خشک ترین پاییز نیم قرن!

کاهش بارندگی در برخی حوضه‌های آبریز در مقایسه با سال قبل از آن، از میانگین ۵۰ درصد بیشتر بوده است: در حوضه آبریز مرزی شرقی ۷۰ درصد، قره‏قوم ۶۵ درصد، فلات مرکزی ۵۷ درصد و حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان ۵۳ درصد.
کد خبر: ۱۰۷۴۸۹۴
|
۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۵ 08 September 2021
|
22555 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، روزنامه خراسان در گزارشی نوشت: دل‌خوش بودیم که پاییز ۱۴۰۰ پربارشی داشته باشیم تا باران‌هایش، غم خشکسالی اخیر را بشوید و با خود ببرد، اما زهی خیال باطل؛ این خشکسالی‌ها ادامه‌دار است و پایدار...

کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها

آخرین روز‌های سال آبی جاری است؛ سالی که از ابتدای مهر ۱۳۹۹ آغاز شد و در انتهای شهریور ۱۴۰۰ به پایان می‌رسد. کافی است به گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران نگاهی بیندازیم تا بدانیم چه سال آبی تلخی را پشت سر گذاشتیم:

- ارتفاع کل بارش‌های جوی از اول مهر ۹۹ تا دیروز، فقط ۱۵۵ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبلش ۵۰ درصد و نسبت به دوره بلند مدت ۵۲ ساله، ۳۵ درصد کاهش یافته است.

- کاهش بارندگی در برخی حوضه‌های آبریز در مقایسه با سال قبل از آن، از میانگین ۵۰ درصد بیشتر بوده است: در حوضه آبریز مرزی شرقی ۷۰ درصد، قره‏قوم ۶۵ درصد، فلات مرکزی ۵۷ درصد و حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان ۵۳ درصد.

- در مقایسه دوره بلندمدت هم آمار‌های کاهشی ترسناکی دیده می‌شود: از کاهش ۸۸ درصدی حوضه آبریز بندرعباس گرفته تا کاهش ۷۴ درصدی در حوضه هامون.

- کاهش بارندگی‌ها فقط مربوط به مناطق فلات مرکزی، جنوب و شرق کشور نیست و حوضه‌های آبریز ارس، تالش، سفیدرود بزرگ، قره‌سو و گرگان، اترک، کرخه، کارون و دریاچه ارومیه، در شمال و غرب کشور هم بارندگی‌های کمتری داشته است.

کاهش ۳۰ درصدی ذخیره سد‌ها

طبیعی است که با کاهش بارندگی‌ها، میزان آب ذخیره شده پشت سد‌ها هم کاهش یافته باشد. گزارش‌ها از کاهش ۳۰ درصدی حجم آب مخازن سد‌های کشور حکایت دارد و نگران‌کننده‌تر این‌که، این کاهش در سد‌های ۹ استان، بین ۳۵ تا ۷۵ درصد بوده است؛ اتفاقی که تامین برق پاییز و زمستان در نیروگاه‌های آبی را هم تقریبا غیرممکن کرده است.

پیش بینی مهر و آبان کم بارش

حالا، اما بشنوید از پیش‏‌بینی‌های نگران‌کننده برای پاییز پیش رو؛ «احد وظیفه» رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در گفتگو با خراسان می‌گوید: مدل‌های هواشناسی بین‌المللی نشان می‌دهد که مهر و آبان کم بارشی را پیش رو داریم و حتی این کاهش بارندگی به احتمال قوی کمتر از حد نرمال ۵۲ سال اخیر خواهد بود. او می‌افزاید: البته امیدواریم در اواخر پاییز و با شروع زمستان بارش‏ها به حالت نرمال بازگردد، اما شروع پاییز این‌طور نخواهد بود.

هم کاهش بارندگی، هم افزایش دما

گزارش دو روز قبل موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو هم بر این گفته، صحه می‌گذارد: «طبق پیش‌بینی دو مرکز Meteo France و NCEP، وضعیت بارش‌ها در فصل پاییز در بیشتر مناطق کشور کمتر از میانگین بلندمدت پیش‌بینی شده که این کاهش برای نیمه غربی کشور چشمگیر است. علاوه بر آن در بیشتر مناطق کشور متوسط دمای فصل پاییز هم نسبت به متوسط بلندمدت افزایش می‌یابد و در برخی مناطق، افزایش دما بیش از یک درجه سانتی‌گراد خواهد بود».

بلای همه گیر خشکسالی

رئیس مرکز ملی خشکسالی، به تبعات و آثار مخرب خشکسالی‏ها اشاره می‌کند و می‌گوید: این بلای بزرگی است که همه کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ کشاورزان، معیشت خانواده‌ها، سکونت و مهاجرت، محیط زیست، جانوران و....

ادای پولدار‌ها را در نیاوریم...

