آبله میمونی؛ بیماری واگیردار دیگر با مبدأ چین

در حالی که هنوز جهان با کرونا و انواع سویه آن دست و پنجه نرم می‌کند و بیش از چهار میلیون نفر در کل دنیا بر اثر کرونا جان باخته‌اند، خبرها از وجود بیماری جدیدی با نام «آبله میمون» حکایت دارد.
کد خبر: ۱۰۶۵۹۹۸
|
۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۱ 25 July 2021
|
13753 بازدید
|
۴

آبله میمون بیماری واگیردار دیگر با مبدأ چین

به گزارش «تابناک»، در روز گذشته  های گذشته خبر رسید یک دامپزشک ۵۳ ساله چینی به بیماری آبله میمون مبتلا شده و بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده است. بر این اساس این بار هم چین اولین ابتلا و فوتی بر اثر این بیماری را به ثبت رساند.

گفته می‌شود علائم بیماری در این دامپزشک در حالی رخ داده که او در اوایل ماه مارس دو میمون مرده را کالبدشکافی کرده بود. بعد این ماجرا بود که این فرد دچار بیماری آبله میمون شد. وی درخواست درمان در چند بیمارستان را ارائه کرد و در نهایت ۲۷ ماه می گذشته جان خود را از دست داد.

این درحالی است که پیش از این شیوع کرونا از چین هنوز قربانیان زیادی می‌گیرد و برخی از کشورها از جمله ایران هنوز واکسیناسیون عمومی کرونا را به صورت کامل اجرا نکردند.

علائم بیماری آبله میمون چیست؟

«آبله میمون» یک بیماری واگیردار و نادر عفونی است. این بیماری نتیجه ورود یک ویروس به بدن است. از علائم اصلی این بیماری، زخم و خورده شدن بدن، تب، سردرد، دردهای شدید عضلانی، کمردرد، خستگی بسیار جسمی و لرزش است.

این بیماری به مرور زمان نیز می‌تواند در بدن گسترش یابد و اگر این بیماری به چشم‌ها سرایت کند، می‌تواند باعث نابینایی شود. اما گفته می‌شود که بیماری آبله میمون کشنده نیست. اما نتیجه ورود یک ویروس به بدن است و واگیردار است.

آبله میمون موجب بروز جوش‌های تاول‌دار و پر از چرک روی بدن می‌شود. این بیماری می‌تواند از دو تا چهار هفته طول بکشد و از هر ۱۰۰ نفر ۱ نفر را بکشد.

گفتنی است، تاکنون مواردی از ابتلا به این بیماری در انگلیس و امریکا به ثبت رسیده است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا در ایالت تگزاس اعلام کرده که یکی از ساکنان این ایالت که از نیجریه به تگزاس سفر کرده به بیماری آبله میمون مبتلا شده است. حالا باید دید آیا در گیر و دار کرونا، بیماری آبله میمون جهان را غافلگیر می‌کند؟

ویروس "مانکی بی" یا "آبله میمونی" چقدر خطرناک است؟

ویروس بی‌وی، که ابتدا در سال ۱۹۳۲ کشت و بررسی شد، با چند نام از جمله ویروس هرپس (هرپیز) بی، ویروس مانکی بی، هرپس ویروس سیمیا و هرپس ویروس بی شناخته می‌شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا نیز متذکر شده که بی‌وی بسیار نادر است اما چنانچه فوری درمان نشود، می‌تواند به آسیب مغزی شدید یا مرگ منجر شود. بنا بر اعلام این مرکز، افراد معمولا در اثر گاز یا چنگ زدن میمون ماکاکِ آلوده یا تماس با چشم، بینی یا دهان این میمون به ویروس بی آلوده می‌شوند.

بر اساس بررسی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین، سرایت بی‌وی از حیوان به انسان بیشتر در میان دامپزشکان نخستی‌سانان، کارکنان بخش مراقبت از حیوانات یا پژوهشگران آزمایشگاها در آمریکای شمالی بوده است.

