کیوسک بین الملل تابناک

واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی/ رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام/ واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله/ آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا

واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی، رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام، واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله، آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا و تمرینات نظامی سوریه برای مقابله با حمله هوایی رژیم صهیونیستی، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۵۵۶۴۹
|
۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۱ 01 June 2021
|
11524 بازدید

واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی/ رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام/ واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله/ آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا

کیوسک بین الملل تابناک: واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی، رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام، واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله، آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا و تمرینات نظامی سوریه برای مقابله با حمله هوایی رژیم صهیونیستی، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی

هرچند رسوایی اطلاعاتی آمریکا در جاسوسی از متحدان خود بخصوص «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان اولین بار نیست که رسانه‌ای می‌شود، واکنش‌های زیادی را در بین مقامات اروپایی در پی داشته که حاکی از محکومیت این اقدام است، با این حال همچنان عزم راسخی در بین متحدان اروپایی واشنگتن برای مقابله با افسارگسیختگی آمریکا دیده نمی‌شود.

از یکشنبه شب که یک رسانه دانمارکی افشا کرد، سرویس مخفی این کشور به آمریکا برای جاسوسی از سیاستمداران اروپایی از جمله مرکل بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ کمک کرده، این خبر در رسانه‌های مطرح غربی منعکس شد. طبق گزارش شبکه تلویزیونی دانمارکی «دی‌آر»، سرویس اطلاعات دفاعی (FE) این کشور در همکاری با آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) به جمع‌آوری اطلاعات از مقامات کشورهای آلمان، فرانسه، سوئد و نروژ پرداخته است.

رسانه دانمارکی مذکور در این گزارش با نُه منبع که گفته می‌شود همه آن‌ها به اطلاعات طبقه‌بندی شده سرویس اطلاعات دفاعی دانمارک دسترسی داشته‌اند، مصاحبه کرده است. به گفته آن‌ها، علاوه بر مرکل، «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر خارجه وقت آلمان و «پیر اشتینبرک» رهبر مخالفان در آن زمان هم هدف این جاسوسی بوده‌اند.

وبگاه شبکه خبری «دویچه وله» در گزارشی نوشت، این در حالی بوده که نه مرکل و نه اشتانمایر اطلاعی درباره عملیات جاسوسی انجام شده توسط مقامات دولت دانمارک نداشته‌اند.

در اولین واکنش‌ها به کارزار جاسوسی مشترک آمریکا و دانمارک، دولت فرانسه در واکنشی ضعیف، این مساله را صرفاً «بسیار جدی» توصیف کرد.

«کلمنت بون» وزیر امور اروپای فرانسه به رادیو فرانسه اینفو گفت: «بسیار جدی است، باید ببینیم آیا شرکای ما در اتحادیه اروپا، دانمارکی‌ها، در همکاری با سرویس‌های آمریکایی مرتکب خطا شده‌اند. در صورتی که مشخص شود، آمریکا از رهبران اتحادیه اروپا جاسوسی می‌کرده، این (مساله) بسیار جدی خواهد بود.» او در ادامه خواستار بررسی بیشتر اطلاعات شد.

واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی/ رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام/ واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله/ آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا

«اشتفان سایبرت» سخنگوی دولت آلمان هم در نشستی خبری گفت: «در حال پیگیری گزارشی مبنی بر همکاری ایالات متحده با دانمارک در رابطه با جاسوسی از مقام‌های ارشد کشورهای همسایه، از جمله آنگلا مرکل صدراعظم آلمان هستیم.»

سخنگوی دولت آلمان افزود: «دولت فدرال این گزارش را مورد توجه قرار داده و با تمام سازمان‌های مرتبط دولتی و بین‌المللی در تماس است.»

«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه هم در واکنش به گزارش‌ها درباره جاسوسی آمریکا از سیاستمداران اروپایی، این اقدام را «غیرقابل قبول» توصیف کرد.

وی در این خصوص بعد از نشستی دوجانبه با مرکل گفت: «اگر این اطلاعات درست باشد، این مسئله بین متحدان غیر قابل قبول است و حتی بین متحدان اروپایی از این هم بیشتر غیر قابل قبول‌ است. ما انتظار شفافیت کامل و روشن شدن حقایق را از سوی شرکای دانمارکی و آمریکایی خود داریم.» آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان هم موضع ماکرون درباره این موضوع را تایید کرد.

