نمایندگان مجلس شورای اسلامی موادی از طرح جهش تولید دانش بنیان را تصویب کردند که نتیجه اجرایی شدن آن، برداشتن موانع بر سر راه شرکتهای دانش بنیان است.
به گزارش تابناک؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه جلسات قبلی پارلمان، موادی از طرح جهش تولید دانش بنیان را تصویب کردند.
در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان تصویب شد که اگر تعهدات مالی دستگاههای اجرایی به واحدها و موسسات تحت حمایت این قانون، به تعویق بیفتد، سازمان برنامه و بودجه موظف است مستقیم نسبت به پرداخت تعهدات مالی از بودجه آن دستگاه اقدام کند.
همچنین کلیه دستگاههای اجرایی، موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری، دانشگاهها، مراکز و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی مجاز شدند تمام یا بخشی از داراییهای فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهرهبرداری از آنها را حسب مورد پس از گرفتن رضایت کتبی مولف، پدیدآورنده، مخترع و دارنده حق جهت بهره برداری علمی و پژوهشی در اختیار شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری و یا افراد فعال در انجام پروژه اعم از اعضای هیات علمی، دانشجویان و پژوهشگران به صورت بلاعوض در جهت تجاری سازی آنها با حفظ موارد امنیتی و رعایت محرمانه بودن واگذار و یا در جهت تجاری سازی یافتههای علمی با کارآفرینان، قرارداد مشارکت منعقد نمایند.
علاوه بر ساز وکار واگذاری دستاوردهای موسسات و مراکز آموزش عالی به شرکتهای دانش بنیان تعیین و به وزارتخانههای علوم و بهداشت حسب وظایف قانونی، مجوز داده شد که تاسیس و راه اندازی پردیسهای استانی پارک علم و فناوری را صادر کنند. همچنین شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان به ریاست رئیس جمهور و نایب رئیسی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تشکیل میشود.
در جلسات قبلی مجلس نیز تصویب شد که ستاد تسهیل و رفع موانع تولید موظف شد با همکاری دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری از فعالان اقتصادی و صنعتی که در فهرست تحریمها قرار گرفتهاند، حمایت کند. همچنین سرمایه کنونی صندوق نوآوری و شکوفایی موضوع ماده (۵) قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات به میزان سه هزار میلیارد تومان افزایش پیدا میکند.
مجلس یک فوریت طرح استفساریه اصلاح بند «ط» تبصره یک قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور درباره اصلاح قیمت گاز کورههای آجرپزی را تصویب کرد که در توضیح آن عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده سرپرستان به عنوان استفساریه بند ط تبصره یک بودجه ۱۴۰۰ گفت: این طرح در راستای گاز بهای کورههای آجرپزی مطرح شده و براساس این بند، نرخ گاز این کورهها با صنایع پتروشیمی و سیمانی یکسان در نظر گرفته شده که این موضوع اشکالاتی را در خصوص عملکرد کورههای آجرپزی به دنبال داشته است.
در صورت تصویب نهایی این استفساریه، کورههای آجرپزی مشمول بند ط تبصره (۱) قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور نیست و گازبهای آن مطابق کسب و خدمات و تجاری محاسبه میشود.
در این جلسه محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت دومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی گفت: بزرگترین ظلم به حاج قاسم، تقلیل دادن او از یک مکتب و مدرسه درس آموز به سطح یک ژنرال شجاع و یک فرد مبارز است. حاج قاسم مکتب است، زیرا ابعاد گوناگون زندگی او بر اساس راه و روشی تنظیم شده بود که امام راحل (ره) با فهم دقیق خود از اسلام ناب محمدی (ص) به ما آموخت. حاج قاسم شاگرد اول مکتب امام است و این مکتب که تا امروز با همراهی و فداکاری ملت ایران، نجات بخش و راهگشا بوده، بر دو اصل خداباوری و مردم باوری استوار است.
او توضیح داد: مردم باوری یعنی اینکه مشکلات فقط و فقط با همراهی و مشارکت همه جانبه خود مردم قابل حل است و هر کسی که مردم را از حضور فعال باز دارد و یا نقش آنها را نادیده بگیرد و یا آنها را دسته بندی و فرقه بندی کند، بی گمان شکست خواهد خورد.
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی تاکید کردند که مکتب و تفکر حاج قاسم زنده است و بنیاد ظلم و ظالمان را برخواهد کند؛ در این باره حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات بیان کرد: حاج قاسم یک اسطوره به یادماندنی برای تاریخ بشری است. حاج قاسم الگویی برای تمام دنیا بود و قطعا مکتب و تفکر حاج قاسم بنیاد ظلم و ظالمان را برخواهد افکند.
محمدحسن آصفری نماینده اراک هم گفت: دشمنان انقلاب و جبهه مقاومت باید بدانند که با شهادت شهید سلیمانی تفکر مکتب وی از بین نمیرود، بلکه روزبه روز این تفکر محکمتر خواهد شد.