بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: تبریک چین و روسیه به بشار اسد پس از پیروزی در انتخابات، موضع گیری حزبالله درباره وضعیت جسمی سید حسن نصرالله، موافقت پارلمان کویت با تحریم گسترده علیه اسرائیل، شرط اتحادیه اروپا برای کمک به بازسازی غزه و حمله پهپادی به پایگاه ملک خالد عربستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه بوده اند.
تبریک چین و روسیه به بشار اسد پس از پیروزی در انتخابات
دولتهای چین و روسیه، پیروزی «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در انتخابات این کشور را به وی تبریک گفتند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز جمعه ضمن تبریک به اسد گفت: «چین و سوریه دوستان سنتی خوبی هستند. چین قویاً از سوریه در محافظت از حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی خود حمایت میکند.»
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در پیامی جداگانه، پیروزی اسد در انتخابات سوریه را تبریک گفت و بر حمایت مسکو از دمشق در مبارزه با تروریستها، تقویت ثبات سیاسی و بازسازی این کشور تأکید کرد.
رئیس پارلمان سوریه روز پنجشنبه اعلام کرد که بشار اسد با بیش از ۹۵ درصد آرا، در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شده است.
«حموده صباغ» رئیس پارلمان سوریه در کنفرانس خبری اعلام نتایج انتخابات گفت که ۱۴ میلیون و ۲۳۹ هزار شهروند سوریه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور شرکت کردند.
وی در ادامه گفت که «بشار حافظ الاسد» توانست ۱۳ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۳۶۰ رای به دست بیاورد که معادل ۹۵.۱ درصد از آرای اخذ شده بود.
با اعلام پیروزی قاطع بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه، مردم این کشور در شهرهای مختلف به خیابانها سرازیر شده و به جشن و پایکوبی پرداختند.
روز پنجشنبه در آستانه اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری سوریه، اتحادیه اروپا تحریمها علیه دولت این کشور را تا یک سال دیگر تمدید کرد.
موضع گیری حزبالله درباره وضعیت جسمی سید حسن نصرالله
معاون دبیرکل حزبالله لبنان وضعیت جسمانی سید حسن نصرالله را در پی ادعاهایی مبنی بر ابتلای وی به ویروس کرونا تشریح کرد.
به نقل از النشره، نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله لبنان در مصاحبهای تلویزیونی گفت: وضعیت سلامتی و حال سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله خوب است.
وی اذعان کرد که دبیرکل حزبالله اخیراً در معرض یک عارضه جسمانی قرار گرفت که ایجاب میکرد استراحت کند، اما مسالهای بیشتر از این نیست.
نعیم قاسم خاطرنشان کرد: سید حسن نصرالله به یک عارضه جسمانی طی روزهای گذشته دچار شد و به دو تا سه روز زمان برای بهبودی نیاز داشت، اما به این دلیل که دوستداران وی منتظر سخنرانیاش در بیست و پنجم ماه می بودند و از این جهت که عدم حضور وی سوالهای متعدد نابجایی را مطرح میکرد، او بر سخنرانی اصرار ورزید تا در کنار دوستداران خود و کسانی که منتظر سخنرانیاش در این مرحله بودند، باشد.
پیشتر مسئولان امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی مدعی شده بودند که سید حسن نصرالله به کرونا مبتلا شده است، چراکه وی در فایل تصویری اخیر خود سرفه میکرد.
موافقت پارلمان کویت با تحریم گسترده علیه اسرائیل
پارلمان کویت روز پنجشنبه طی نشستی ویژه درباره تحولات فلسطین، موافقت خود را با تشدید تحریم رژیم صهیونیستی و پر کردن خلاهای قانون منع عادی سازی با این رژیم اعلام کرد و سپس آن را به کمیته امور خارجی پارلمان ارجاع داد.
پارلمان کویت امروز در نشست ویژه خود بیانیه ای درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان صادر کرد.
در این بیانیه بر همبستگی دائمی کویت با مبارزه ملت فلسطین برای دستیابی به حق خود در تشکیل کشور مستقل به پایتختی قدس و مخالفت کامل با تجاوزات اخیر اسرائیل و همه جرایم آن در شهر قدس تاکید شد.
رئیس پارلمان کویت این بیانیه را قرائت کرد و گفت: رئیس و اعضای پارلمان کویت همبستگی دائمی خود را با مبارزه ملت فلسطین برای دستیابی به حق طبیعی خود در تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شریف اعلام میدارند و تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی و همه جرایم آن در شهر قدس و محلههای آن و نوار غزه و کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی 48 را محکوم میکنند.
مرزوق الغانم افزود: پارلمان کویت امروز با برپایی نشست ویژه خود بر موضع مردمی و رسمی کویت در قبال مساله اساسی آن یعنی فلسطین تاکید کرد.
وی افزود: در جلسه امروز پارلمان، تشدید تحریمها و پر کردن خلاهای قانون منع ارتباط با رژیم صهیونیستی یا عادیسازی روابط با آن مورد موافقت اصولی نمایندگان قرار گرفت تا این پیام جدید را برساند که موضع دولت و پارلمان کویت در قبال فلسطین ثابت است و ما به مجاهدان و نگهبانان در اراضی اشغالی فلسطین درود میفرستیم.
