بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: حمله هوایی اسرائیل به نقاطی از خاک سوریه، دهها کشته و زخمی در انفجار در شهرک صدر بغداد، واکنش آمریکا به گزارشها درباره احتمال تشدید تحریمها علیه ایران، شلیک راکت از لبنان به سمت سرزمینهای اشغالی و تلاشهای نتانیاهو برای سرنگونی کابینه جدید رژیم صهیونیستی، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
حمله هوایی اسرائیل به نقاطی از خاک سوریه
خبرگزاری سانا از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه و مقابله پدافند هوایی ارتش این کشور با اقدامات متجاوزانه صهیونیستها خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، سامانه های پدافند هوایی ارتش سوریه با حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منطفه سفیره در حومه جنوبی استان حلب مقابله کردند.
وزارت دفاع سوریه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این حمله به منطقه دفع شده است.
این بیانیه تاکید میکند که حمله توسط رژیمصهیونیستی صورت گرفته است و نخستین حمله هوایی رژیم صهیونیستی پس از برکناری نتانیاهو از قدرت در سرزمینهای اشغالی است.
شهرستان السفیره، محل استقرار کارخانجات وزارت دفاع و مرکز مطالعات علمی وزارت دفاع سوریه بوده و یکی از قویترین سامانه های پدافندی سوریه را در خود دارد.
ده ها کشته و زخمی در انفجار در شهرک صدر بغداد
منابع خبری عراق از انفجار بمبی در بازار روزی در شهرک صدر بغداد خبر دادند که تاکنون ۲۹ کشته و ۷۰ زخمی داشته است. همچنین در پی انفجار، تدابیر امنیتی در استان های جنوبی و مرکزی لحاظ شد.
به گزارش سومریه نیوز، یک منبع امنیتی امروز، دوشنبه تاکید کرد: در اثر انفجار بمبی در بازار الوحیلات در شهرک صدر ۲۹ تن کشته و ۷۰ تن دیگر زخمی شدند که این آمار نهایی نیست.
در پی انفجار در شهرک صدر بغداد، مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق دستور بازداشت فرمانده هنگ اول لشکر چهارم پلیس فدرال به عنوان منطقه تحت کنترل این فرماندهی را صادر کرد.
گروه اطلاعرسانی امنیتی در بیانیهای اعلام کرد: مصطفی الکاظمی همچنین دستور انجام تحقیقات از سوی فرماندهی عملیات بغداد درباره ابهامات انفجار شهرک صدر را صادر کرد.
این گروه اعلام کرد، انفجار تروریستی به واسطه بمب در بازار الوحیلات در حالی که مردم در حال خرید مایحتاج مربوط به عید قربان بودند، انجام شد.
مقامات عراق در پی انفجار، تدابیر امنیتی در استان های جنوبی و مرکزی را در پیش گرفتند.
در این راستا نیروها در سطح خیابان های نجف و کربلا به گشتزنی پرداختند. نیروها در ورودی های این دو استان و نیز در بصره دیوانیه مستقر شدند.
واکنش آمریکا به گزارشها درباره احتمال تشدید تحریمها علیه ایران
«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری شامگاه دوشنبه به گزارش یک رسانه آمریکایی درباره احتمال تشدید تحریمها علیه ایران در صورت شکست مذاکرات وین واکنش نشان داد.
نشریه آمریکایی «والاستریت ژورنال» در گزارشی اختصاصی، روز دوشنبه مدعی شد، آمریکا در صدد اجرای سختگیرانه تحریمهای نفتی ایران و جلوگیری از فروش نفت ایران به چین است. روزنامه آمریکایی، هدف از این تصمیم را افزایش هزینههای کنار گذاشتن مذاکرات وین برای تهران توصیف کرده بود.
یک خبرنگار در نشست خبری شامگاه دوشنبه از ند پرایس پرسید: «والاستریتژورنال گزارش کرده که آمریکا در صدد اجرای سختگیرانه اجرای تحریمها در خصوص خرید نفت از سوی چین از ایران است. آیا این چیزی است که شما تأیید میکنید؟ اگر تأیید میکنید، آیا این تحریمها، همان چیزی نیست که هم اکنون نیز در حال اجرای آن هستید؟ یعنی، تحریمهای نفتی ایران. سوال دوم آنکه گزارشهایی وجود دارد درباره اینکه گفتوگوهای وین ممکن است تا سپتامبر یا اکتبر از سرگرفته نشوند. اگر همین طور است، علت تأخیر چیست؟»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ گفت: «درباره بحث تحریمها و اجرای آنها، حرف شما درست است. همه تحریمها پابرجا هستند، مگر آنکه از طریق یک فرایند دیپلماتیک رفع شوند.»
او در ادامه گفت: «البته، این مساله، بحث را به مذاکرات وین میکشاند. ما در این باره خیلی شفاف صحبت کردهایم. ما آماده ادامه گفتوگوها در خصوص برجام به صورتی سازنده و اتمام این مذاکرات و بازگشت به محدودیتهای توافق هستیم. علت اینکه برای این کار آمادگی داریم این است که ما نیز همانند جامعه بینالمللی از مزایای ساز و کاری برای ارائه ضمانتهای دائمی و قابل راستیآزمایی از عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای آگاهیم.»
ند پرایس گفت: «حالا اینکه آیا دولت رئیسی بخواهد گفتوگوها را ادامه دهد و یا اینکه زمانی بخواهد این کار را انجام دهد، این چیزی است که امیدواریم دولت رئیسی آن را انجام دهد، ولی ما در موقعیتی نیستیم که به جای آنها صحبت کنیم. بنابراین، لازم است شما را درباره این که موضع آنها در این مورد چیست، به خودشان ارجاع بدهیم.»
ند پرایس در ادامه در پاسخ به سوال مجدد خبرنگار که پرسید پس آمریکا اجرای تحریمها را شل نکرده است گفت: «درست است. درست است.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه، بار دیگر درباره موضع واشنگتن در خصوص مذاکرات وین اظهارنظر و تلاش کرد توپ مذاکرات را به زمین ایران بیندازد.
او گفت: «هفته گذشته گفتیم که ما آماده ادامه مذاکره هستیم ولی ایرانیها خواستار زمان بیشتر برای انجام مسائل مربوط به دوران انتقال ریاستجمهوری خودشان شدهاند.»
ند پرایس با بیان اینکه آمریکا علاقهمند به «بازگشت دوجانبه به برجام است» گفت: «موضع ما از مدتها پیش همین بوده است. ما تمایلمان را برای ادامه این گفتوگوها پنهان نکردهایم، چون بازگشت دوجانبه به برجام در راستای منافع ملی ماست.»
مقام آمریکایی در ادامه تصریح کرد که پیشنهاد مذاکره به ایران نامحدود ادامه نخواهد داشت، اما این را هم شفاف گفتهایم که این پیشنهاد، برای مدت نامحدود روی میز نخواهد بود. وقتی روال انتقال ریاستجمهوری در ایران به پایان رسد، آماده بازگشت به وین و ادامه آن گفتوگوها هستیم.»
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.
هرچند مقامهای دولت جو بایدن، بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کردهاند، تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم است، سرباز زدهاند.
واشنگتن میگوید، تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگردند حاضر است تحریمها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح میشود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستیآزمایی هستند، اما راستیآزمایی رفع تحریمها به دستکم سه تا شش ماه زمان نیاز دارد.
شلیک راکت از لبنان به سمت سرزمین های اشغالی
ارتش رژیم صهیونیستی بامداد سهشنبه مدعی شلیک دو راکت از لبنان به فلسطین اشغالی شد.
حساب کاربری متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی در توییتر مدعی شد دو فروند راکت از لبنان به سمت شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرده، یکی از راکتها توسط سامانه گنبد آهنین رهگیری و منهدم شده و راکت دوم در یک فضای باز در داخل فلسطین اشغالی فرود آمده است. ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه تصریح کرد: «ما آماده دفاع از اسرائیل در تمامی جبههها هستیم.»
حدود سی دقیقه بعد از این بیانیه، ارتش رژیم صهیونیستی در توییتر نوشت در واکنش به شلیک دو راکت، مرز لبنان را هدف حمله توپخانهای قرار داده است.
در جریان جنگ اخیر غزه با رژیم صهیونیستی بارها فلسطین اشغالی هدف حملاتی از مبدأ لبنان قرار گرفت. تحلیلگران میگویند یکی از پیامهای این حملات از لبنان در بحبوحه آن درگیریها این است که جبهه جنوب لبنان هر لحظه میتواند علیه رژیم صهیونیستی باز شود.
تلاشهای نتانیاهو برای سرنگونی کابینه جدید رژیمصهیونیستی
«بنیامین نتانیاهو» رهبر احزاب مخالف در کنست رژیم صهیونیستی، روز دوشنبه، بار دیگر تلاشهای خود را برای متقاعد کردن «بنی گانتز» رهبر حزب آبی و سفید برای ترک کابینه و تشکیل کابینه جایگزین با احزاب راستگرا از سر گرفت.
«میکی زهر» از اعضای حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در مصاحبه روز دوشنبه با یک شبکه خبری گفت: «اگر بنی گانتز بخواهد نخست وزیر شود، میتواند همین الان نخست وزیر بشود.»
اظهارات این عضو کنست اشاره به طرحی دارد که طی آن گانتز برای دو سال اول نخست وزیر شود و پس از آن برای دو سال آینده بار دیگر نتانیاهو قدرت را در دست بگیرد.
زهر پیشتر در پیامی توییتری به گانتز نوشته بود: «به ما بپیوند تا کابینهای ملی بدون چپها و نمایندگان جنبش اسلامی تشکیل دهیم تا مردم اسرائیل را از این دولت بد نجات دهیم.»
گانتز که پیشتر به کابینه ائتلافی نتانیاهو با نخست وزیری چرخشی پیوسته بود، هنوز به این درخواستها پاسخی نداده است.
«یائیر لاپید» وزیر خارجه و جانشین نخست وزیر در جلسه روز دوشنبه کنست زمانی که از وی درباره تلاشهای نتانیاهو برای متقاعد کردن گانتز پرسیده شد، خندید و گفت: «بنی بسیار باهوشتر از آن است که یک بار دیگر بنیامین نتانیاهو را باور کند. نتانیاهو آشکارا گانتز را فریب داد؛ بنابراین فکر نمیکنم که وی (نتانیاهو) شانس خوبی برای موفقیت داشته باشد.»
کابینه جدید رژیم صهیونیستی پس از کش و قوسهای فراوان روز ۲۳ خردادماه از کِنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) رأی اعتماد گرفت و نفتالی بنت، منصب نخستوزیری این رژیم را در اختیار گرفت.
نفتالی بنت قرار است، دو سال نخستوزیر شود و پس از او، در خرداد ۱۴۰۲ یائیر لاپید از حزب «یش عتید» نخستوزیری را در سرزمینهای اشغالی بر عهده بگیرد؛ البته به شرطی که کابینه فعلی بتواند با توجه به ائتلاف احزاب مختلف و بعضا متضاد هم دوام بیاورد.
با بر سر کار آمدن کابینه جدید در فلسطین اشغالی، بنیامین نتانیاهو پس از دوازده سال از کابینه رژیم صهیونیستی کنار گذاشته شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.