب گرانی و کمبود مرغ شده است. مسئولین و دلالان و..... بی تقصیرند......... باور کنید امریکاست....... امریکککککا ......... باور کنید .......
پاسخ ها
عبدالهی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
اواخر فروردین به بازار کشور خواهد رسید
مرحبا به اینهمه تدبیر. نوشدارو پس از مرگ سهراب تازه سفارش داده میشود. متاسفانه آنقدر مسولان درک ندارند که باید از پیش تمهید مقدمات میکردند تا به موقع مواد مورد نیاز مردم وارد بازار شود نه اینکه بگذارید در روزگار کرونایی صف های طویل ایجاد و کشوری با اینهمه منابع رسوای رسانه های بیگانه شود و عده ای مبتلا شوند و بمیرند تازه به صرافت سفارش مایحتاج مردم بیفتید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
من نمیدونم اگر امریکا نبود مشکلات رو گردن کی مینداختند؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
سه ماه پیش که مرغداران بخاطر نبود خوراک مرغ اجبارا جوجه های یکروزه ارزشمند خودشان را با ناراحتی به چاه فنا ریختند
همه کارشناسان معمولی هم یکصدا پیش بینی کردند که دو تا سه ماه دیگر بشدت مرغ کمیاب و گران خواهد شد
ولی طبق معمول ناکارآمدی مدیران
گوششان به حرف منطقی و علمی بدهکار نبود
و حالا هم ۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی از جیب مردم را به کاسبان تحریم دادیم
و هم مرغ کمیاب و گران شده است و اکثر مردم قادر به خرید به میزان حداقل نیازشان نیستند
و هم دوباره با واردات مرغ ۵۰ هزار تنی از ناکجا آباد، احتمالا یک کیسه رانت جدید باز خواهد شد !!!!؟
؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
مشکل دلالهای بی همه چیز اندl
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
تولید مرغ با ارز ۴۲۰۰ تومن و صادر کردن با ارز ۲۴۰۰۰ تومن مشخص که صادرات چقدر شیرینه با هزینه بیت المال
با ارز تومن۲۴۰۰۰ تولید کنید اونوقت ببینیم میتونید صادر کنید یا نه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
یکی نیست به ایشان بگه معلومه میتونید صادر کنید چون بیشتر ملت دیگه توان خرید مرغ رو ندارن و طمع تولید کنندگان را پایانی نیست ، این فرهنگ ما ایرانی ها شده میخواهیم با کمترین کار ممکن بیشترین سود ممکن رو ببریم
والی
| Japan |
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۹
هرکس گوشت مرغ می خواد بخوره بذاره از این مملکت بره
رحمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۹
سال آینده همین موقع مرغ باصطلاح تنظیم بازار بالای 35 هزار تومان و مرغ آزاد (قیمت هماهنگ شده میان دلالان با دولت 50 هزار تومان ) خواهد شد هر سال همینه مگه ماهی قزل 50 نشده پارسال همین موقع چند بود؟
مصرف کننده مرغ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
سلام
ابتدا از تولید کنندگان جوچه یک روزه ، مرغ کوشتی، مرغ تخم گذار تشکر میکنم.
بازار مصرف مرغ، تخم مرغ، دام سبک، دام سنگین، ماهی دریایی و پرورشی، میگو پرورشی و دریایی، بوقلمون و از این قبیل در حالت عرضه و تقاضا به همه وابسته اند.
بدون تعارف کمبود تولید و یا صادرات محصولات فوق، فشار را به روی مصرف مرغ آورده و حتی وارد کردن ۷۵۰۰ تن مرغ به بازار باز کم است.
آیا میدانید میگو و ماهی و گوشت کیلویی چند است .وخیلی از مردم قادر به خریدن مرغ نیستند.
آیا میدونید ذخیره یخچالی مردم و یخچالی مغازه ها و یخچالی انبارها خالی است.
عید است و مصرف مضاعف میشه.
پاسخ ها
کیومرث
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۹
عزیزان سلام لطفاهرچی‌ دل تنکتان میخواد بفرمائیدبگوئیدتاتنور داغه بچسبانید اگر حسنی بره دیگه کسی نبست برایمان ... بگه حال خود دانید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
کانون صنفی به فکر منفعت مرغداریهاست، اگر شما را آزاد بگذارند که مرغ شب عید کیلویی ۲۰۰ هزار تومان بود. چرا از واردات میترسید؟ اگر توان رقابت دارید بسم الله، تازه در ایران هزینه برق و کارگر و خیلی چیزها را به ریال میدهید اما با قیمت مرغ وارداتی که صد در صد هزینه تولیدش به دلار است نمیتوانید رقابت کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
رقابت خوبه اما در شرایط برابر نه زمانی که یک سری دلال میرن با رانت مرغ رو با دلار۴۲۰۰ وارد میکنن اما مرغ دار باید بره خوراک
مرغش رو با ارز ازاد از بازار تهیه کنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۹
چرا همین حرف برای ماشین زده نمیشه؟ چرا فقط روی قیمت مرغ حساسند در صورتیکه قیمت تمام انواع گوشت جند برابر شده، عامل اصلی کمبود مرغ در این روزها عدم حمایت از مرغداران در زمان کاهش قیمت بود که خیلی ها را از گردونه تولید خارج کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
دروغ گفتن خوب نیست جناب نایب رئیس اتحادیه!