البته از نظر او، راهکار مقابله با این بلای بزرگ هم مشخص است: «همه باید باور داشته باشیم که در یک کشور خشک و بیابانی زندگی می‌کنیم، پس انتظاراتمان را واقعی کنیم و فکر نکنیم این خشکسالی‌ها دست از سرمان برمی‌دارد. باید خودمان را با این اقلیم سازگار کنیم و در مصرف آب، ادای آدم‌های پولدار و ولخرج را درنیاوریم. بدانیم که داشته‌هایمان همین است و باید به بهترین شکل ممکن مدیریتش کنیم، هم در کشاورزی، هم در صنعت، هم در مصرف شهری و هم مصرف خانگی. تک‌تک ما نسبت به میزان مصرف آب و نظارت بر آن مسئولیت داریم. حتی برای مصرف شخصی، استحمام و شستن دست‌ها. باور کنیم که آب یک سرمایه کمیاب و گران‌بهاست...».

بحران جهانی خشکسالی و تغییر اقلیم
خشکسالی شدید، وقوع سیل‌های ناگهانی، بارش‌های عجیب در برخی مناطق

گرمسیر و .... این‌ها همه نشانه‌های تغییرات آب و هوایی است که نه فقط در کشور ما، بلکه در سراسر جهان مشاهده شده است. همین دو ماه قبل بود که انتشار پیش‌نویس گزارش سازمان ملل متحد و هشدارهایش در این زمینه جنجالی شد. یورونیوز با انتشار این پیش‌نویس اعلام کرد: «سلامت ده‌ها میلیون نفر در دهه‌های آینده با سوء تغذیه، خشکسالی و بیماری‌های مرتبط با تغییر اقلیم تضعیف خواهد شد و در معرض تهدید است».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
خسته شدیم از بس دروغ شنیدیم
منظورم مطالب نوشته شده الان نیست کاملا درسته در مورد خشک سالی و کم بارشی
مگر مسوولین خدوم و زحمت کش و فعال و مدیر و مدبر ادعای*** بارور کردن ابرها ***رو نداشتند حالا کجا هستند نکنه اونم جعلی و دروغ بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
باید ابری باشد تا بارور کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
مردم دلشون به چی خوش باشه؟ تابستون برق و آب نداریم! زمستون برق و گاز نداریم! واکسن درست و حسابی نداریم! دارو نداریم! تورم لحظه ای داریم! ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
با روش امارات ابرهارو بارور کنید. به جای روضه خوانی کمی برای این مردم و این کشور پول خرج کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
سلام
الحمدالله این مملکت گل و بلبل ما همی چی داره چهار فصل دیگه تازه عجایب هم داره تا دلتون بخواد کرونا داره درد داره مشکل داره مسئولین فاسد داره و......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
گند زدید بخدا اصلا این جوری مدیریت نمی کنند اقایان همه چیز را ول کرده اند و فقط دروغ می گویند تا حرف می زنی می گویند شما داری از غرب جمایت می کنی ، باباگور پدر غرب ، اخه ما خودمان می بینیم که واقعیت چیست ، بخدا این طرز مدیریت غلط است فقط مدیریت .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
وقتي در همه جا روابط براي انتصاب مديريتي حاكم است و تخصص جايي ندارد و وقتي اكثراً در فكر پر كردن جيب خود در دوره مديريت هستند چه انتظاري غير از اين بايد داشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
توی این مملکت بی در و پیکر یک ساعت دیگه رو نمیشه پیش بینی کرد چه برسه به یک ماه!!!

بهانه های کذایی برای قطعی آب و برق و گاز

نفسمون رو هم که خیلی وقته گرفتید
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
یه توصیه مهم دارم و از شما خواهش میکنم توجه کنید .
اگه میخواهید از تمام خستگیهای روزانه فارق بشید و اگه میخواهید به خودتون و جامعه افتخار کنید و امید به زنگی داشته باشید لطفا هر شب خبرهای 20:30 رو از صدا و سیما گوش بدید .
خدا وکیلی باورتون نمیشه تو ایران دارید زندگی میکنید .
- دانشمندهای ایرانی همینوجوری دارن اختراع میکنن .
- انواع و اقسام شرکتهای دانش بنیان .
- همه کارگرها راضی هستن .
- بیکاری خیلی کم شده .
- تورم تو خیلی حوزها کنترل شده .
- آمریکا بدبخت شده .
- مردم از مسئولین راضی ، مسئولین از مردم راضی .
- سرود ملی ایران بابت دستاوردهای روزانه پخش میشه . .
- تمام این مشکلات بالا رفتن قیمتها کار یه سری سود جو و خلافکار بوده که همه دارن دستگیر میشن .
کلا وقتی خبر نگاه میکنی انگار فک میکنی تو یه کشور دیگه هستی .
به جان خودم یه بار انتحان کنید . من که حال میکنم .
بچه ته فلاح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
به حماقت تشویق به افزایش جمعیت ادامه بدید تا یک لیوان آب به جای سهم ۱ نفر، سهم ۱۰ نفر بشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
پناه بر خدا. الهی به همه ما رحم کن
sina
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
شماها قدرت پیش بینی هوا را برای 24 ساعت اینده هم ندارید اون وقت دارید حرف از 3 ماه اینده میزنید این شاا.. این قدر بارون بیاد تا روتون سیاه بشه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