«احمد ناصر المحمد الصباح» وزیر خارجه کویت نیز روز پنجشنبه گفت که موضع این کشور در خصوص حمایت از فلسطین تا دستیابی مردم این سرزمین به حقوق کامل و قانونی خود ثابت است.
شرط اتحادیه اروپا برای کمک به بازسازی غزه
«پیتر استانو» سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه در نشست با خبرنگاران از بروکسل گفت: فقدان پیشرفت در زمینه دستیابی به راه حل تشکیل دو کشور فلسطین و اسرائیل که مورد حمایت جامعه بینالمللی است باعث شعلهور شدن چرخه تکراری بحران و خشونت در منطقه خواهد شد.
وی افزود: ما دیگر نمیتوانیم شرایطی را تجربه کنیم که آنچه در دوره درگیریها تخریب شد بازسازی کنیم و دوباره با اوج گرفتن درگیریها، تخریب ساختمانها تکرار شود. این دیپلمات اروپایی با بیان اینکه آتش بس اعلام شده بین رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطین پایدار نیست، عنوان کرد که امنیت و ثبات دو طرف تنها از طریق راه حل سیاسی محقق میشود.
وی افزود: اولویت اصلی این است که آتش بس در غزه حفظ و برای ارسال محمولههای بشردوستانه دسترسی ایجاد شود. به همین دلیل باید برای شرایطی که چرخه خشونت ها را تکرار میکند چارهاندیشی کرد.
استانو عنوان کرد که تلاشهای دیپلماتیک اتحادیه اروپا روی این مساله متمرکز است که «بتوانیم غزه را بر اساس یک شرایط پایدار بازسازی کنیم و به ریشه بروز خشونتها بپردازیم، نه اینکه پیامد درگیریهای اخیر را حل و فصل کنیم.
این در حالی است که نظامیان اشغالگر صهیونیست از ۲۰ اردیبهشت، حملات و تجاوزهای وحشیانه علیه باریکه غزه و فلسطینیها را آغاز کردند که تاکنون بر اثر آن، ۲۳۰ تن از جمله ۶۵ کودک، ۳۹ زن و ۱۷سالمند شهید و یک هزار و ۷۱۹ تن زخمی شدهاند.
اقدامات رژیم صهیونیستی برای تخریب و اشغال محله شیخ جراح در بخش شرقی قدس اشغال شده، موجب آغاز دور جدیدی از درگیریها در سرزمینهای اشغالی و ادامه این درگیریها، منجر به اعتراضات جهانی به جنایات صهیونیستها شده است. مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به تجاوزهای صهیونیستها و حملات به غزه، اقدام به موشکباران سرزمینهای اشغالی کرده است.
کابینه رژیم صهیونیستی پس از ۱۲ روز ناتوانی در متوقف کردن حملات موشکی گروههای مقاومت در غزه، ۳۰ اردیبهشت ماه در یک نشست سه ساعته اجماعی با آتش بس موافقت کرد؛ این آتش بس از ساعت ۲ بامداد روز جمعه ۳۱ اردیبهشت، بین گروههای فلسطینی و رژیم صهیونیستی برقرار شد.
اتحادیه اروپا از آغاز درگیریها موضع روشنی اتخاذ نکرد و از محکومیت جنایات صهیونیستها خودداری کرد. اروپاییها با نادیده گرفتن کشتار مردم مظلوم فلسطین، از آنچه حق صهیونیستها برای دفاع از خود خوانده، حمایت کردند و چشم خود را روی جنایات آنها در غزه بستند.
دیروز وزیر امور خارجه اردن ـ که برای شرکت در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا به لیسبون (پرتغال) سفر کرده بود ـ خواستار اتخاذ موضع روشنتر بروکسل در قبال بحران غزه شد. «ایمان صفدی» تصریح کرد که اتحادیه اروپا باید در راستای حل مناقشه خاورمیانه فعالتر عمل کرده و موضع روشنتری در پیش گیرد.
همچنین سفیر و نماینده دائم ایران در ژنو، دیروز در نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد بررسی نقض حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی تصریح کرد که حامیان صهیونیسم نیز به دلیل مانعتراشی در اجرای عدالت مقصرند و باید پاسخگو باشند.
اسماعیل بقایی هامانه خاطرنشان کرد؛ مادامی که اشغالگری در فلسطین به واسطه سازش یا سکوت جریان داشته باشد و جنایات جنگی بیرحمانه و علیه بشریت همراه با مصونیت برای جنایتکاران همراه باشد، خشونتها در این منطقه به پایان نخواهد رسید.
حمله پهپادی به پایگاه ملک خالد عربستان
بامداد شنبه «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حمله پهپادی ارتش یمن به پایگاه هوایی «ملک خالد» خبر داد.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت، در واکنش به ادامه اقدامات تجاوزکارانه رژیم سعودی و محاصره یمن با استفاده از دو پهپاد قاصف K2 این پایگاه در منطقه «خمیس مشیط» را هدف حمله قرار داده است.
ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردینماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیسجمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است؛ این حملات به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. از زمان آغاز این حملات، دهها هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شدهاند.
کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف میکنند. بیش از ۷۵ درصد جمعیت یمن در حال حاضر نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، میلیونها نفر نمیدانند، وعده غذایی بعدیشان از کجا تأمین خواهد شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.