باید از تولید حمایت شود ولی شما هم نباید اطلاعات غلط به رسانه ها بدهید!
آیا واقعا اینطور است که در اواخر فروردین که مصادف با اوائل ماه رمضان اس می توان گفت که قطعا "بطور سنتی!!! قیمت مرغ کاهش شدیدی رو تجربه خواهد کرد" یا اینکه شما از تقویم بی خبرید و در عین بی خبری با رسانه ها هم مصاحبه کرده و نظرات غلط انداز ارائه می دهید؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
نمیتونیم بازار داخلی رو تامین کنیم....اونوقت میگه توان صادرات داریم...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
عزیز من کمبود مرغ و گوشت مورد نیاز مردم به دلیل صادرات بی رویه به عراق و افغانستان هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
پارسال صف مرغ برای کیلویی ۱۱ تومن بود و آزادش کیلویی ۱۸ تومن؛ امسال صف مرغ واسه بیست تومنی و کیلویی آزاد حدود ۳۵ تومن! سال بعد صف مرغ واسه مرغ چهل تومنی و آزادش حدود ۶۰ تومن!!!!
پاسخ ها
رضا
| France |
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
کاملا درسته برادر این عوارض افزایش ۴۰ درصدی دستمزد در غیاب رشد تولید و با پول بی پشتوانه است جالب است که جماعتی... میگویند هر سال دستمزدها را بیشتر از تورم زیاد کنید تا به مرور وضع ما بهتر شود و فکر می کنند قیمت ها می ایستند تا وضع انها بدون افزایش عرضه بهتر شود
ناشناس
|
Turkey
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
یکی نیست به اینا بگه اگه توان صادرات مرغ دارین ، اونم به این مقدار !! دلیلش اینه که مردم توان خرید مرغ رو ندارن !!
برای همین تولید مرغ تو ایران از مصرف به نظر بیشتر میاد ...
مرغ اگه مثلا بشه کیلویی 2 هزار تومن ، اونوقت مرغ تو ویترین مغازه ها میمونه ؟!!!
عزیز من ، با این حقوف و درآمد مردم توان خرید همین مرغ رو دیگه ندارن ، وقتی که پوست مرغ رو دارین کیلویی 6 هزار تومن میفروشین و اسکلت مرغ باید مردم بار بذارن برای بچه هاشون ، معلومه که میشه اونو صادر کرد و به جیب تولید کننده و صادر کننده هم دلار سرازیر بشه !!!!
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
مطمعن باشید اگردست دلالان دخالت نکنندمتعادل میشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
جون هر کی دوست داری مطمئن رو درست بنویس.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۹
اگه جوجه هارانکشته بودن الان اینطورنمیشد
فریبرز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
خوب به این روش، رویه صحیح مدیریت بازار و کنترل نابسامانی می گویند.
همیشه باید ضرب المثل «نوش دارو بعد از مرگ سهراب» را بخاطر داشت.
پاسخ ها
حسنعلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۹
آدام اسمیت پدر علم اقتصاد مدرن اشتباه کرد که در کتاب ثروت ملل خویش عنوان نمود که «دولت تاجر خوبی نیست». مدیران وبرنامه ریزان اقتصادی کشور ثابت کردند که «دولت تاجر خوبی است».
یک خادم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
ببنید فیلم های معدوم سازی جوجه های یک روزه رو ک زمانی ک قیمت دون طیور بالابود ودولت هم خریدارمنصفانه مرغ نبود باعث این شد ک الان واسه مرغ توی صف باشیم..
نمیشد اونا رو خرید کشتارکرد توسردخونه باشه شب عید وماه مبارک روانه بازارکرد ...
باید راه رو یه جوری واسه یه سری اقازاده برای واردات بازمیکردن ک کردن خوبم کردن..
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۹
این چه استدلالیه؟
مگه دولت باید خریدار مرغ باشه؟ فیلم کشتا جوجه ها هم من فکر میکنم خیلی قدیمیه. داستان سر منفعت طبی است. وقتی میخای از تولید حمایت کنی، و جلوی واردات رو میگیری عده ای سو استفاده میکنن. .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