اشتینبرک مقام سابق آلمانی که خودش هم هدف این جاسوسی بوده، در گفت‌وگو با رسانه‌های آلمانی این اقدام را رسوایی خواند و گفت: به لحاظ سیاسی این را یک رسوایی می‌بینم.

«ارنا سولبرگ» نخست‌وزیر نروژ به یک رسانه این کشور گفت: غیر قابل قبول است که کشورهای متحد نزدیک که با هم همکاری دارند، احساس نیاز به جاسوسی از یکدیگر داشته باشند.

وزیر دفاع سوئد هم در این خصوص گفت: ما خواهان آن هستیم که درباره مسائل مرتبط با شهروندان، شرکت‌ها و منافع سوئدی کاملاً مطلع شویم. سپس باید ببینیم پاسخ طرف سیاسی در دانمارک چگونه به نظر می‌رسد.

همتای نروژی او در واکنش به جاسوسی آمریکا از سران اروپا با کمک سرویس جاسوسی دانمارک اظهار داشت: ما همه ادعاها را جدی می‌گیریم.

هر دو نفر تاکید کردند که «ترین برامسن» وزیر دفاع دانمارک در مطلع کردن آن‌ها از جاسوسی آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) از همسایگان دانمارک کوتاهی کرده است.

همچنین طبق گزارش‌ها، وزارت دفاع سوئد با پاریس و برلین، که سیاستمداران و مقامات ارشد آن‌ها هم هدف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار گرفته‌اند، رسماً تماس برقرار کرد و تماس‌هایی با آمریکا هم در خصوص این مساله گرفته شده است.

وزیر دفاع سوئد در خصوص این تماس‌ها گفت: این واقعیت که ما تماس‌ها را برقرار کرده و سوالات را مطرح می‌کنیم، راهی برای نشان دادن این است که ما قطعاً از وضعیت موجود رضایت نداریم.

ترین برامسن وزیر دفاع دانمارک که کشورش هدف این اتهامات قرار گرفته و طبق گزارش‌ها پیشتر از مساله جاسوسی مطلع شده بود، در واکنش به این گزارش گفت، شنود سیستماتیک از متحدان نزدیک غیر قابل قبول است.

تاکنون اما طرف‌های دیگر، آژانس امنیت ملی آمریکا و سرویس اطلاعات دفاعی دانمارک، به این اتهامات واکنشی نشان نداده‌اند.

رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام

رئیس هیات روسیه در مذاکرات برجام از دیدار با هیات آمریکایی مستقر در وین در حاشیه دور پنجم مذاکرات خبر داد و گفت که در این ملاقات درباره مسائل باقی‌مانده و ضروری برای احیای کامل اجرای برجام، گفت‌وگوهای صریحی داشته است.

میخائیل اولیانوف روز سه‌شنبه در توئیتی نوشت: یک ملاقات مفید دیگر با هیات آمریکا در مذاکرات وین پیرامون برجام داشتم. ما با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت‌وگوهای صریحی را درباره مسائل باقی‌مانده داشتیم که برای احیای کامل اجرای برجام ضروری است.

دیپلمات‌های ارشد کشورهای عضو برجام طی یک ماه گذشته در وین گرد هم آمده‌اند تا این توافق را که آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شد، احیا کنند. دور پنجم مذاکرات برجام سه‌شنبه گذشته با ازسرگیری نشست کمیسیون مشترک‌ برجام آغاز شده است. برداشت قریب به اتفاق قدرت‌های جهانی از ماحصل مذاکرات وین حاکی است که پیشرفت قابل توجهی در گفت‌وگوها به دست آمده و حصول به توافق نهایی در دسترس است.

واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی/ رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام/ واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله/ آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا

در چند روز گذشته و از زمان برگزاری نشست کمیسیون مشترک، چندین نشست دوجانبه و چند جانبه در سطح معاونین و مدیران سیاسی و همینطور در سطوح کارشناسی میان هیات‌های ایران با هیات‌های اتحادیه اروپایی، سه کشور اروپایی و هیات‌های چین و روسیه برگزار شده است.

نشست‌ها در روز‌های تعطیل بدون تغییر دنبال شده و گاه تا ساعات پایانی شب هیات‌ها در حال گفت‌وگو بوده اند. دیروز روسای هیات‌های ایران، روسیه و چین برای بررسی و تبادل نظر در خصوص آخرین وضعیت گفت‌وگوها و هماهنگی مواضع در محل گراندهتل وین دیدار کردند.

