به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، عباس باقرپور سفیر ایران در وین در نخستین پنل کنفرانس بین المللی مهاجرت وین خاطرنشان کرد: بدون تردید، وضعیت جاری افغانستان در درجه اول نتیجه مستقیم مداخله نظامی ایالات متحده و دیگر نیروهای خارجی در افغانستان و خروج غیر مسئولانه آنها بعد از بیست سال است. کمکهای سازمانهای بین المللی تنها هفت درصد هزینههای جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی از مهاجران را پوشش داده و مابقی را کشورمان پرداخت کرده است. هم اکنون سیل مهاجران افغان در حال ورود به ایران هستند، ولی به دلایل مشخص، این هجوم در اروپا خبری نمیشود. هم چنین ناامید کننده است که برخی کشورهای اروپایی به طور علنی اعلام میکنند از پذیرش پناهندگان افغان امتناع میکنند.
وی با اشاره به این موضوع که پناهندگان افغان از امکانات درمانی و آموزشی ایران در شرایطی استفاده میکنند که جمهوری اسلامی ایران به میلیاردها یورو پول مسدود شده در نتیجه تحریمهای غیرقانونی و غیر انسانی آمریکا دسترسی ندارد، گفت: ما حتی نتوانستیم با استفاده از پول خود واکسن کرونا برای مهاجران تهیه کنیم. علاوه بر کمکهای مالی، ما از ابزارها و تجهیزات مراقبتهای بهداشتی پیشرفته برای بیمارستانهای مرزی خود و هرگونه ابزار لجستیکی دیگری که برای زندگی روزمره پناهندگان از جمله تحصیل و ایجاد شغل بیشتر ضروری است، استقبال میکنیم. ارائه تجهیزات لازم و پیشرفته برای ردیابی مرزها و جلوگیری از سوء استفاده قاچاقچیان مواد مخدر از پناهندگان نیز بسیار مهم است. نیازی به ذکر نیست که مبارزه ایران با قاچاقچیان مواد مخدر، برای حفاظت از اروپاییها برای کشور ما بسیار پرهزینه بوده است.
سفیر ایران در اتریش در پاسخ به سوال یکی از حاضران اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آماده گفتگو با اتحادیه اروپا در زمینه مهاجرت از افغانستان است، ولی این گفتگو باید بر مبنای تفاهم درباره اصول مشترک و بازنگری این اتحادیه در اصول سیاسی خود با هدف کمک موثر به پناهندگان باشد.
کنفرانس بین المللی مهاجرت وین صبح امروز با سخنرانی وزیر کشور اتریش افتتاح شد. عباس باقرپور سفیر کشورمان در وین، معاون وزیر خارجه تاجیکستان و سفیر ترکیه در نخستین پنل این کنفرانس به صورت حضوری صحبت کردند. عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان به صورت مجازی در این نشست شرکت کرد.
ششمین کنفرانس بین المللی مهاجرت وین به همت سازمان بین المللی توسعه سیاستهای مهاجرتی طی روزهای ۲۷ و ۲۸ مهر در وین برگزار میشود. در نشست امسال که به دلیل محدودیتهای کرونایی به صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود، دستور کار اصلی کنفرانس، تحولات افغانستان است. مقاماتی از یونان، مجارستان و بوسنی و هرزگوین نیز در این نشست حضور داشتند.