بنا بر اعلام این مرکز، پیش از سال ۲۰۲۱، هیچ مورد مرگبار یا بالینی ابتلا به بی‌وی در چین مشاهده نشده بود و اکنون، اولین مورد انسانی ابتلا به بی‌وی را که در چین شناسایی‌شده گزارش کرده اند.

در این بررسی آمده است: بی‌وی یک مرض مسری فصلی ناشی از آلفاهرپس‌ویروس میان میمون‌های ماکاک سرده ماکاکا است و اشاره شده که سرایت این ویروس معمولا از طریق تماس مستقیم و ترشح‌های بدن است، درست مانند ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) که در انسان بروز می کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در چین بر ضرورت تقویت نظارت بر میمون‌های ماکاک آزمایشگاه‌ها و کارکنان در چین تاکید کرده است.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا هم اعلام کرده که موارد ابتلا در انسان نادر است. بر اساس اعلام این مرکز، از زمانی که ویروس بی در سال ۱۹۳۲ شناسایی شد، فقط ۵۰ فرد مبتلا شناسایی و ثبت شدند و از این تعداد، ۲۱ نفر جان باختند.

این مرکز در ادامه افزود: بیشتر این افراد پس از اینکه میمون آن‌ها را چنگ زده یا گاز گرفته و یا در اثر تماس بافت آلوده یا ترشحات میمون با پوستِ دچار جراحت سر سوزن یا بریدگی، مبتلا شدند.

به گفته کارشناسان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا، هر ساله صدها مورد گازگرفتگی و خراش در محل‌های نگهداری از میمون‌ها در ایالات متحده آمریکا رخ می‌دهد، اما افراد به‌ندرت به ویروس بی آلوده می‌شوند.

در وب‌سایت مرکز کنترل و پیشگیری‌ از بیماری‌ها در آمریکا آمده است: اگر در محلی هستید که میمون‌ها ماکاک وجود دارند، باید از آن‌ها فاصله بگیرید تا شما را گاز نگیرند یا چنگ نزنند. از دست زدن به میمون‌ها و غذا دادن به آن‌ها خودداری کنید. 

علایم ویروس مانکی بی معمولا ظرف یک ماه پس از قرارگیری در معرض ویروس، آغاز می‌شود اما ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه سه تا هفت روز نیز بروز کند.

اولین نشانه‌های ابتلا به بی‌وی معمولا علایمی شبیه آنفلوانزا دارد مثل تب‌ولرز، بدن‌درد، خستگی و سردرد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا همچنین متذکر شد پس ابتلا، احتمال دارد فرد در محل جراحت یا ناحیه‌ای از بدن که در تماس با میمون بوده است، تاول‌های کوچک بزند.

سایر علایم ممکن است مواردی از جمله تنگی نفس، تهوع و استفراغ، دل‌درد و سکسکه را شامل شود. با پیشرفت بیماری، ویروس به مغز و نخاع می‌رسد و باعث التهاب مغز و نخاع می‌شود که می‌تواند به آسیب مغزی و مرگ منجر شود.

در حال حاضر، ویروس مانکی بی، هیچ واکسنی ندارد.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، به گفته مقام‌های مسئول، جواب آزمایش دو فردی که با این دامپزشک پکنی جان‌باخته از ویروس مانکی بی در چین تماس نزدیک داشته اند، منفی بوده است.

منبع: تجارت نیوز و ایسنا

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
اولین کشوری هم که درگیر بشه ایرانه با اون نگاه به شرقشان
حق بین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
از بس این مردم چین هر چیزی که جنبده باشه می خورن! آدم اُقش میگیره ازین وضعیت شون. متاسفم که با این بی ارزش ترین ها دوستی داریم و مراوده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
کی غیر از چینی ها میمون می خوره اونهم زنده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
هر دم از این چین خبری میرسد!
تازه تر از تازه تری میرسد!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