هیات ایرانی در این دیدار نقطه نظرات خود در خصوص متون پیش نویس و موضوعات باقی مانده را برای طرف‌های چینی و روس تشریح کرد. هیات‌های چین و روسیه نیز ضمن ارائه برخی نظرات و توضیحات، بار دیگر بر حمایت کامل خود از مواضع ایران تاکید کردند. هر سه هیات بر اهمیت تداوم کار به صورت جدی و به دور از هرگونه شتابزدگی یا تاخیر بی سبب تاکید کردند.

سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه بلافاصله پس از نشست سه جانبه با چین و روسیه، نشست مشترک با هیأت‌های اتحادیه اروپایی و سه کشور آلمان، انگلستان و فرانسه را آغاز کرد.

وی در اظهاراتی درباره روند مذاکرات جاری در وین به خبرنگاران گفت: مذاکرات پیچیدگی‌های زیادی دارد و به موضوعات اصلی مورد اختلاف رسیدیم. پیشرفت‌های خوبی تا الان داشتیم. مسیر خوبی را پیمودیم.

عراقچی افزود: چند مورد اختلافی کماکان در دست بررسی است. در حال حاضر به اختلافات بارزی که وجود دارد، پرداخته می‌شود. متن‌ها تهیه شده و مقدار زیادی متن‌های ما آماده است، جلسات فشرده‌ای داشتیم. مسیر خوبی تا الان طی شده است.

معاون وزیر امور خارجه عنوان کرد؛ این که در این دور مذاکرات به جمع بندی برسیم، خیلی مطمئن نیستم. ممکن است لازم باشد هیأت‌ها برای مشورت‌های بیشتر به پایتخت‌ها مراجعه کنند.

واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله

منابع نزدیک به دبیرکل حزب‌الله لبنان از وضعیت جسمانی مساعد وی خبر دادند.

خبرگزاری فلسطینی سما، به نقل از منابع نزدیک به سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان اعلام کرد که وضعیت جسمانی وی رو به بهبودی است و هم اکنون حال وی بهتر از گذشته است.

طبق گفته نزدیکان سید حسن نصرالله، وی دچار یک آلرژی بهاره و التهاب ریوی گشته و اخبار منتشر شده درباره ابتلای وی به کرونا صحت ندارد و حتی اگر ایشان به کرونا مبتلا شده بود، دلیلی برای پنهان نگه داشتن آن وجود نداشت.

این منابع همچنین گفتند، نصرالله برای نخستین بار نیست که از این حساسیت رنج می‌برد و وی پیش از این نیز به این آلرژی دچار گشته و درمان شده است.

واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی/ رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام/ واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله/ آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا

نزدیکان سید حسن نصرالله همچنین تصریح کردند که وی تحت معاینه مستقیم پزشک متخصص قرار گرفت و نیازی به استفاده از بیمارستان نبود و همه پزشکان اتفاق نظر دارند که دچار آلرژی است و آب و هوای خشک در کنار آنتی بیوتیک به بهبودی کامل او کمک می‌کند.

این رسانه در ادامه گزارش داد؛ اطلاعات حاکی از آن است که سیدحسن نصرالله همچنان به کار خود ادامه می‌دهد و از پرونده‌های مورد نظر خود مطلع است و هر زمان لازم باشد با مقامات حزبی که اطراف خود ارتباط برقرار می‌کند.

پیشتر مسئولان امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی مدعی شده بودند که سید حسن نصرالله به کرونا مبتلا شده است، چون وی در فایل تصویری اخیر خود سرفه می‌کرد؛ ادعایی که توسط معاون وی تکذیب شد.

آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه قطر از آمادگی کشورش برای میانجیگری میان جنبش حماس و آمریکا در راستای برقراری روابط میان دو طرف خبر داد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، لولوه الخاطر، سخنگوی وزارت خارجه قطر در سخنانی اعلام کرد که دوحه آماده میانجیگری میان جنبش مقاومت اسلامی حماس و آمریکاست.

وی افزود: قطر در صورت درخواست آماده همکاری است، چون نسبت به اهمیت تلاش‌ها برای میانجیگری با هدف برقراری صلح و ثبات بین‌المللی اطمینان دارد.

واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی/ رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام/ واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله/ آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا

قطر پس از آن برای میانجیگری میان حماس و آمریکا اعلام آمادگی کرده است که اخیرا خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در مصاحبه با "میدل ایست نیوز" اظهار کرد که حماس آماده گفت‌وگو با آمریکاست؛ اما تسلیم شروط آن نخواهد شد.

تمرینات نظامی سوریه برای مقابله با حمله هوایی رژیم صهیونیستی

رسانه‌های روسی گزارش دادند، نیروهای دولت سوریه برای اولین بار تمریناتی را انجام دادند که در آنها یک حمله هوایی فرضی (حملات جنگنده‌های اسرائیلی) شبیه‌سازی شد.

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، سایت "زفیزدا" روسیه در مقاله‌ای با تیتر "حریم‌های هوایی تحت کنترل هستند" گزارش داد، نیروهای دولت سوریه برای اولین بار تمرین یگان‌های پدافند هوایی را در نزدیک‌ترین زمان به وضعیت جنگی برای خبرنگاران به نمایش گذاشتند.

به گزارش این سایت، نیروهای ارتش جستجو و نجات در مقابله با حملات شبیه‌سازی شده دشمن با کمک موشک‌های اس-۷۵ شوروی موفق عمل کردند.

واکنش‌ها به رسوایی جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی/ رایزنی روسیه و آمریکا برای اجرای برجام/ واکنش حزب الله به شایعات پیرامون سید حسن نصرالله/ آمادگی قطر برای میانجیگری میان حماس و آمریکا

طبق گزارش شبکه "شام"، وابسته به مخالفان سوری، این تمرین برای مقابله با یک حمله فرضی از تمامی جهات‌، از میادین به سوی محل استقرار موشک‌اندازها و نیز از آسمان، برای اولین بار با حضور خبرنگاران روس انجام شده و خبرنگاران حاضر در محل تمرین اظهار کردند که احساس حضور در میدان نبرد را داشته‌اند.

در گزارش سایت روسی ضمن تبلیغ علنی موشک‌های شوروی تاکید شد: مقابله با این حمله هوایی تنها ظرف چند ثانیه و با کمک موشک‌هایی که سال ۱۹۵۷ ساخته شده بودند، با موفقیت انجام شد.

این سایت به نقل از یک افسر سوری اعلام کرد: ما با دقت تمامی مقررات مربوط به استفاده از این سامانه‌ها را دنبال می‌کنیم؛ بنابراین مشکلی وجود ندارد.

این کارشناس روس به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت: آزمایش واقعی سلاح‌ها در درگیری‌های واقعی انجام می‌شود زیرا کارشناسان می‌توانند سلاح‌ها را تحلیل کرده و میزان کارکرد آنها را در میادین نبرد بررسی کنند و اینکه روسیه سلاح‌هایش را در سوریه آزمایش می‌کند، اقدامی عادی جهت شناسایی نواقص احتمالی آنهاست نه بیشتر.

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز پیشتر گفته بود: عملیات‌ در سوریه یک نقطه عطف برجسته و موفقیتی واقعی است که به ارتش سوریه، فرصت یک گام جدی و ویژه رو به جلو می‌بخشد.

همچنین دیده‌بان حقوق بشر سوریه دوشنبه اعلام کرد در جریان عملیات پاکسازی مناطق مختلف صحرای سوریه از وجود داعشی‌ها، یک بمب زمینی در منطقه حومه تدمر واقع در شرق استان حمص در کنار گروهی از نیروهای دولت سوریه منفجر شد که به زخمی شدن این نیروها انجامید.

در همین رابطه جنگنده‌های روسی حملات هوایی شدیدی را علیه صحرای سوریه انجام دادند، به شکلی که دیده‌بان حقوق بشر سوریه بیش از سی حمله هوایی به صحرای تدمر در حومه شرقی حمص و اثریا در شرق حماه و نیز صحرای الرصافه در حومه رقه را رصد کرد، به این ترتیب، تعداد حملات هوایی انجام شده ظرف ۷۲ ساعت گذشته به بیش از ۱۰۰ مورد افزایش یافت. همچنین جنگنده‌های روسی در ۲۶ ماه گذشته میلادی بیش از ۷۰ حمله هوایی علیه محور اثریا در حومه شرقی حماه، صحرای رصافه در حومه رقه و اطراف کوه البشری در مرزهای دو استان رقه و دیرالزور انجام دادند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