رایزنی آمریکا و ترکیه درباره کاهش تنش‌ها در اوکراین

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید و ابراهیم کالین مشاور ارشد رئیس‌جمهور ترکیه بصورت تلفنی درباره کاهش تنش‌ها در اوکراین گفتگو کردند.
کد خبر: ۱۰۹۸۲۸۸
|
۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۶ 11 January 2022
|
4735 بازدید
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد این دو مقام ارشد آمریکا و ترکیه درباره تلاش‌های کنونی بین متحدان و شرکا متحدان عضو برای جلوگیری از تهاجم احتمالی روسیه و کاهش تنش‌ها از طریق دیپلماسی بحث و گفتگو کردند.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، این دو مقام همچنین درباره وضعیت قزاقستان، ثبات در بوسنی و هرزگووین و همچنین عادی‌سازی وضعیت در منطقه قفقاز و اتیوپی گفتگو کردند.

به گزارش ایرنا، مذاکرات مقامات روسیه و آمریکا با محوریت مساله تضمین‌های امنیتی پیشنهاد شده از سوی مسکو در ژنو آغاز شد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه که هدایت هیات روسیه را برعهده دارد و همچنین الکساندر فومین معاون وزیر دفاع روسیه دقایقی پیش وارد محل نمایندگی آمریکا در ژنو شدند.

این مذاکرات محدودیت زمانی ندارد و ریابکوف قرار است اواخر روز دوشنبه در مورد نتایج این مذاکرات گزارش دهد.

سرگئی ریابکوف پیش از این مذاکرات اعلام کرد که موضع مسکو در مذاکرات تضمین‌های امنیتی با واشنگتن پایدار و تزلزل ناپذیر است و آمریکا باید برای مصالحه آماده شود.

وی گفت: ایالات متحده باید آماده سازش باشد. روسیه با موضع روشنی به اینجا آمده است که شامل شماری جوانب است که از دیدگاه من، درک آن آسان است و آنقدر مشخص به ویژه در سطحی بالا تدوین و تنظیم شده است که انحراف از رویکرد‌های ما غیرممکن است.

گفتگو‌های امنیتی راهبردی روسیه و آمریکا در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۲ (۲۰ دی)، نشست شورای ناتو و روسیه در ۱۲ ژانویه (۲۲ دی) و نشست شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا در ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) برگزار خواهد شد و وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا ریاست هیات آمریکایی را در گفتگو‌های دو جانبه راهبردی با روسیه برعهده دارد.

وزارت امور خارجه روسیه ماه گذشته، فهرستی از خواسته‌های خود برای آمریکا و ناتو را پیش از مذاکرات ارائه کرد. روسیه از آمریکا و ناتو خواسته است که اوکراین را به عضویت ناتو درنیاورند و سطح نیرو‌های نظامی در شرق اروپا را کاهش دهند.

مسکو همچنین از آمریکا خواسته است که هیچ پایگاه نظامی در کشور‌هایی که اعضای سابق اتحاد جماهیر شوروی بوده و بخشی از ناتو نیستند، احداث نکند.

آمریکا با هیچ کدام از این درخواست‌ها موافقت نکرده است. با این وجود، مقامات آمریکایی می‌گویند که دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا مایل است در مورد برخی از نگرانی‌های مطرح شده از سوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفتگو کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